IMHO, jako akcjonariusz mam nadzieję, że robią swoje.
....stopnieją śniegi, trzeba będzie się upewnić - pojechać do Mysłowic i uścisnąć dłoń Prezesa.
Z drugiej strony, grupa WDM coraz głośniej trzeszczy w szwach. Coś jest na rzeczy, bo wygląda na to, że Astoria wywaliła już pewnie z połowę akcji Mediana, a to nie wygląda dobrze - poczekamy zobaczymy.
Tak czy inaczej w maju walne, okaże się jak wygląda nowy akcjonariat.
@kon - szczerze to niezbyt w to wierzę, bo WDM to nie sami ułomni i takiego coś sami mogli wymyśleć i zrobić, a nie zrobili.....
wnioski:
- król(ik) jest nagi i nie miał i nie ma czym zahuśtać
- zarząd WDM wywala własne akcje pod dobre info !? (kurs 19.03 -12% vs. info o Stem Cell)
- emisja PP Astorii to jeden wielki niewypał - kto objął ten świadomie stracił więc ulica nie rzuciła cashem i teraz ratują się sprzedażą Mediana.
- trzeba poczekać do czasu, aż Astoria wysypie się do końca bo jak widać, kurs trochę zwalili, ale jeszcze nie jest taki bardzo niski.
podsumowując, zalecam spokój i obserwujmy czy MDN wywiązuje się z obietnic wobec akcjonariuszy.
Pamiętajcie akcjonariusze, MDN to nie spółka spekulacyjna tylko długoterminowa inwestycji z dużym potencjałem i tak właśnie to traktuję.
7 marca puścili 110 000, 14 marca 300 000, dzisiaj powiedzmy 200 000. Zostało im jeszcze ok. 300 000. Czyli gdzieś do końca tygodnia potrwa sprzedaż. Tylko czy potem Ci, co kupili zwalą jeszcze kurs o kilka groszy, czy ruszy do góry? Zwalić mogą o jakieś 0,06 czyli trzydzieści kilka procent. To raczej niedużo, bo i ff do przejęcia malutki. Według mnie powinny zacząć się wzrosty.
Z ostatniego komunikatu wynika, że Astoria sprzedała 14 marca 380 000 szt. akcji na NC. Jak to jest możliwe, skoro wolumen na sesji wyniósł 328 201 sztuk?
koniu, to pewnie lapsus językowy, więc nie spierajmy się o drobne...
zakładając, że na koniec 14 marca 2013 Astorii zostało 400k akcji, to łatwo policzyć że przez kolejne dni sprzedali jeszcze ponad 300k więc mają już tylko niecałe100k, które pewnie do najbliższego raportu kwartalnego (15 maja) zdążą wypchnąć.
Na marginesie, jestem bardzo ciekaw ile akcji Mediana trzyma sam WDM? :]
ps. ..mówiłem, że na szybkie odbicie się nie zapowiada, raczej czuję ponowne testowanie dna (0,15).
Wczoraj Astra wyszła całkowicie z akcji Mediana - widać to bo zlecenie ukryte, które wisiało po 0,16 groszy całkowicie się zrealizowało.
Miejmy nadzieje, że niedługo usłyszymy jakiś budujący komunikat ze spółki i zaczniemy odrabiać straty.
Pozdrowienia dla wytrwałych.