I to mial byc ten dobry news? Sprzedali wlasnie niemaly kawalek posiadanych akcji Scanmedu po 2,60 zł, gdy tymczasem notowania spolki na new connect wahaja sie ostatnio w przedziale 3,5-4 zl! Po to bylo to chodzenie i opowiadanie prasie jak sie inwestorzy kreca wokol spolki zeby wzenic co sie da ... 35% ponizej rynku i nagonic leszczy na BLI. Znamy te kliematy.
Nabywca pakietu Scanmedu jest Investor Private Equity FIZ AN - fundusz notowany na gieldzie:
http://www.analizy.pl/fundusze/fundusze-inwestycyjne/profil-funduszu/notowania/INV04/Investor-Private-Equity-FIZ-AN.html
Bli nie ma jednostek tego funduszu, zajrzyj do sprawozdan. Bli sie nie "pochwalil" ta transakcja - mamy informacje z raportu tego funduszu. Jakies pomysly? I komu wierzyc - Wandzlowi, ktory nam mowi ze szykuja dobra transakcje na tej spolce czy temu, ze ja sprzedaja z dyskontem 35% do rynku?
Nie no zaraz nie jestem jakims vielkim fachowcem ale chyba w to nie wioerzycie 2 mln to moze sprzedali im ta nową emisje akcji którą mieli dodatkowo objąć./
Jezeli sie myle prosze poprawcie
...i to dokapitalizowali kwotą ponad 21 mln na zakup nowego sprzętu, rozwój usług ambulatoryjnych i szpitalnych - z czego BLI objął papiery za ponad 13 mln a fundusze za ok 8...
Ciekawe co z BUP? bo też byli rozważani jako jeden z inwestorów
Dla zorientowanych .Czy ja dobrze pamietam czy finalizacja sprzedaży scanmedu miała sfinalizować się do konca I kwartału 2013. Oiszie jeżeli macie jakies info bo jakbynie patrzyć to zostały 4 dni.