Po wyliczeniach z akcji portfelowych wynika że jak na razie strata 2,7 mln na posiadanych akcjach od 12.2012 ;(((
Największa stratę generuje GEM 3,7 mln.
Będę aktualizował co jakiś czas info.
@grer - Astoria przez ostatni miesiąc wywaliła koło 600K akcji Mediana, rynek to z trudem łykał więc z emisyjnej 0,56 mamy 0,15. Zostało im jeszcze koło 400K.
sprawdziłem w prospekcie. Seria B obięta przez Bio- Med Inwes. (teraz Astoria)została objęta za 0,10zł. Sprzedali za 0,22zł to tragedii nie ma. Ale tez zysku nie bedzie za duzego
Wczoraj Astra wyszła całkowicie z akcji Mediana - widać to bo zlecenie ukryte, które wisiało po 0,16 groszy całkowicie się zrealizowało.
Teraz kupili PSA w celach spekulacyjnych i tam może się DZIAĆ...jednak analizując w średnim terminie myślę, że zamienił stryjek "Mediana" na kijek, czas pokaże.
Siux kogo masz na mysli? Bo chyba nie mnie. Ja nie strasze tylko wyliczylem fakty i troche sie przy tym nameczylem. Sam jesgdm ubrany po pachy i czekam na wybicie. Ale jak widac z moich wyliczen wynika ze na razie nie bedzie wybicia. Cena rynkowa ozwierciedla wartosc aktuaalna spolki. Podszkol sie troche. To co ze wlozyli na kazda akcje 10groszy jak ciagle firma przynosi strate i wartosc kapitalu maleje z kwartalu na kwartal. Potrzebujemy mocnego wybicia spolek portfelowych a najlepiej na Gem bo ubrani sa bo zeby dokupujac ostatnio za 9mln zl po cenie 74groszy za akcje. Bez wybicia spolek nie ruszymy i tyle w temacie. I nie draznij mnie bo juz wiecej nic nie napisze a ty z ta saoja niewiedza bedzieszndalej w czarnej du...
ktos wystawil dzis po godz 9 na sprzedaz po 3 gronie 200 000 papiera na chwile, o to mnie chodzilo - tyle w temacie, wiedze jaka mam nie mnie oceniac ale z kursem jestem na bierzaco :) w kazdym razie udalo sie straszonko bo kupno od razu zmalalo :)
no to pojechali - chyba faktycznie skonczymy na 1 gr :( bez popytu bedziemy sie kisic a na kursie nikomu nie zalezy i te straty ehhh.
zapraszam na wasko powinno dac zarobic ehhh
ja to mam pech chyba do NC mam dwie spolki GPF CAUSA za 3 gronie i Astorie teraz juz za 6 groni -nie bede juz usrednial!!! nie dosc ze Causa mi poleciala to teraz Astoria leci w slady Causy:) postanowilem ze nie wsadze juz ani grosza w NC. nie sprzedam po stracie bo malo i tak wsadzilem ale czarno to widze nawet jak bedzie jakikolwiek zysk. na tej pindzie jestem od poczatku i lepiej bym wyszedl na lokacie :) pozdro
caly index NC leci na dol co oznacza że ludzie w niego nie inwestuja na razie, tylko wycofuja srodki. Jak zaczna pieniadze naplywac to index i spolki wystartuja bardzo mocno. perspektywa moze nawet 1 roku. nawet jak 2 lata bedzie spadac a pozniej wystaruje to i tak zarobisz lepiej niz na lokacie. 6 gr to masz dobra cene, ja mam 9 gr juz po usrednieniach.