działania celowe najpierw zeby uwalic kurs poszła podpucha a teraz rozpoczęło sie zbieranie przez grubasów. mysle ze suma sumarum zakonczymy na +. ogulnie bardzo dobrze bo ulica wystraszona sprzedaje na potege a co za tym idzie mniejsze ryzyko spekulacji w kolejnych sesjach. i w przyszłym tygodniu kierunek na północ :-)
Kilka razy przejechałem się na krótkiej sprzedaży,potem pociąg odjechał a ja dokupowałem drożej...Teraz zmieniłem taktyke.Mam papiery na których "gram" i mam 2 w które inwestuje w dłuższym terminie.Jednym z tych dwóch jest GTC.
i bardzo mądrze Wiesiu :-) jak sie dzis grubasy obłowią to od poniedziałku kolejne wzrosty :-) predzej czy pozniej musiała byc taka sesja korekcyjna ciesze sie ze bedziemy to miec juz za soba. ale sie ulica zdziwi jak zakonczymy sesje na fajnym +. a najbardziej mi sie chce smiac jak obserwuje jakim sposobem grubasy "zmuszaja" drobnych do oddania papieru po taniości. serdecznie pozdrawiam naiwniaków bez obrazy oczywiscie :-)
Dobra sesja z lekkim spadkiem na fiksie,tydzień znakomity.Nikt jednak na dogrywce nie oddał już papierka a chętnych był sporo na cene 8,66.Przyszły tydzień to spokojna droga na północ.Wolumen na gtc na koniec duży ale zerknijcie z ciekawości na eurocash(mam go jeszcze troche)jaki tam wolumen na fiksie!!!
Dokładnie tak,wiedzmy namieszały nie tylko na tym walorze dlatego ja do wczorajszego fiksingu nie przywiazuje większej wagi.Jestem też na eurocashu(wchodzi w poniedziałek do wig20)i tam z kolei fiksing wyciagnął kurs o ponad 2% a obroty zwiekszył z 50mln do ponad stu.Eurocash jednak moim zdaniem jest już przegrzany zaś przed GTC duże wzrosty panowie. Więc radze trzymać papier i nie pękać bo zawirowania napewno będą w krótkim terminie(ten papier tak juz ma) ale w dłuższym pewny zysk!
Dnia 2013-03-16 o godz. 14:29 ~wieśniak napisał(a):
> Dokładnie tak,wiedzmy namieszały nie tylko na tym walorze
> dlatego ja do wczorajszego fiksingu nie przywiazuje
> większej wagi.Jestem też na eurocashu(wchodzi w
> poniedziałek do wig20)i tam z kolei fiksing wyciagnął kurs
> o ponad 2% a obroty zwiekszył z 50mln do ponad stu.Eurocash
> jednak moim zdaniem jest już przegrzany zaś przed GTC duże
> wzrosty panowie. Więc radze trzymać papier i nie pękać bo
> zawirowania napewno będą w krótkim terminie(ten papier tak
> juz ma) ale w dłuższym pewny zysk!
jak Eurocash wchodzi do wig 20 to kto wychodzi z wig 20 ?
jeżeli chodzi o GTC to będzie cały czas powoli rosnać , juz odposów nie będą robić
A kto decyduje lub od kogo zależy jakie spółki wchodzą lub wychodzą z wig 20? Jakie kryteris spółka musi spełnić żeby wejść do wig 20 lub też co musi zarobić żeby z niego wyskoczyć?
A kto decyduje lub od kogo zależy jakie spółki wchodzą lub wychodzą z wig 20? Jakie kryteris spółka musi spełnić żeby wejść do wig 20 lub też co musi zarobić żeby z niego wyskoczyć?
A kto decyduje lub od kogo zależy jakie spółki wchodzą lub wychodzą z wig 20? Jakie kryteris spółka musi spełnić żeby wejść do wig 20 lub też co musi zarobić żeby z niego wyskoczyć? I jeszcze mam pytania co spółka zyskuje lub traci jak wchodzi lub wypada z wig 30?
Drogi Pablo korekta na kazdym papierze po takich wzrostach musi byc ciesze sie ze mamy to juz za soba. a całe piatkowe zamieszanie na papierze było spowodowane wiedzmami jak juz koledzy pisali na forum. zwruc uwage na fix nie chodzi o to ze kurs spadł tylko o to ze ktos duzy złozył zlecenie a jak do gry wchodza duze pieniadze to znaczy to tylko jedno - WZROSTY:-) według mnie w rozpoczynajacym sie tygodniu podtrzymamy trend wzrostowy. pozdrawiam wytrwałych. nie dajcie sie oskubac grubasom z papiera jak juz kiedys pisałem wytrwali beda nagrodzeni i nie chodzi tu o muj optymizm tylko o zdrowy rozsadek. a tak na marginesie to myslałem przez moment ze utrzymamy + w piatek ale to co stało sie na koniec sesji było mega. byc moze jakis fundusz dokupił jesli tak dowiemy sie o tym nie bawem :-) badz co badz taka koncówka to tylko plus
Ale nasz Gietek i tak niezle sie trzyma patrzac na to co dzieje sie juz nawet nie u nas ale na wszystkich giełdach europy a nawet swiata. czekajmy cierpliwie na koniec sesji. najwazniejsze zeby zakonczyc dzis na +. to bedzie dobry sygnał do dalszych wzrostów
Pablo wyluzuj,to tylko korekta na GTC.Gdyby papier był słaby to dzisiaj byłoby -5% i wolumen 3 razy większy.Nie ma chętnych do wywalania i to najważniejsze.Kto ma słabe nerwy to naprawde radze wyłączyć notowania i włączyć za miesiąc,dwa,pół roku.Chyba że chcecie się dorobić w 2 tygodnie ale to w ruletke albo innego zakłada grajcie.