rowniez zostawiam, w przyszlym tygodniu wyniki pod ktore od poniedzialku (wlasciwie dzis pod koniec sesji - zazwyczaj gruby sprzata ok.16 balagan ktory robi caly dzien ;)
Skoro wyniki są w środę a nei w piętek jak kilka ostatnich lat to może będzie dobrze.
Zakłądam ze wielu jest takich co ma średnią ok 4-5 zł. A skoro trzymali przy kursie 1,2 to dlaczego mają oddawać po 3zł? tyle czekali to poczekają nadal.
Szkoda tylko, że wiele osób chce wskoczyć i wyskoczyć to psuje obraz i może wprowadzać w błąd. Ale tak było jest i bedzie.
W Gdańsku, w zasadzie całym trojmieście MyTabów juz w Biedronkach nie ma. Do wczoraj na osiem Biedronek był jeden zwrot towaru.
W kwietniu maja byc znowu w sprzedaży.
Czasem sie zastanawiam czy tu nie będzie powtórki z City Interactive 2zł---->30zł.
Po wynikach jezeli przebije 3,70 bedzie dla mnie sygnalem hossy(zmiana trendu długoterminowego) na tych akcjach.
Pozostaje czekac. W srode powinna sie w jakims stopniu wyjasnic sytuacja fundamentalna.
Z dużo ludzi za dużo oczekuje, nawet jeśli zarobią 3 -4 miliony w 4 kwartale to co się stanie? super odpału nie będzie? to nie jest trwały trend, pewnie wielu wyskoczy i kurs spadnie wtedy dopiero można wchodzic i liczyć na cud.
Dnia 2013-03-17 o godz. 08:22 ~FANNUMERONE napisał(a):
> Z dużo ludzi za dużo oczekuje, nawet jeśli zarobią 3 -4
> miliony w 4 kwartale to co się stanie? super odpału nie
> będzie? to nie jest trwały trend, pewnie wielu wyskoczy i
> kurs spadnie wtedy dopiero można wchodzic i liczyć na cud.
Kolego bzdury wypisujesz i tyle.Gdyby wzrosty zostałyby zanegowane i kurs spadłby to wtedy chciałbyś wchodzić i liczyć na cud ???? Gratuluję strategii.
Na szczęście są podstawy do wzrostów i jesteśmy już w trendzie zwyżkującym. Spójrz na wykres i zobacz ile z ostatnich wzrostów zostało zniesionych,korekty odbywają się praktycznie "w locie". Nanieś sobie na wykres EMA 5,10,15 lub SMA 15,30,45. To powinno dać ci już jakiś pogląd jaki jest kierunek kursu.
Zaraz ktoś powie,że kreski to tylko kreski i tym się nie sugerować. Poszedłem dalej i zrobiłem mały wywiad w kilku Biedronkach. Tabletów oczywiście nie ma ,ale wniosek z wypowiedzi sprzedawców jest taki: gdyby było kilka razy więcej towaru też by się sprzedał.Ludzie po czasie zajarzyli proporcje "cena -----> jakosć" i nadal się dopytują o Mytaby.
Nie ma się co dziwić optymizmowi prezesa co do raportu.
Panie kk obyś miał rację, myliłem się już nie raz, też mam akcje i też chcę wzrostów, wiele razy jednak się na TEJ SPÓŁCE przejechałem więc jestem bardzo ostrożny.