Ja przy najbliszej okazji wyskakuje czekam od poziomu 0,90 czyli od lipca jak sobie przypominam mam maly pakiet ale juz stracilem cierpliwosc na ten marazm....wszystko inne rosnie a to nic ...przeciez wystarczy troche kasy zeby kursem manipulowac..sory za bledy ale jestem tak zdenerwowany na ta spolkie ze szok
Dnia 2013-03-13 o godz. 15:28 ~HANS napisał(a):
> Ja przy najbliszej okazji wyskakuje czekam od poziomu 0,90
> czyli od lipca jak sobie przypominam mam maly pakiet ale
> juz stracilem cierpliwosc na ten marazm....wszystko inne
> rosnie a to nic ...przeciez wystarczy troche kasy zeby
> kursem manipulowac..sory za bledy ale jestem tak
> zdenerwowany na ta spolkie ze szok
Najbliższy raport to skonsolidowany i jednostkowy za rok 2012, a jaki będzie zawierał wynik finansowy to zobaczymy 21 marca 2013r.
Jak masz mały pakiet i straciłeś cierpliwość to zawsze możesz go wyrzucić z małą stratą, którą teoretycznie odrobisz na tych rosnących spółkach.
Odnośnie manipulowania kursem - nie wiesz o tym, że to jest karalne?
...a jak kupią Trzemeszno ? Pamiętajcie, że rentowność Trzemeszna jest zdecydowanie większa ze względu na swoje położenie. Wielkopolska to zagłębie ziemniaczane... nie bez powodu zwana Pyrlandią ;) Niski koszt transportu, więcej surowca itp.
Łomża i okolice to raczej przemysł mleczarski... Piątnica, Grajewo, Wysokie Mazowieckie itp. Jeżeli projekt Polskiej Skrobii zostanie zrealizowany i Trzemeszno wejdzie w struktury PEPEES'u to będzie ciekawie z kursem :) Gorzej jak nic z tego nie wyjdzie :( Wtedy pewnie pojedziemy na minima :(
Niestety na tym papierze trzeba uzbroić się w cierpliowość.
Kupno Trzemeszna jawi sie niczym opowiesc Barona Munchausena. To raczej marzenie z pogranicza science fiction. Pepees okazal sie za cienkim bolki bez kasy i tyle. Mysleli, ze dostana firme przynoszaca 20 razy wiekszy zysk za friko a tu MSP dalo im prztyczka prosto w nos prezesa.
... fak jest taki, że jeżeli faktycznie coś z tej transakcji wyjdzie to będzie niezły zysk... jeżeli nie to pewnie spadek... ciekawe do ilu ? Ryzyko jest... ale :)
Mówie tutaj oczywiście o kursie akcji.
Moim zdaniem do końca czerwca można poczekać... bo chyba deklarowali się, że transakcja dojdzie do skutku w pierwszej połowie roku... zostało 3,5 m-ca... co to jest.
Gorzej jak wielkie G z tego będzie :( Wtedy to będzie trzeba dłużej poczekać na odzyskanie kasy wtopionych w ich akcję.