Ja mam od 3,89, ale ostatnie wybicia nie robią na mnie wielkiego wrażenia. Ta spółka jest masakrycznie zdołowana. Kapitalizacja to nadal 55% aktywów obrotowych netto. Pokażcie mi drugą taką...
Dla mnie też jest masakrycznie zdołowana, chyba jednak spadek do 3 zeta był tylko po to by odebrać, większy pakiet od tych co musieli się wyprzedawać. Żadnych innych powodów nie widzę, raporty super, wyniki bardzo dobre. Tylko trzymać i dobierać.
@plażowicz: Pytasz o drugą taką spółkę - dla mnie TFONE, ale tam jeszcze nie było raportu więc przed dobraniem większej partii trzeba uważać.
Tfone jest dużo bardziej zadłużone niż VIN i miał kiedyś 13 mln straty. No i w ogóle ma niskie zyski. Jeśli chodzi o inne tanie spółki, to sam chciałbym wiedzieć :) Dobre spółki zazwyczaj tylko okazjonalnie bywają tanie. Mógłbym polecić MCI, ale parę zł wcześniej. Teraz sam z niego wykoczyłem. Ale jeśli ktoś gustuje, to na bank ze 40 mln czystego zysku w tym roku zaraportuje... spółka siedzi na forsie. Ja mam jednak problem z wyceną reszty aktywów. Swoje zarobiłem i mi na razie wystarczy.
no właśnie, ja też mógłbym polecić Relpol kilka zł wcześniej póki został mistrzem GPW, teraz tez juz mnie tam nie ma ale długi czas dziwiłem się, że ludzie tego nie kupują. Podobnie z Vindexusem, najpierw był zjazd nie wiadomo dlaczego, potem panika z powodu IDM a teraz chyba już ludzie ochłonęli, akcjonariat oczyszczony, wyniki rekordowe, więc powinien wrócić przynajmniej do 5,5 zł.
Do MCI przymierzałem się kilka razy i niestety z powodu tego, że zbyt trudno było się wgryźć co w tej spółce tak naprawdę jest odpuściłem...
Polecam jeszcze pod rozwagę S4E ale to niestety z NC i bez płynności ale fundamentalnie perełka z ładną dynamiką wyników w ciekawej branży i tania.
Witam.
MCI też mnie interesowało wcześniej. Vindexusa niedawno sprzedałem z 50% zyskiem, w krótkim czasie. Wczoraj spadł z 10%, fundamentalnie wygląda bardzo dobrze, szkoda, że nie wiadomo (mi przynajmniej) jakie wyniki miał przed 2010 rokiem.
Wygląda na to że niedługo będziesz mógł znowu odkupić w granicach ok. 3 zł.
Może i ja coś jeszcze dokupię.
Z tego co wiem to firma od momentu powstania cały czas rozwijała sie organicznie, w oparciu o własny kapitał, rosnąc systematycznie z roku na rok. Dopiero ostatnie 2-3 lata to jeszcze bardziej przyspieszony rozwój w oparciu o kapitał z obligacji.