• Vindexus Autor: ~Max [62.121.121.*]
    Na wątku ostatnio żadnych wpisów nie ma.
    Chyba nie zagląda tutaj nikt kto ma akcję i ostatnio zarobił;)
  • Re: Vindexus Autor: ~edek [109.196.118.*]
    ja tam mamam akcyje od puł roka i dalej trzymać i zaglądać codziennie

pozdro
  • Re: Vindexus Autor: ~plazowicz [159.205.181.*]
    Ja mam od 3,89, ale ostatnie wybicia nie robią na mnie wielkiego wrażenia. Ta spółka jest masakrycznie zdołowana. Kapitalizacja to nadal 55% aktywów obrotowych netto. Pokażcie mi drugą taką...
  • Re: Vindexus Autor: ~Gliptodon [83.24.202.*]
    Dla mnie też jest masakrycznie zdołowana, chyba jednak spadek do 3 zeta był tylko po to by odebrać, większy pakiet od tych co musieli się wyprzedawać. Żadnych innych powodów nie widzę, raporty super, wyniki bardzo dobre. Tylko trzymać i dobierać.

@plażowicz: Pytasz o drugą taką spółkę - dla mnie TFONE, ale tam jeszcze nie było raportu więc przed dobraniem większej partii trzeba uważać.

Może masz inne swoje typy, chętnie spojrzę.
  • Re: Vindexus Autor: ~plazowicz [77.254.240.*]
    Tfone jest dużo bardziej zadłużone niż VIN i miał kiedyś 13 mln straty. No i w ogóle ma niskie zyski. Jeśli chodzi o inne tanie spółki, to sam chciałbym wiedzieć :) Dobre spółki zazwyczaj tylko okazjonalnie bywają tanie. Mógłbym polecić MCI, ale parę zł wcześniej. Teraz sam z niego wykoczyłem. Ale jeśli ktoś gustuje, to na bank ze 40 mln czystego zysku w tym roku zaraportuje... spółka siedzi na forsie. Ja mam jednak problem z wyceną reszty aktywów. Swoje zarobiłem i mi na razie wystarczy.
  • Re: Vindexus Autor: ~Gliptodon [95.49.217.*]
    no właśnie, ja też mógłbym polecić Relpol kilka zł wcześniej póki został mistrzem GPW, teraz tez juz mnie tam nie ma ale długi czas dziwiłem się, że ludzie tego nie kupują. Podobnie z Vindexusem, najpierw był zjazd nie wiadomo dlaczego, potem panika z powodu IDM a teraz chyba już ludzie ochłonęli, akcjonariat oczyszczony, wyniki rekordowe, więc powinien wrócić przynajmniej do 5,5 zł.

Do MCI przymierzałem się kilka razy i niestety z powodu tego, że zbyt trudno było się wgryźć co w tej spółce tak naprawdę jest odpuściłem...

Polecam jeszcze pod rozwagę S4E ale to niestety z NC i bez płynności ale fundamentalnie perełka z ładną dynamiką wyników w ciekawej branży i tania.
  • Re: Vindexus Autor: amator_akcji [195.82.165.*]
    Witam.
    MCI też mnie interesowało wcześniej. Vindexusa niedawno sprzedałem z 50% zyskiem, w krótkim czasie. Wczoraj spadł z 10%, fundamentalnie wygląda bardzo dobrze, szkoda, że nie wiadomo (mi przynajmniej) jakie wyniki miał przed 2010 rokiem.
  • Re: Vindexus Autor: ~Max [62.121.121.*]
    Wygląda na to że niedługo będziesz mógł znowu odkupić w granicach ok. 3 zł.
    Może i ja coś jeszcze dokupię.
    Z tego co wiem to firma od momentu powstania cały czas rozwijała sie organicznie, w oparciu o własny kapitał, rosnąc systematycznie z roku na rok. Dopiero ostatnie 2-3 lata to jeszcze bardziej przyspieszony rozwój w oparciu o kapitał z obligacji.
[x]
VINDEXUS 0,00% 11,10 2025-09-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.