Raport bieżący nr 5 / 2013
Data sporządzenia: 2013-03-12
Skrócona nazwa emitenta
POLICE
Temat
Rekomendacja Zarządu Spółki w sprawie wypłaty dywidendy.
Podstawa prawna
Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe
Treść raportu:
Działając na podstawie § 38 ust. 1 pkt 11 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 roku w sprawie informacji bieżących i okresowych […], Zarząd Zakładów Chemicznych "Police" S.A. ("Spółka", "Emitent") informuje, że w dniu 11 marca 2013 roku Zarząd Spółki podjął uchwałę, zmienioną następnie uchwałą z dnia 12 marca 2013 roku, dotyczącą zamiaru rekomendacji przez Zarząd Emitenta Zwyczajnemu Walnemu Zgromadzeniu Spółki wypłaty dywidendy dla akcjonariuszy Spółki w kwocie 50.250.000 zł z zysku netto za okres od 1 stycznia 2012 roku do 31 grudnia 2012 roku.
Jednocześnie Spółka informuje, iż niniejsza rekomendacja zostanie skierowana do Rady Nadzorczej Spółki celem zaopiniowania.
Dnia 2013-03-12 o godz. 16:30 ~początkujący napisał(a):
> Mam pytanie. Jeżeli nabyłem akcję pce parę dni temu to
> dostanę dywidendę czy to trzeba mieć dłuższy czas te akce?
akcje musisz miec na 3 dni przed dniem ustalenia prawa do dywidendy; dzien ten dopiero zostanie ustalony w uchwale WZA
Ciekawy teraz jestem zysku za IV kw.
Przy zysku za IV kw załóżmy 30 mln to stopa dywidendy będzie wynosiła 37% !!!
Coś mi się wydaję, że zysk za IV kw. będzie dużo wyższy. Może nawet padnie rekord.
Dnia 2013-03-12 o godz. 20:22 ~leon napisał(a):
> Ciekawy teraz jestem zysku za IV kw.
Przy zysku za IV kw
> załóżmy 30 mln to stopa dywidendy będzie wynosiła 37% !!!
> Coś mi się wydaję, że zysk za IV kw. będzie dużo wyższy.
> Może nawet padnie rekord.
Police od 2012 mialy wyplacac dywidende w wysokosci od 40 do 70% jesli dobrze pamietam. Jesli 50 mln stanowi 40% zysku to zysk za 2012 wynosi 125 mln. Wierze ze dywidenda moze byc wyzsza moze nawet 1 zl na akcje - tak mi sie przysnilo.