• Jumbo, jesteś tu jeszcze? Autor: ~Zenith TM [188.33.240.*]
    (sorki, że prywatnie tutaj piszę.)
  • Re: Jumbo, jesteś tu jeszcze? Autor: ~jumbo [62.233.175.*]
    Oczywiście, że jestem :-)
  • Re: Jumbo, jesteś tu jeszcze? Autor: ~GÓRA [83.4.174.*]
    dobierasz jeszcze
    Nie, już nie dobieram.
  • Re: Jumbo, jesteś tu jeszcze? Autor: ~Zenith TM [188.33.240.*]
    Ja tez jestem, ale już nie dobieram, nigdy nie pakuję w jedna spółkę więcej niż 1/4 kapitału a przeważnie nawet mniej. Tego drogo nauczyłem się przez 7 lat na giełdzie. ;)

ALDA to porządny papier, więc jestem spokojny o jego wycenę.
    Dnia 2013-03-12 o godz. 14:46 ~jumbo napisał(a):
    > Oczywiście, że jestem :-)
    ---------------------------------

Pytam, ponieważ widziałem Cię na forum SPC i chciałbym poznać co myślisz o tym papierze. Wczoraj jeszcze byłem krytyczny wobec tego papieru, ale te 2,48% FF nie dawało mi spać i dzisiaj kontrolnie kupiłem 80tys...:))) Wcale nie jestem pewien, że pójdzie do góry, ale tak coś czuję a po za tym obroty wzmagają się.

Paczuszka na15 groszach sugeruje ubieranie. Oczywiście tak być wcale nie musi, ale to tak wygląda. Moim zdaniem albo bezczelnie ubierają, albo wyrafinowanie skupują. Przyglądam się i nie jestem pewien. Jeżeli ubierają to skąd właśnie dzisiaj tylu chętnych na ten papier bo obroty rzeczywiście wyjątkowe.

Interesowałeś się tym papierem? Co Ty o nim myślisz. Pytam Ciebie a nie kogoś u nich na forum, ponieważ Ty zapewne jesteś neutralny w stosunku do SPC.
    Zainteresowałem się tym papierem bo ten kolega wszedł na forum Aldy i naganiał. Zobaczyłem Twoje wpisy i postanowiłem się dopisać ale nie analizowałem tej spółki i nie wiem o niej praktycznie nic.

Jedynie mogę powiedzieć, że z mojej krótkiej praktyki inwestora giełdowego wynika, że trzeba mocno uważać jak jest tego typu nagonka na forach. Ja rozumiem, jak ktoś pisze, podobnie do Ciebie, i zachęca do zainteresowania się jakimś papierem (dzięki temu zauważyłem Aldę jesienią). Ale tego gościa widziałem na wielu spółkach z tymi wpisami więc zapala mi się czerwona lampka.
    Dzięki takiej wrzutce na obce forum latem kupiłem BGE, które z 4 groszy doszło do 3 żł i dzięki chyba Tobie zainteresowałem się AEDES, czego nie żałuję. ;)

Rzeczywiście to ten gość zachęcił mnie do tego aby przyjrzeć się spółce, ale to jakiś dzieciak, który zapewne liczy, że papier pójdzie dzięki nagonce. Widziałeś co wczoraj im napisałem, wcale nie zachwycił mnie ten papier ale...

...ale te cholerne 2,48% FF nie daje mi spać. ;))) Z takim FF tam musi sie kiedyś coś wykroić, chyba, że właśnie fundusz sprzedaje kilka % i wykorzystał okazję całkiem dobrego raportu.

Jasne, taka wrzutka czasem jest bardzo przydatna ;-) Ale mnie od razu odrzuca jak, ktoś pisze na forum innej spółki, że tu to jest lipa idźcie na inną i to samo na forach innych spółek. Wrzutka wrzutce nie równa. Tak jak piszesz to jakiś dzieciak, który próbuje coś ugrać.

Z drugiej strony ten FF, kuszące...
    Mnie to nie razi, ponieważ cząstko mam nawet po 10 spółek i sądzę po sobie, że inni podobnie grają, więc mają zapewne odłożona kasę na inne papiery.

Mogę jeszcze kupić ze 2-3 papiery za tyle co kupiłem ALDA, lub AEDES, więc bardzo chętnie przyjrzę się ciekawym innym papierom ;)
    Dnia 2013-03-12 o godz. 15:40 ~Zenith TM napisał(a):
    > Dzięki takiej wrzutce na obce forum latem kupiłem BGE,
    > które z 4 groszy doszło do 3 żł i dzięki chyba Tobie
    > zainteresowałem się AEDES, czego nie żałuję. ;)

Tak, to ja pytałem Ciebie o Aedes. Ja też nie żałuję. Był dobry moment na kupno ;-) Widać, że papier jest w silnych rękach chociaż chyba jeszcze trochę się pomęczymy zanim przejdziemy na wyższe poziomy.

• Re: Jumbo, jesteś tu jeszcze? Autor: ~nestor [95.158.97.*]
    Re: HOSSA?
    Autor | ~nestor [95.158.97.*] 2013-02-12 20:36 Zobacz wątki dotyczące ALDA
    Zobacz profil ALDA
    co sadzisz o spolce AEDES Zenith?

__
    A nie ja? ;p
    Rzeczywiście, Twoja zasługa.
    Chwilę zastanawiałem się czy to dzięki Tobie czy Jambo, ale wypadło na niego... ;)
  • Re: Jumbo, jesteś tu jeszcze? Autor: ~nestor [95.158.97.*]
    Zenith: masz moze jakies typy ? :)
    Nic co mógłbym odpowiedzialnie polecić innym. ;)
    Jak coś ciekawego będzie dam znać.
    SPC nie polecam kupować, ale chyba warto obserwować, ponieważ te 2,48% musi zaowocować bańką spekulacyjną..;)))

Raport mają nie najgorszy, ale gdzie im tam do np. AEDES, lub ALDY
    ----------------------------
    Raport okresowy za IV kwartał 2012 roku
    3.1 Komentarz Zarządu na temat czynników i zdarzeń, które miały wpływ na osiągnięte wyniki finansowe.
    Ostatni kwartał 2012 r. był kolejnym bardzo dobrym kwartałem od początku działalności
    spółki tj. od 2010 r. Mocna pozycja SPC na rynku samochodów luksusowych oraz dynamiczny rozwój przełożyły się na osiągnięte przychody netto ze sprzedaży w wysokości 2,3 mln zł co dało wzrost przychodów w stosunku do III kwartału 2011 r. Emitent wypracował bardzo dobry zysk netto w danym okresie, w wysokości 0,15 mln zł,
    co w porównaniu do okresu IV kwartału 2011 r. oznacza osiągniecie porównywalnego wyniku z 2011 roku.

Narastająco przychody za cały 2012 r. wynoszą ponad 23mln zł, co oznacza wzrost o ponad 100% do 2011 r., natomiast zysk netto wynosi 1mln zł i jest również o ponad 100% wyższy niż w 2011 r.
    Dnia 2013-03-12 o godz. 16:01 ~nestor napisał(a):
    > Re: HOSSA?
    Autor | ~nestor [95.158.97.*] 2013-02-12
    > 20:36 Zobacz wątki dotyczące ALDA
    Zobacz profil ALDA
    co
    > sadzisz o spolce AEDES Zenith?

__
    A nie ja? ;p

Pamiętam, że w którymś momencie pisałem do Zenitha na ten temat ale jeżeli piszesz, że Ty to pewnie tak było :-) zwracam honor.
  • Re: Jumbo, jesteś tu jeszcze? Autor: ~jw [92.40.253.*]
    Przelamiemy 2 zl
  • Re: Jumbo, jesteś tu jeszcze? Autor: ~GÓRA [83.4.174.*]
    przełamiemy jak łykniesz 20k
  • Wrócę do ALDY Autor: ~Zenith TM [188.33.240.*]
    Większość z Was zapewne czuje rozczarowanie po dzisiejszej sesji, ale...

...ale nie każdy widzi, że wczoraj zrobiliśmy +100% w 3 dni (od 73gr), mieliśmy dzisiaj największy w historii obrót, ponad 5% papierów dzisiaj zmieniło właściciela. Do tego średnie obroty dzienne rosną, popularność spółki również. Nawet jeżeli nie tym razem jeszcze pojedziemy na 2zł, 4zł i wyżej to pewnie za kilka tygodni znowu nastąpi atak. Każde kolejne wybicie jest coraz mocniejsze i na większych obrotach.
  • Re: Wrócę do ALDY Autor: ~jumbo [46.113.85.*]
    Dnia 2013-03-12 o godz. 18:01 ~Zenith TM napisał(a):
    > Większość z Was zapewne czuje rozczarowanie po dzisiejszej
    > sesji, ale...

O tyle dobrze, że ten spadek nie był duży. Gdyby był duży w połączeniu z rekordowym obrotem to byłoby niedobrze.
  • Re: Wrócę do ALDY Autor: ~nestor [95.158.97.*]
    bedzie dobrze :)
[x]
UNIVERSE -5,00% 6,65 2025-09-25 15:32:40
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.