Witaj David- myślę David ,że czytałeś moje ostatnie !!! dwa wpisy na CEDC-więc z kapitału z CEDC wszedłem pakietem za 92 zł- taka jest teraz moja aktualna cena zakupu akcji Sobieskiego.Czekam teraz na wybicie -powyżej 102 zł-wtedy zobaczę jaki to będzie trend-czy wzrostowy ,czy akumulacja,czy jednostronne tylko zawyżenie akcji.Jeżeli jednak spadnie poniżej ceny -92zł-to będę nadal w tej spółce i uśredniał z poziomu 88 zł-tak ,by mieć średnią-90zł.W marcu jest kilka tematów jeszcze do załatwienia-pisałem o tym na wątku SOBIESKI -więc spokojnie będę obserwował notowania CAC w Francji , które z kolei mają wpływ na wycenę waloru na naszej ,warszawskiej giełdzie..Pozdrawiam.
No witaj Martin. Właśnie się przyglądam, całkiem nie źle Ci idzie gra, lata praktyki robią robote??? Dobry jesteś szacuj, 88 tak jak pisałeś. Teraz do ilu czekasz??
Pozdrawiam
Witaj David- dzięki-szkoda ,że nie jesteś razem ze mną -byśmy oboje dobrze zarobili-no cóż , poszedłeś własną drogą.-szanuję Twój wybór .Ponowną analizę tego waloru zrobię w czasie dni wolnych-w sobotę.lub w poniedziałek Teraz jestem bardzo zajęty .Oczywiście-wykres świeczkowy.Pozdrawiam i życzę pogodnych Świąt Wielkanocnych.
Martin, chciałem ugrać coś sam na proxyad kiedys dobrze zarobiłem i teraz też tak powinno być, choć nie ukrywam że za wcześnie wszedłem, nie wyczółem małego zainteresowania(wolumen). No nic może innym razem pogramy na tych samych spółkach, gdybym miał Twoją wiedzę pewnie bym pisał z Bora Bora w tej chwili, hehe. 3 maj sie Wesołych Świąt
Witaj David- w wolną sobotę , tak jak wcześnie Tobie napisałem ,sporządziłem analizę tego waloru w perspektywie 2 tygodni-kurs dolny /minimalny przy dołku /-kurs wysoki / możliwy już do wyprzedaży akcji z zyskiem / i spodziewaną dalszą akumulację tego waloru.Jednak przemyślałem swoją decyzję o jego publikacji . Nikt z Forum-oprócz Ciebie,który to czynisz ze zwykłej jedynie ciekawostki,bo swój kapitał zainwestowałeś juz w inne spółki i nie dysponujesz już dużymi wolnymi kapitałami. Nikt z Forum dotyczącym tego waloru nie był zainteresowany z polemiką z moją wcześniejszaą diagnozą na tym walorze., gdy napisałem że mam zakupione za 92 zł i wyprzedaży całego pakiety w zakresie ceny od 105 zł- do 104 zł Nikt nie nie napisał żadnego zdania. Wręcz przeciwnie-otwierali nowe wątki-Antoni R ,Bolo, mietek ,pikas,Uv,ewe i inni. Uznałem więc ,że nie będę pisał sobie a muzom .Dlatego uznaję za bezcelowe !!!!! prezentowanie tutaj mojej opinii.Również nie będę już zabierał głosu nt. tej spółki na tym Forum !!!! .Dokonałem tez wyboru innej - drugiej , perspektywicznej spółki,i na tej właśnie spółce , w tej chwili skupiam swoją uwagę.Zapewne zapytasz jaka to spółka-zobaszysz ją wtedy ,,gdy w kwietniu będzie wzrost o ponad min.30 procent.Myślę , że akceptujesz moją decyzje,tym bardziej , że znasz mnie już od dawna, i zawsze gdy razem inwestowaliśmy, / z pozytywnym skutkiem / nigdy Ciebie w swoich prognozach nie zawiodłem , a raz ostrzegłem przed zakupem Atlantisa na tamtych,wygurowanych poziomach.Pozdrawiam-no cóż ,taka jest dzisiaj rzeczywistośc i z tym nie można walczycz , ale przyjąć to jako oznakę nowych czasów.Są inni ,zapewne tez znający ten temat ,i tak chętnie piszący o wzrostach i spadkach tego waloru-więc lektury do czytania Tobie - Davidzie zapewne nie zabraknie.
Dzięki za wyrażenie Swojej opinii Martin. Ja osobiście Ci kibicuję, masz ogromną widzę i czytając Twoje analizy sam się uczę, choć wolałbym już mieć i być kompanem w analizie. Dużo przegrałem tak na prawdę, a to dzięki mojej nie cierpliwości niestety!!! Dlatego z Proxyad czekam cierpliwie bo wiem ze da zarobić.. Naj chętniej poprosiłbym Cię o krótka lekcje z inwestowania bo nie chcę żerować na czyichś analizach a wprost przeciwnie. Wiem również że do Swojej wiedzy dochodziłeś latami i nie chętnie byś dał się podzielić wiedzą, zresztą ja sam bym się zastanawiał gdyby mnie ktoś poprosił. Życzę Ci powodzenia Martin, no i zysków co naj ważniejsze. Choć czasem się zastanawiam czy robisz to tylko i wyłacznie dla pieniedzy czy z czystej ciekawości i frajdy z trafnych decyzji. Dla gpw to pasja. Pozdrawiam
Witaj ponownie Davidzie-choć znam Twoje imię /kiedyś się tym imieniem przedstawiłeś na Forum /-tym nickiem ,który przyjąłes na Forum . po raz ostatni -wyjątkowo Tylko dla CIEBIE ,ZE WZGLĘDU NA NASZĄ DŁUGA ZNAJOMOŚĆ na tym FORUM !!! zwracam się do Ciebie.Lekcja pierwsza-zanim zainwestujesz w jakiś walor ,to przeznacz pewien czas na jego wirtualną obserwację-najwyżej nie uzyskasz planowanych zysków , ale nie poniesiesz straty kapitału W każdym trendzie trwałym,wzrostowym .zdążysz zakupic walory uzyskując jednak mniejszy zysk-w myśl przysłowia-lepszy wróbel w garści ,niż gołęb na dachu.Po drugie-trzeba posiadać wrodzona intuicję i spore doświadczenie w inwestowaniu na giełdzie co do pewności trwałości trendu wzrostowego ,a nie do pojedyńczego wybicia kursu.Po trzecie-analizuj na bieżąco wykres świecowy ,który niestety zajmyje troszeczkę czasu i wiedzy-pisałem o nim kiedyś na wątku-PPRICE.Po trzecie-też o tym Tobie pisałem-zawsze na końcie maklerskim trzeba mieć kapitał obrotowy / zapasowy / na tzw, spółki,które notują mocne dołki swoich notowan spowodowane działaniami spółdzielni spekulacyjnej,które dołują spółki aż do cenowego bólu bez istotnych ,negatywnych informacji z danej spółki /-tym samym zmuszają do wyprzedaży maluczkich ,którzy w ten sposób chcąc unikac większych strat /przynajmniej takie mają założenia /by potem spekuła niespowiedzanie windują wysokie kursy,by realizować sowite zyski- a tym samym wciągnęli drobnice w mocną wyprzedaż waloru,powodując tzw. psychike tłumu.Oczywiscie-od każdej reguły sa wyjątki -np . ostatnio CALATRAWA /Po czwarte-czytaj uważnie komunikaty spółek-ignoruj te które w przyszłości zakładaja świetlaną przyszłośc,a nie radzą sobie w obecnej rzeczywistości.Po piąte-unikat spółek o małym wolumenie obrotów na giełdzie-chcąc poprawic wizerunek firmy ,spółdzielnia gra między sobą-kupują i sprzedają między sobą -umówione transakcje ,by wciągnąc w tą wymianę wolumenu naiwnych graczy. i tacy niestety się nadażają Po szóste-wybieraj spółki ,które są rozpoznawane na rynku giełdowym,maruderami się nie zajmuj-bo upłynie wiele czasu,by ponownie wróciły do gry spekulacyjnej-jest to tzw.lodówka kapitału.-czyli zamrożenie pieniędzy na kilka trygodni No jak każdą lodówkę-czasami kiedys trzeba jednak odmrozic-pytanie tylko kiedy ?Po siódme-selektywnie czytaj opinie na tym Forum-najbliższy przykład ,to posty osoby o nicku-złoty strzał,piszący nieprzerwanie od kilku m-cu o kupowaniu coraz tańszych akcji i trzymaniu ich na mega wzrosty-dzisiejszy kurs CEDC to chyba coś poniżej 1 złotego-/słownie-poniżej jednego złotego/ Pisanie o mega wzrostach zaczął chyba już od 15zł. przy wtórze innych mądrych głów forum CEDC.
David-ten ostatni !!! moj post-wyjątkowy dla CIEBIE-NIECH skłoni Ciebie do reflekcji i głębokiego przemyślenia przy podejmowaniu kolejnych inwestycji na giełdzie. Jeżeli chcesz cos ugrać-niewielkie kwoty-spóbuj grac na DT.Może znowu gdzieś się spotamy na wspólnej spółce-i pomogę Tobie -jako staremu Przyjacielowi -który był ze mną na dobre i na złę ,odrobić część strat -czego Tobie i sobie życzę.,jako stary,doświadczony gracz. Innym graczą-życzę równiez powodzenia i więcej rozstropnosci w zakupach tego waru.Cena waloru będzie ewaluowała- obserwujcie CAC.we Francji-codziennie.