• police Autor: ~maro [78.8.243.*]
    czy jest jeszcze jakiś drobny akcjonariusz na Policach, czy zostałem sam. Co prawda pieniądze nie lubią komentarzy, ale czasem choć dla pokrzepienia, ktoś by się odezwał. Mamy 16, było dziś 16.80, myslę że po wynikach to będzie ponad 20 lekko.
  • Re: police Autor: ~barnaba [94.254.129.*]
    Ja dzisiaj kupiłem za 16.35 i mam nadzieję na pozytywny wynik transakcji.
  • Re: police Autor: ~Basia [185.5.219.*]
    Ja bym kupiła po wynikach.
  • Re: police Autor: ~zrównowazona [95.160.86.*]
    Ja też jestem tym drobnym akcjonriuszem i mam nadzieję, ze swoje oczekiwanie korzystnie zakończę. A do Basi; wiecej optymizmu i nie wprowadzaj niepokoju o wyniki ekonomiczne Polic. One akuratnie przy obserwacji giełdy nie maja wiekszego wpływu na akcje a jak już to w poprzednich komentarzach podkreslałam ; giełda to nieprzewidywalna kombinacja i polityka.
  • Re: police Autor: ~ppp [178.19.178.*]
    Zgadzam sie na spiskową teorię kursu Polic. Od dawna nie przystawał do Bilansu i Rachunku Wyników spółki. Z drugiej strony jeśli wyniki bedą na poziomie 120mln zysku netto to będzie to duży spadek w porównaniu do zeszłego roku. P/E będzie kilkanaście (dziś wciąż jest ok 5).
    Ostatnio Prezes ATT wypowiadał się ze tanio kupił Puławy i że nie zamierza reagować na monity niedoszacowania ceny w wezwaniu. Muszę powiedzieć że brzmiał dość pewny siebie, może nawet trochę arogancko. Jak z Policami postąpi podobnie to wezwanie może być na niesatysfakcjonującym poziomie.

Nadal myślę, że pomoc przed wrogim przejęciem ATT będzie doceniona. Pytanie tylko czy Police mają coś do tego. Dużo pytań i zgadzam się z Tobą, taraz bardziej politycznych niż fundamentalnych.

Basia na jakich podstawach twierdzisz że wynik za Q4 będzie pod kreską ?
  • Re: police Autor: ~zrównoważona [95.160.86.*]
    Prezes ATT nie byłby taki hej do przodu gdyby nie miał sprzymierzeńca w osobie ministra SP. Jest to i odpowiedź dlaczego właśnie pod egidą Tarnowa /najsłabszego z trzech pozostałych/ powstaje ten niby gigant chemiczny. Polityka i kretactwo.
  • Re: police Autor: ~Basia [185.5.219.*]
    Ja myślę i to są moje prywatne spostrzeżenia że rok zamknie się około 100 baniek.
  • Re: police Autor: ~ppp [84.10.100.*]
    Czyli strata 20m w Q4...

Dla mnie interesujące jest że wszystkie ostatnie rekomendacje są dobrze poniżej obecnej ceny. ING 28.01 dało nawet 11,5zł. BRE coś koło tego.

Z drugiej strony obecne działanie wygląda na obronę kursu (przed wynikami?). Jeśli tak by było, to może po wynikach będzie rzeczywiście spadek i szansa na dokupienie.
    Czy potem do góry? Zależy w dużej mierze od grubasów rozgrywających tą polską chemię.
  • Re: police Autor: ~precz z debilami [194.154.219.*]
    Dnia 2013-03-12 o godz. 15:58 ~ppp napisał(a):
    > Czyli strata 20m w Q4...

Dla mnie interesujące jest że
    > wszystkie ostatnie rekomendacje są dobrze poniżej obecnej
    > ceny. ING 28.01 dało nawet 11,5zł. BRE coś koło tego.

Z
    > drugiej strony obecne działanie wygląda na obronę kursu
    > (przed wynikami?). Jeśli tak by było, to może po wynikach
    > będzie rzeczywiście spadek i szansa na dokupienie.
    Czy
    > potem do góry? Zależy w dużej mierze od grubasów
    > rozgrywających tą polską chemię.

przeciez po 3 kwartalach jest 103.5mln zysku, wiec zle policzyles

btw, wlasnie ogloszono dywidende na policach
  • Re: police Autor: ~ppp [84.10.100.*]
    Z tym liczeniem to oczywiście masz rację.

Dywidenda ok :). Ciekawe który dzień będzie uprawniał do jej objęcia ?
[x]
POLICE 0,94% 8,58 2025-09-09 16:06:20
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.