Mam pytanie - jakich programów używacie do monitorowania czasu pracy pracowników? Zaznaczam, że nie chciałabym kupować żadnych czytników, bo z tym wiążą się wysokie koszty. Myślę raczej nad jakimś prostym programem, który będzie można zainstalować na komputerze - może ktoś korzysta z popularnej http://www.kartapracy.pl ?? Jeśli tak to proszę o opinie.
u nas w firmie działa ten system, kartapracy.pl - mogę się o nim wypowiedzieć z punktu widzenia pracownika. Loguję się przy przyjściu do pracy. Generalnie, dla mnie niestety, nie da się ukryć spóźnień, wcześniejszych wyjść. Ponieważ szefostwo często jest w delegacji, wcześniej takie rzeczy przechodzły, a teraz... :/
jestem kadrową i u mnie w pracy prezes postanowił wdrożyć program KartaPracy.pl - program jest prosty w obsłudze i bardzo mi jako kadrowej ułatwia życie, nie tylko zlicza godziny pracowników, ale można dzięki niemu wygenerować dokumenty do urzędów, kolejnym plusem tego programu jest to, że prezes kontroluje czas pracy pracowników, czyli płaci za realny czas pracy