C/Z - 14,4 --------------------------nasza 2,65 (5,43 razy szybciej zwraca sie nasz kapitał z zysku)
EPS 0,01 ---------------------------nasza 0,2 (20X większa dywidenda na akcję)
Nasza spółka w 2012 roku przyniosła dochodu około 50mln, (tylko IV kwartał zysk netto 434 tyś zł !!!) Zysk netto za rok 2012 1,173 mln i to wszystko spółka o kapitalizacji domku pod Warszawą. ;)))
Zamiast łykać przewartościowany papier od funduszu (tak podejrzewam) zapraszam do nas na co najmniej rok. Drobni i niecierpliwi nam nie są potrzebni, nie będzie odpału w najbliższym czasie, to papier dla prawdziwych inwestorów, którzy opchną go kilkunastokrotnie drożej, gdy spółka rozpocznie procedurę przejścia na rynek główny. ;)
Ponieważ Kolego YORK zachwalał ją nam na forum ALDA (Bardzo dobry papier, nieomal tak dobry jak AEDES. Solidna spółka, która nie drukuje papieru, tylko z roku na rok zwiększa dochody, rozbudowuje zakłady i zwiększa sprzedaż). Skoro YORK tak reklamował SPC, postanowiłem przyjrzeć się Waszemu papierowi i w poprzednim poście podzieliłem sie z Wami spostrzeżeniami. ;)
pisz sobie co chcesz papier wszystko przyjmie , piszesz cos wyssane z palce niebede komentowal co i jak ,zobaczysz jak a bedzie stopa zwrotu na SPC tu bedzie rajd niech tylko ruszy.
Twoja flustracija mnie nie interesuje ani Twoja spolka, ito czy naganiasz i piszesz to co Ci pasuje idz wyladuj sie gdzies indziej nie zaczepiaj ludzi. ja pisze jaka jest prawda.
Dnia 2013-03-11 o godz. 23:32 ~YORK napisał(a):
> Twoja flustracija mnie nie interesuje ani Twoja spolka, ito
> czy naganiasz i piszesz to co Ci pasuje idz wyladuj sie
> gdzies indziej nie zaczepiaj ludzi. ja pisze jaka jest
> prawda.
----------------------------------------
Kolego YORK, jestem wyluzowany, nie mam najmniejszych powodów do frustracji, nie mam tez ochoty kłócić się z Tobą, po prostu kontynuuje dyskusję, którą rozpocząłeś u nas na forum ALDA. ;)
Nie na naganiam na AEDES, ani na ALDA, która bez Twojej kasy od wczoraj prawie + 50%.;) Przedstawiam fakty i podpieram się wiarygodnym źródłem, ogólnie dostępnym a jakie są Twoje argumenty? Ataki personalne i pustosłowie...
Ogarnij się kolego i napisz coś sensownego z argumentami to może skuszę se na jakieś 100-200K Twojego papieru, jeżeli Twoje argumenty trafią do mnie.
problemy głównych akcjonariuszy w PSW Capital S.A.
http://www.sii.org.pl/6531/ochrona-praw/biezace-interwencje/psw-capital-czy-spolka-chciala-wyplacic-dywidende.html#ak6531
nie wejdzie w żadną spółkę K.
ciesze sie ze nie zamierzasz sie zemna klocic , choc czytajac Twoj caly post wyraznie widac ze probujesz nalozyc na mnioe swoja nieskazitelna wiargodnosc i arogancije, to nie ja Cie bede namawial na zkup spolki bo spolka sama w sobie ma wystarczajaco informacji by sie nia zainteresowac.jezeli tego nie widzisz ,albo poprostu niechcesz widziec z wiadomych powodow wiec ja niezamierzam z Toba polemizowac. niebede wyciagal Twoich brudow na swiatlo dzienne ,niemam czasu. nara.
Dnia 2013-03-12 o godz. 12:23 ~YORK napisał(a):
> ciesze sie ze nie zamierzasz sie zemna klocic , choc
> czytajac Twoj caly post wyraznie widac ze probujesz nalozyc
> na mnioe swoja nieskazitelna wiargodnosc i arogancije, to
> nie ja Cie bede namawial na zkup spolki bo spolka sama w
> sobie ma wystarczajaco informacji by sie nia
> zainteresowac.jezeli tego nie widzisz ,albo poprostu
> niechcesz widziec z wiadomych powodow wiec ja niezamierzam
> z Toba polemizowac. niebede wyciagal Twoich brudow na
> swiatlo dzienne ,niemam czasu. nara.
Nie naganiaj na forach innych spółek bo Cię ktoś wypunktuje tak jak teraz i musisz walić focha ;-)
Kolego ~Zenith TM. Widać, że należysz do fundamentalistów. Czytasz raporty, analizujesz wskaźniki. I pewnie jesteś w tym dobry. Ale wiesz też prawdopodobnie, że jest na naszej giełdzie wiele spółek mocnych fundamentalnie i wskaźnikowo atrakcyjnych ale nie dających zarobić. Jest też wiele spółek, których fundamenty nie dają ewidentnych podstaw do wzrostów kursu a dają rewelacyjny zarobek. I taka szansa pojawia się na SPC. Oczywiście ryzyko pozostania w kanale trendu bocznego jest nadal duże i rozum radzi czekać na wybicie z niego na dużym wolumenie, ale jak ktoś lubi adrenalinę to mógł kupić dzisiaj. Podstawą do optymizmu są obroty na ostatnich sesjach i naruszenie oporu na 0,17 poprzez transakcje po 0,18 na dwóch ostatnich sesjach. Jutro zobaczymy, co z tego wyjdzie.
Dnia 2013-03-14 o godz. 00:15 ~sybilla napisał(a):
...Jest też wiele
> spółek, których fundamenty nie dają ewidentnych podstaw do
> wzrostów kursu a dają rewelacyjny zarobek. I taka szansa
> pojawia się na SPC...
------------------------------------
Wiem o tym kwiatuszku i dlatego następnego dnia po tym gdy pisałem pierwszy post zakupiłem trochę papieru a kolejnego znowu trochę...;)
(pomimo, że kolega YORK niezbyt przekonywająco mnie zachęcał)
Tak czy inaczej AEDES to najlepsza fundamentalnie spółka na NC. ;)
Po pierwsze SPC ma w zanadrzu kilka projektów które nie wymagają wielkiego nakładu finansowego a mogą przynieść krocie -mówię o spc fly itp.
Po drugie SPC jest pionierem w tego typu branży i ma nieograniczone pole do rozwoju (na razie)
Branża ma spore pole do popisu tak więc przychód w 2014 na poziomie 500mln nie zaskoczyłby mnie.
co do aedes to firma działa w niechcianej trudnej branży. Być może spółka wygląda tak jak gant 2lata temu niby aktywa niby zyski a teraz co?
brak możliwości przebranżowień odzyskania kapitału itp zniechęca do zajmowania dłuższych pozycji- tak czy inaczej trzeba być ostrożnym i nie mówie o aedesie a o branży budowlanej.
Dnia 2013-03-14 o godz. 08:50 ~-specjalista napisał(a):
...Branża ma spore pole do popisu tak więc przychód w
> 2014 na poziomie 500mln nie zaskoczyłby mnie.
---------------------------------------------------------
Sądzisz, że sprzedadzą 1000 luksusowych samochodów? :)))))
Bardziej realne jest, że do końca roku spekulacyjnie ten papier będzie kosztował 5zł (vide Drągowski, Herman) niż to, że raptem sprzedadzą 1000 luksusowych aut. ;)
Dnia 2013-03-14 o godz. 08:50 ~-specjalista napisał(a):
...co do aedes
> to firma działa w niechcianej trudnej branży...
--------------------------------------------------------
No właśnie! Trafiłeś w sedno!
Skoro AEDES w najczarniejszym momencie budowlanki radzi sobie doskonale, powiększa portfel zamówień, przychody i zyski. Co będzie gdy w końcu recesja w budownictwie zamieni się w bum budowlany??? To jest pewne, że za kilka lat znowu będziemy budowali na potęgę.
Ta spółka to nie jest nawet drugie EEX, (byłem tam od złotówki do wejścia na GPW), AEDES ma lepsze wskaźniki niż EEX na początku kariery giełdowej.
Wracając do SPC, tutaj moim zdaniem może być wszystko...
...dołowienie wszystko, 5zł lub 5 groszy, to marzenie senne spekulanta. ;)
zenitch TM twoje swiniskie zagrania mnie przerazaja jestes wyrafinowanym kretem. za chodzisz od tylu i walisz z nienacka niemasz SPC tylko krecisz jakby tu uwalic kurs i wypromowac ades idz precz s tad.
Dnia 2013-03-14 o godz. 10:50 ~YORK napisał(a):
> zenitch TM twoje swiniskie zagrania mnie przerazaja jestes
> wyrafinowanym kretem. za chodzisz od tylu i walisz z
> nienacka niemasz SPC tylko krecisz jakby tu uwalic kurs i
> wypromowac ades idz precz s tad.
---------------------------------------------------------
Mam więcej tego papieru niż Ty, więc chyba mam prawo z Wami pogadać na forum SPC? ;)
(AEDES też mam i kilka innych) ;)