Witam,
posiadam kartę Sodexo na którą mój Pracodawca przelewa Premie. Chcąc wybrać środki z karty płacę 3% prowizji. Czy zna ktoś jakiś sposób tak żeby to ominąć? Kartę obsługuje BPH
Karta Sodexo to karta płatnicza. Jedynym sposobem na obejście banku byłby zakup towarów przemysłowych i ich zwrot, pytanie tylko, czy zwrot będzie w gotówce, czy na kartę.
Po pierwszej wypłacie z bankomatu Euranet następnego dnia chcac wyplacic wyskakuje informacja ze bankomat nie obsluguje tej karty i nie mozna wyplacic, ale saldo konta sprawdzić mozna, nie rozumiem
Bez prowizji się nie obejdzie, ale znacznie mniejszą. Idź na pocztę, wypisz wpłatę na swoje konto i zapłać kartą, prowizja ok 9 zł za 1000zł przelewu. Idzie parę dni ale sporo taniej :)
BPH to złodzieje. Za wypłacenie z karty sodexo 1000zl pobierają. 20zl.zlodziejstwo.Najlepiej płacić kartą w sklepie to żadnej prowizji nie biorą wtedy.
Luka w PayPal. Dwa darmowe konta PayPal jedno swoje z podpięta karta Sodexo, drugie konto PayPal np żony lub męża, z przypisanym nr bankowym konta. Kartę sodexo ustawić jako domyślną formę płatności. Z konta PayPal-Sodexo przelać kasę na drugie konto PayPal-bank. Z konta PayPal z przypisanym bankiem zlecić wypłatę salda konta PayPal na dopisany rachunek bankowy (transakcja "wewnętrzną"). Przelewy między kontami PayPal są darmowe, transakcja sodexo liczona jak płatność w necie czyli darmowa, przelew z salda PayPal na konto bankowe darmowy. Z tym że pierwsze transakcje zawsze trwają do 4 dni, bo PayPal ma ograniczenie przelewów na świeżo dopisane rachunki bankowe. I lepiej jest też je zlecić rano, bo np PKO BP potrzebował 2 dni na zaksięgowanie. Ale jak się już ma dłuższy czas PayPal to kwestia już tylko księgowania przez bank, ewentualnie limitu jednorazowej transakcji Sodexo.
Dosilenie salda PayPal z karty sodexo to zasilenie, które niestety wiąże się z prowizją dla platformy odpowiedzialnej za zasilenie salda. Tak jakby się chciało kupić doładowania telefonu z doliczoną prowizją za wygenerowanie kodu z doładowaniem. Np chcesz doładowanie za 100 zł, ale sklep sobie dolicza 5 zł za wydruk kodu. Więc lipa. Transakcje PayPal-PayPal są księgowane w ciągu kilku sekund. Dłużej trwa księgowanie przelewów z PayPal-bank. Bo Banki opierają się tu na sesjach księgowania. Mam na myśli operacje na kontach z pominięciem zakładki portfela w aplikacji PayPal, bo tam też prowizją. Ja korzystam z przelewu do użytkownika na liście kontaktów. A zakładka portfela to nic innego jak kolejne naciąganie. Raz to prowizja za samą transakcje oraz przewalutowanie bo PLN nie wchodzi w grę, więc tu opierdziela na samej walucie dwa razy. Najpierw trzeba będzie przewalutowac z PLN na euro lub $ później to samo w odwrotnej kolejności czyli z $, € itd na PLN. Ogólnie około 20 zł było prowizji za te wszystkie przewalutowania itp.
jak chce dodac karte do paypl to wymaga ode mnie potwierdzenia w apce sodexo, akceptuje ale paypla zwraca kominukat ze karte dodal ALE nie moglam potwirdzic ze jest moja :/ chodzi moze o to ze adres rozliczeniowy podaje moj a powinnam firmy?
Jak to zrobić?
Cały czas mi odrzuca transakcje, wyskakuje informacją że bank zablokował możliwość przelania środków. Oczywiście wszystko potwierdzam w aplikacji sodexo na telefon jako internetową autoryzację.