Bardzo proszę o pomoc.
Mam pytanie - jaka była cena akcji Black Lion (wtedy jeszcze Zachodni NFI) 04.04.2007. Jest to dla mnie bardzo ważne, a nie umiem tego znaleźć.
Pytam ponieważ wtedy kupiłem akcje Zachodniego (nie pamiętam po ile jedna akcja) i od wtedy nic nie robiłem, nawet nie śledziłem dokładnie ceny (jestem leszczem, dawcą kapitału itp. - ok, to akurat wiem i o to nie pytam :-) )
Podliczyłem to co teraz mam i nie zgadza mi sięz informacją z banku.
Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź - stawiam wirtualną... coca colę :-)
Witaj w klubie miło, że ktoś kupił zach po wyższej cenie jak ja. Parytet był około 2,2 więc twoje akcje wypadało by sprzedać pewnie powyżej 26zł żebyś wyszedł na swoje.
Jakie 26 zł ? Skoro był po 12 z groszami to do tylu musi cena urosnąć,,,czy nie ?!
Chyba będę musiał iść do biura maklerskiego...
Ale dziękuję za odpowiedź :-)
Nifek - naprawdę bardzo serdecznie dziękuję !!! A jakbyś jeszcze mógł napisać - wiesz o co chodzi XYZ (wypowiedź powyżej) z tymi 26 zł ?
Dziękuję jeszcze raz za bezinteresowna pomoc
XYZ pisze zapewne o połączeniu w pewnym momencie Zachodniego z Progresem,
04 Progress przejął Zachodniego, ci co mieli akcje Zachodniego dostali akcje 04 Progress a potem nastąpiła zmiana nazwy na BLACKLION
3.2. Stosunek wymiany akcji.
Stosunek wymiany akcji został ustalony na podstawie obu metod przedstawionych powyej jako: 1
akcja Spółki Przejmowanej jest równa 0,45 akcji Spółki Przejmujacej (parytet wymiany).
tu poczytaj
http://blog.parkiet.com/forum/viewtopic.php?p=5644935
http://fundusze.wp.pl/kat,7069,title,NFI-Progress-planuje-przejac-Zachodni-NFI,wid,11383388,wiadomosc.html?ticaid=11032e
Panowie - jeszcze jedno pytanie. Nie będę pisał ile zainwestowałem w tę piękną spółką (pomimo tego, że jak wcześniej ustaliliśmy jestem leszczem, a leszcze podobno się tym chwalą) ale jako, że jest to niemała kwota stąd mam jeszcze jedno pytanie- a bardziej wyrazić chciałem swoją opinię, mam nadzieję, że ktoś wyprowadzi mnie z błędu:
Wydawało mi się ( a wręcz byłem pewien) , że w tamtym okresie (kwiecień 2007) kupowałem jedną akcję Zdzisia za cenę zbliżoną do 6 zł...
Czy ktoś mógłby napisać, skąd takie moje wyobrażenie ? Jakoś ta cena oscylująca wokół 12 zł kompletnie mi nie pasuje...może ktoś też kupował w tamtym okresie ? Niestety nie mam żadnych śladów tego zakupu.
pozdrawiam
ja też jestem leszczem i się chwaliłem, jednak dla mnie, to jednak dużo. Jeżeli kupowałeś akcje 04 pro i miałeś ich powiedzmy 2000szt tysiące to po parytecie zostało Ci ich około 909szt, dlatego pisałem, że okolice około 26 zł były by dla ciebie dobre liczyłem to w głowie, więc mogę się mylić.