Totalne bzdury. Z tej calej akcji bedzie naprawde wielki dym na niekorzysc malych akcjonariuszy. Pytanie tylko, czy na tym wlasnie Zarzadowi z ta mistyfikowana sprzedaza chodzilo.
Jesli Ameriprise nie bedzie dazyl do wyegzekwowania kar umownych od graal to czuje sie utwierdzony w przekonaniu, ze od poczatku ten deal to byla lipa i doszlo do powaznego przestepstwa.
Greatmongo,
wybacz mi, ale ja wszystko rozumiem z biznesem. Ale zwrotu tej KASY nie rozumiem !!!
MOznaq sobie rozmawiac, ale zwracac kase? Ludzie przeciez to jest przestepstwo na calkiem duza skale
Greatmongo,
ja nie przypisuje sobie monopolu na myslenie i zakladam rowniez optymistycznie, ze sie myle, bo przez tyle lat zarzad graal zachowywal sie przewidywalnie. Wiec prosze Cie o odniesienie sie do moich watpliwosci.
Tak jak pisalem ja nie rozumiem sensu tego komunikatu. Oprocz tego slowa
" Wobec powyższej decyzji Zarząd Emitenta zadecydował o zwrocie do AMERIPRISE HOLDINGS LTD całej otrzymanej kwoty w dniu 05.03.2013 r. oraz dokonania tego samego w stosunku do kwoty, którą AMERIPRISE HOLDINGS LTD ma przekazać zgodnie z deklaracjami w dniu 08.03.2013 r. "
Sa dla mnie niejasne... czy to znaczy, ze odeslano pieniadze? Czy tylko zdecydowano o odeslaniu i sa np. na specjalnym koncie...
Jestem ciekaw jak to sie skonczy, ale nie widze teraz sensu sprzedawac spolki ktora ma 40 mln gotowki i dobre wyniki za 85 mln (po odjeciu akcji wlasnych)....