• artykuł w parkiecie Autor: mpm [89.70.9.*]
    http://www.parkiet.com/artykul/23,1310530-Graal-moze-nie-sprzedac-Superfisha.html

• Re: artykuł w parkiecie Autor: ~amp [89.73.92.*]
    kolejka po akcje
  • Re: artykuł w parkiecie Autor: ~tampere244 [84.176.187.*]
    Totalne bzdury. Z tej calej akcji bedzie naprawde wielki dym na niekorzysc malych akcjonariuszy. Pytanie tylko, czy na tym wlasnie Zarzadowi z ta mistyfikowana sprzedaza chodzilo.

Jesli Ameriprise nie bedzie dazyl do wyegzekwowania kar umownych od graal to czuje sie utwierdzony w przekonaniu, ze od poczatku ten deal to byla lipa i doszlo do powaznego przestepstwa.
  • Re: artykuł w parkiecie Autor: ~Wer [178.42.200.*]
    Moze powinno napisac do KNF by przyjrzal sie tej transakcji
  • Re: artykuł w parkiecie Autor: ~greatmongo [62.80.0.*]
    Nie przesadzacie troche?

1. Zawarto transakcje
    2. Kasa wplynela
    3. Firma A PISZE, ze chce rozmawiac zeby zmienic / uniewaznic umowe.

Powiedzialbym, ze to klasyk w biznesie.....

Wina jest w tym, ze GRAAL nie wyjasnia lepiej o co w tym wszystkim chodzi
    Greatmongo,
    wybacz mi, ale ja wszystko rozumiem z biznesem. Ale zwrotu tej KASY nie rozumiem !!!
    MOznaq sobie rozmawiac, ale zwracac kase? Ludzie przeciez to jest przestepstwo na calkiem duza skale
    Greatmongo,
    ja nie przypisuje sobie monopolu na myslenie i zakladam rowniez optymistycznie, ze sie myle, bo przez tyle lat zarzad graal zachowywal sie przewidywalnie. Wiec prosze Cie o odniesienie sie do moich watpliwosci.

• Re: artykuł w parkiecie Autor: ~aic71 [89.74.99.*]
    spokojnie niech knf sie odniesie
  • Re: artykuł w parkiecie Autor: ~greatmongo [62.80.0.*]
    Tak jak pisalem ja nie rozumiem sensu tego komunikatu. Oprocz tego slowa

" Wobec powyższej decyzji Zarząd Emitenta zadecydował o zwrocie do AMERIPRISE HOLDINGS LTD całej otrzymanej kwoty w dniu 05.03.2013 r. oraz dokonania tego samego w stosunku do kwoty, którą AMERIPRISE HOLDINGS LTD ma przekazać zgodnie z deklaracjami w dniu 08.03.2013 r. "

Sa dla mnie niejasne... czy to znaczy, ze odeslano pieniadze? Czy tylko zdecydowano o odeslaniu i sa np. na specjalnym koncie...

Jestem ciekaw jak to sie skonczy, ale nie widze teraz sensu sprzedawac spolki ktora ma 40 mln gotowki i dobre wyniki za 85 mln (po odjeciu akcji wlasnych)....

Mysle, ze przekaz tej informacji jest prosty. Kasa jest od razy przelewana z powrotem.
[x]
GRAAL 0,00% 31,70 2016-11-16 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.