pisałem, że do końca tygodnia będzie 60 grochów? No, pisałem :)
no i co raduś, coraz cieniej już piejesz. :)
to nie ty zbierasz przypadkiem?
50 na bank i wygląda na to, że na tym nie koniec.
oj tam marudzisz - po prostu ze trzy tygodnie im zejdzie na pisanie tego infa;)
a potem jeszcze trzeba zredagować sprawdzić i zamieścić więc gdzieś za 1 miesiąc się pojawi ;)
tylko niestety nie wiemy czego ma dotyczyć...ale ja obstawiam aneksu do umowy;)
Tylko tego infa juz brak od trzech miesięcy. Mam nadzieję, że dużo sie wyjaśni na walnym, w szczególności kto obejmował po 2.5 i czy było to za gotówkę. Osobiście nie wierzę już prezesowi. Liczę, że nowa osoba w zarządzie dużo zmieni w sposobie zarządzania spółką. Aktualnie styl pracy prezesa jest fatalny.
Niestety to interesy wymuszają styl pracy.
Trzeba było wzrostów pod przejęcia, to były infa
Osobiście już nie wierzę, że emisja była za gotówkę
Dlatego była mała pompka kursu
Inna sprawa to wycena przejętych firm
Okazało się, że teoretycznie najwięcej zapłacili za firmę handlującą stalą...po co im to w tym biznesie. Sama firma wygląda cienko. Ich strona www to jakiś żart.
A BGE za 50% udziałów zapłaciło 5 000 000 (25% bezpośrednio i drugie tyle poprzez TLM POLSKA SP. Z O.O.
Kwoty przejęć jak na BGE wyglądały imponująco. Jednak jeżeli to nie była gotówka a akcje, to teraz wycena przejętych firm się być może urealniła
Postawa zarządu zadziwia. Kurs leci a ich to w zasadzie nie interesuje.
Nie można mówić o celowym uwalaniu kursu, bo nic takiego nie można zaobserwować.
Po prostu niektórzy mają dość tej firmy i wychodzą
Zarząd jakiś cel jednak w tym musi mieć. Ale o co idzie??? Nie wiem
Istnieje tez szansa, że zarząd ma wszystko gdzieś, bo powoli zwijają interes.
Patrząc na poczynania zarządu ta ostatnia wersja może być najbliższa prawdy
Piotrek akurat w zwijanie interesu nie wierzę...raczej było by sypanie ze strony zarządy czy głównych udziałowców...poza tym mimo wszystko był zysk...więc jaki cel w zwijaniu?
może powstał jakiś konflikt wewnątrz spółki o którym nie wiemy?
nie wiem mam nadzieje, że osoby które wybiorą się na walne zdadzą jakąś chociaż krótką relację...
Przecież, jak ktoś prowadzi firmę, to stara się...a tu cisza
Zwijanie firmy, to zabrzmiało drastycznie. Też w to nie wierzę.
Bardziej chodziło mi o pewną stagnację. Może brak pomysłów na nowy biznes ???
Być może koncentrują sie na biogazowniach. Przecież to miała być podstawa ich działalności.
Jednak ten brak komunikacji jest straszny. Oni faktycznie są skazani w przyszłości na obligacje, kredyty i ewentualnie prywatne emisje, bo po takiej lekcji z olewania akcjonariuszy nikt z pp raczej nie skorzysta