Najbliższe tygodnie określą przyszłość dewelopera.
Prawdopodobnym jest utworzenie dużego konsorcjum w skład którego bedzie wchodzić Orco. Teren działania - Europa środkowo-wschodnia.
Może być kolorowo. :)
U mnie "grubo" zaczyna się od 20-stu..............., ale euro.
To nie jest żart.
Ci co mają papier, albo go dobrze śledzą będą wiedzieli o czym piszę.
Pozdr.
Nie żebym był jakoś szczególnie złośliwy ale o 20 euro to chyba czytałem tu jak było w okolicach 9. Jak sprawy się potoczyły to wszyscy wiemy. Czas pokaże, jak zawsze...
ale dobijemy, i do 20E. tylko cierpliwosci trzeba, a nie dzis kupuje a za tydzen jestem milionerem wkladajac 10tys pln...... to nie ta spółka, ale jak prawie kazda developerska jest teraz b. niedoszacowana. w przypadku orco niedoszacowanie jest kosmiczne ze wzgledu na to, ze posiadają b. dużo terenów niezagospodarowanych które wplywa im na wyniki (ot chociazby orco germany, gdzie niedoszacowanie w stosunku do tego co bylo , jak byl booooom, to setki % )
ale, kazdy jak zwykle robi, jak mu rozum podpowiada, bo ja gadac moge jedno, a robic cos zupelnie innego :)
Wiara i cierpliwość zrobią swoje.
Dość mocno nastawiony jestem na optymistyczny scenariusz.
Przyszedł czas na odzieżówkę (Monnari), przyjdzie i na deweloperkę.
A co najciekawsze kursem rządzi paryska giełda więc i ruch do góry tam też się rozpocznie. Niech no tylko Vitek z Ott'em ustalą swoje nowe pozycje a kurs poleeeeeeci.
Czytam francuskie fora i powiem jedno - jest gorąco w temacie Orco.
Pozdr.
Nie wiem co myślą inni, ale dla mnie jest nadal OK. Jesteśmy nadal w trendzie wzrostowym. To, że w Polsce "parę akcji" poszło na sprzedaż dla mnie nie żadnego znaczenia. Wykresy i kierunek ja opieram o kurs paryski więc tylko on mnie interesuje.
Pomimo wywalania kurs we Francji zamknął się na plusie, a to jest b.dobry sygnał, że nadal skupują. Kto skupuje ? ........ (?) - domysły.
Na naszej GPW jest tak mały obrót na OPG, że gdyby puścić z 1000 akcji PKC to pewnie na 7 zł by się zatrzymało,......... a potem wróciło (w rzeczy samej, rzecz jasna)
:)
He he masz rację. Rzeczywiście wygląda to pernamentny zjazdy w dół.
Jednak, gdyby się tak przyjrzeć, to można pokusić się na określenie trendu z początkiem od 06.09.2012 (patrz tylko wykres francuski orco) i wyrażnie wysokim wolumenem.
Tam ustaw początek kreski (i zabawa trwa).
Pozdr.
Nieciekawy ten dzisiejszy ruch w dół (wyłamane wsparcie)
Jedyne pozytywne z obserwacji, to ciągły skup akcji. Dzisiejszy wolumen to ponad 375 tys. akcji. A pod koniec to nawet z naciągnięciem do góry, chyba pod jutrzejszą wyprzedaż akcji z rana. Tutaj dzieje się coś ciekawego. Ktoś non stop zbiera zajmując pozycję. Czy to Vitek z Czech, czy może ktoś od Ott'a, to fakt jest faktem - skup trwa.
Trzeba czekać na oficjalne info o kupującym.