• DYWIDENDY Autor: ~RentieremByc [89.72.144.*]
    Tak, słuchajcie, zbliża się najlepszy okres w życiu inwestora, decyzje spółek dotyczące dywidend. Obstawiamy jak w tym roku będzie na ETLu?

W ub.r. było 1,50 zł dywidendy na akcję, rok wcześniej 1,40 zł.
    Jak w 2013 Waszym zdaniem?

No i jeśli macie też inne ciekawe spółki wypłacające dywidendę + mające potencjał do wzrostu na kursie, to poproszę o inspiracje :-)
  • Re: DYWIDENDY Autor: ~socrates [212.87.13.*]
    Dywidenda Eurotela: 1,50-1,60 zł.
    A jeśli chodzi o inne spółeczki to polecam przyjrzeć się Sfinksowi, moim
    zdaniem to megapotencjał na dziś, chociaż akurat dywidendy to bym się nie
    spodziewał
  • Re: DYWIDENDY Autor: ~koz [83.3.134.*]
    1,65 wg mnie
  • Re: DYWIDENDY Autor: ~RentieremByc [89.72.144.*]
    Wygląda na to KOZ, że możesz mieć rację :-) Właśnie zerkałem na wyniki Eurotela, dziś w nocy opublikowali, i są całkiem całkiem, więc trend wzrostowy w dywidendzie ma szansę być zachowany...
  • Re: DYWIDENDY Autor: ~RB [89.72.144.*]
    A jednak nie, koz, byłeś blisko, ale delikatnie przestrzeliłeś :-)
    co nie zmienia faktu, że akcjonariusze mogą się cieszyć, bo jest decyzja o dywidendzie i to oczywiście większej dywidendzie, czyli 1,60 zł - właśnie wyhaczyłem na GPWinfo http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/archive/info/!13464268,eurotel-sa-rekomendacja-zarzadu-dot--wyplaty-dywidendy-za-2012-r-
  • Re: DYWIDENDY Autor: ~happy [87.205.167.*]
    nieźle, naprawdę nieźle, podoba mi się to :-)

http://www.telix.pl/artykul/grupa-eurotel--wzrost-dzieki-play-3,53936.html

http://www.parkiet.com/artykul/7,1312881-Eurotel-chce-przekazac-na-dywidende-98-proc--jednostkowego-zysku.html
  • Re: DYWIDENDY Autor: ~WZA [89.66.229.*]
    Witam wszystkich eurotelowiczów, właśnie się zaczęło WZA spółki, można śledzić na żywo w necie:

http://ri.eurotel.pl/pl/?option=com_content&view=article&id=51
  • Re: DYWIDENDY Autor: ~xoy [37.47.182.*]
    Do którego dnia można kupić akcje Eurotela żeby jeszcze załapać się na dywidendę? Czwartek 16 maja, czy piątek 17maja?
  • Re: DYWIDENDY Autor: ~@xoy [89.66.229.*]
    widzieliście wyniki? co sądzicie? spadek sprzedaży w t-mobile trochę niepokojący, ale za to Play nadrobił z nawiązką... merytoryczne komentarze jak zwykle mile widziane
  • Re: DYWIDENDY Autor: ~redoks [212.87.13.*]
    Play jest OK. A w T-mobile to jakaś przejściowa zadyszka.
    Fajnie, że się firma rozwija (Eurotel znaczy się) i myśli w nowych
    kierunkach - ten deal z Apple brzmi interesująco..
  • Re: DYWIDENDY Autor: ~marian [178.180.13.*]
    Skąd wiesz, że słaby I kw. segmentu T-mobile to tylko przejściowa zadyszka?
    To takie myślenie życzeniowe?A może coś wiesz? Zanim zobaczymy jakiś wpływ na wynik iDream, musi powstać sieć sprzedaży, a to potrwa. Na razie Spółka jest dość nisko wyceniana i jeżeli spółki zależne będą się rozwijały tak jak dotychczas a słabszy kwartał T-mobile ( zgodnie z naszym życzeniem ;-) ) był tylko przejściową zadyszką, możemy spać spokojnie. Nie oczekujmy cudów, Spółka i tak dobrze sobie radzi w kryzysie.
  • Re: DYWIDENDY Autor: ~Dyszka [89.66.229.*]
    Redoks, Marian - zgadzam się z Wami w pełni :-) Tzn. cudów nie ma co oczekiwać, ale akurat ta spółeczka zapewnia wyjątkowo bezpieczną i dobrą lokatę, z samej dywidendy. A jeśli przy okazji udaje się ugrywać trochę na kursie, to tym lepiej :-)
    Ale, przyjdzie w końcu moment, że da się mocniej zaszaleć, bo jako rzekłeś jest mocno niedowartościowana, więc zobaczymy jak to będzie, ale przy jakiejś poważniejszej hossie powinno ładnie wystrzelić. Co do tmobile to ja bym się zgodził z redoksem - oczywiście nie będziemy tego wiedzieć na pewno (no, będziemy, ale po fakcie :-), ale ja też obstawiam, że to chwilowa zadyszka. Trochę gorzej dobrali pomysły na promocje i się to odbiło od razu na sprzedaży, ale w przyszłych kwartałach inny operator dobierze gorzej i się wyrówna ...
  • Re: DYWIDENDY Autor: ~Jabłkowy [87.205.159.*]
    właśnie, właśnie. tylko czy w wakacje można spodziewać się większej hossy? to zawsze pod dużym znakiem zapytania, chociaż zdarzało się już nie raz...

a co do Apple to Eurotel i budowania nowej sieci, to to na pewno trochę potrwa, ale też to nie jest tak, że zapowiedzieli i będą sklepy otwierać za rok czy dwa - gdzieś widziałem info, że już lada moment pierwsze sklepy mają być gotowe... (mówię o sieci iDream)
  • Re: DYWIDENDY Autor: ~EurotelApple [89.66.229.*]
    tu było co nieco na ten temat:

http://notowania.pb.pl/pytania/PLERTEL00011
  • Re: DYWIDENDY Autor: ~marian [89.228.142.*]
    Dzięki za link. Niby nic nowego, ale bardzo ciekawe. Spółka ma spory potencjał rozwoju, mam nadzieję, że nowe projekty ( Media System, iDream ) zaczną "owocować". Może z czasem uda się też coś wycisnąć z sieci NC+
    Na razie wszystkie obietnice zarządu są realizowane. Niestety czasami któryś z członków zarządu sypnie akcjami, gasząc nadmierny optymizm. Może to i dobrze, nie ma tutaj wielkich wzlotów i gwałtownych spadków. Jestem akcjonariuszem Spółki od 2008 roku i muszę przyznać, że od tego czasu płynność znacznie wzrosła.
  • Re: DYWIDENDY Autor: ~@Marian [77.253.94.*]
    noo, Marian, członek zarządu też człowiek! :-)) A płynność ETL może nadal nie jest genialna, ale jest dokładnie tak jak mówisz - widać trend wznoszący
  • Re: DYWIDENDY Autor: ~ZielonoMee [87.205.159.*]
    A widzicie Panowie (i Panie?) jak dziś Eurotelek szybuje, nad poziomy wzlatuje?
    :-)
[x]
EUROTEL -2,99% 22,70 2026-05-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.