No i jakie wnioski Panom sie nasuwają po dzisiejszej sesji - bo ja powiem szczerze bylem pewny ze pod koniec sesji nastapi powrot do wzrostow. Jednak rozgrywający wymyslil inna gierkę
Zobaczymy co jutro
dla mnie wnioski są jasne-gruby zbiera jak najwięcej akcji do złotówki,później jak wymęczy towarzystwo to bez limitu pojedziemy dalej,,na bomi nieciekawie,likwidacje sąd klepnąl,połynąłem bardzo duzo,ale jutro trzeba wykorzystac zamieszanie i robic zakupy za 0,05 -pozdr
Dnia 2013-03-05 o godz. 17:43 ~wojtek napisał(a):
> dla mnie wnioski są jasne-gruby zbiera jak najwięcej akcji
> do złotówki,później jak wymęczy towarzystwo to bez limitu
> pojedziemy dalej,,na bomi nieciekawie,likwidacje sąd
> klepnąl,połynąłem bardzo duzo,ale jutro trzeba wykorzystac
> zamieszanie i robic zakupy za 0,05 -pozdr
Nie wiem jak dużo miałeś wsadzone w Bomi, ale jeśli podobną kasę jak w Westę to tutaj ją powinieneś spokojnie odrobić. Pisałeś chyba że masz jeszcze DSS?
czyli co, standard ? Z rana zmyłka kilka % w doł a potem o jedną połkę wyzej, tak ?
Chyba ze zbierający ( co do tego nie mam zadnych watpliwosci ) pomęczy nas gdzies do 15 - 16 i dopiero zacznie dalej zbierac
Jest jeszcze jeden scenariusz - powkurza nas w ten sposob do konca tygodnia i od poniedzialku przejdzie do zbiorki na wyzszym poziomie
szkoda tego bomi:-(
monnari masz na względzie? ja bym tam się pchał tylko musiałbym oddać westę dlatego tego nie zrobię. dzielenie na pół przy tym co westa może dać w perspektywie kilku lat nie ma sensu.
Dnia 2013-03-05 o godz. 18:02 ~ligiec napisał(a):
> szkoda tego bomi:-(
monnari masz na względzie? ja bym tam
> się pchał tylko musiałbym oddać westę dlatego tego nie
> zrobię. dzielenie na pół przy tym co westa może dać w
> perspektywie kilku lat nie ma sensu.
Chyba na naszej giełdzie nie ma takiej spółki, która może dać tyle albo więcej od Westy w perspektywie najbliższych lat. chyba ze jakimś cudem "wskrzeszą" jakiegoś bankruta, no ale i takie rzeczy są możliwe na naszej giełdzie
dss opuściłem, dokupiłem westy,wykorzystałęm moment ,że tam zaczęły być jakies ruchy,co do bomi to wtopa,,,,może jutro ryzyk ,fizyk kupno po 0.05 ,sam nie wiem,...a monnari i redan -w końcu nasze typowania!!!!
jeszcze jedno wczorajsze i dzisiejsze zamnknięcie jest powyżej 0,8 dzisiejsze transakcje były w większości zawierane powyżej 0,8 jest to ważny poziom,z tego poziomu będzie atak na zamkniecie luki
pozdrawiam
Dnia 2013-03-05 o godz. 20:59 ~tok napisał(a):
> Czyli wszysko co ponizej 1,50 to okazja do dobrania dla
> tych ktorzy mają czas ( 1 - 2 lata )
Potencjał wzrostow
> ogromny ale ryzyko tez nie jest małe
A o jakie ryzyka przy Weście ci chodzi??? chyba że masz na myśli, że ogólnie gra na giełdzie to ryzyko....
sprawdza się scenariusz trzepania drobnych z ackji,ja myslę,że na wymęczenie i odbiór,też myślałem ,że się zamnknie i pójdzie wyżej,,,,ja myslę,że te ruchy na weście zaczeły sie nie bez powodu,,,,'
na jutro zakupy:redan albo monnari-mam 20 tys,może pól na pól ??boje się ,żeby westa nie odjechała,jakby nie było tego palanta co dokłada cały czas na sprzedaż,kurs by przebił złotówkę,wiecznie to nie bedzie trwało,,,pozdrowienia dla tych stałych na papierze!!!
na monnari bałbym się chyba wejść w tej cenie tam aż prosi się o korektę
redan też ostro góra o 17.30 na k było prawie 70k papiera więc też raczej podbitka dla picu i jutro zjazd ostry w dół.
jutro westa może być ciekawa tak jak wspomniano 80gr uklepane i jutro 2 x widły góra i zamykamy lukę :)
trzymałbym kasę lub dokupił westę na Twoim miejscu, ale zapewne tego papiera masz tak jak ja pod dostatkiem :)
Ja dzisiaj kupiłem Redan i jutro też dokupię jak będzie trochę niżej, wszystko co się pojawiało przy 1,35 zbierali, więc na pewno będą chcieli coś ugrać. Opuściłem Fluid i kusi mnie wasza Westa, tutaj chyba gra się dopiero zaczyna. A kiedy wyniki? pozdr.
Wory zapakowane Westą.
Na Redanie jestem od 1,07, a dziś 1,40. I to w 2 dni. Może chwilkę teraz się pokisić.
Myślałem o monnari, ale wskaźniki przegrzane. Wybrałem Redan.
Lubawę też mam. No i DCRed :))))
...kuźwa, czego ja nie mam? :D:D:D
Ale gro na Weście - teraz na nią czas!
Dnia 2013-03-06 o godz. 20:27 ~bat napisał(a):
> Wory zapakowane Westą.
Na Redanie jestem od 1,07, a dziś
> 1,40. I to w 2 dni. Może chwilkę teraz się pokisić.
> Myślałem o monnari, ale wskaźniki przegrzane. Wybrałem
> Redan.
Lubawę też mam. No i DCRed :))))
...kuźwa, czego ja
> nie mam? :D:D:D
Ale gro na Weście - teraz na nią czas!
Wiem że to forum Westy, ale czemu akurat Lubawa, tam już chyba wysoko poszło a wyniki nie najlepsze? pozdr.
mam takie same odczucia jak Ty,ale redan mnie korci.gra idzie pod wyniki i mają byc dobre-z tego co pamietam to 21-03-2013r,a co do westy? chcę jutro wypróbowac tego goscia co sypie,może mu pakiecik na raz za 50 koła na sprzedaz wystawic ,zobaczymy czy dołoży?ja też wierzę w westę,ukraincy by mogli bardziej postarać się o przekaz,ciekawe co z tymi farmami wiatrowymi?a jak Twoim zdaniem abm solid-zmiana upadłości likwidacyjnej na układową,wiem że to gniot ,ale na krótko czemu nie...siadam jutro rano przy kawie do 13 mam czas ,w ruchu kilka kąt maklerskich,tylko ,że na każdym westa -tu jest dylemat -zobaczymy co wyjdzie ,moze weste czesiowo upłynnie na rzecz redana ale potem wskakuje ponownie i dodatkowo za 45 tys postaram sie zrobic zakupy ,zobaczymy co wyjdzie pozdr
ja jutro średnio z czasem, ale do tych twoich 50k na s może i ja dołoże np. z 50-100k.
tylko powiem szczerze trochę to igranie z ogniem bo on tylko czeka na takie ruchy i za jednym zamachem zdmuchnie nam te pakieciki bo musi się biedak namęczyć trochę teraz.
sternik wie doskonale że część osób wyszła przy 0.85-0.90 i czeka na niższe poziomy aby się obkupić taniej więc nie wiem czy będzie ryzykował zjazdy poniżej 0.80
jak zwykle wszyscy czekaja na niższe poziomy( tak samo jak było przy 0.6x ,a tu 2-3 sesje i bez mała mieliśmy 1 zł.)
tu jest kurs trzymany od dawna i gdyby nie blokady już zapewne spotkalibyśmy się przy 1.76.
pamiętasz zapewne wrzesień 1 tydz. i z 0.5x poszło do 1.7x.
teraz też ktos skupuje i powiem szczerze jak westa dojdzie w tym roku do 4 zł, a dojdzie to chyba wynajmę tego sternika :)
może będzie mnie stać :))
dobrze to ująłeś,faktycznie te pakiety łatwa nam przykryją ,,a po co ludzi w błąd wprowadzać,coś z ogłoszeniem wyników się opóźniają,,,myślisz ,że pod koniec marca czy w połowie kwietnia?ja obstaję przy końcówce marca-ale się okaże-pozdr
Wczoraj nabyłem Rovese bo odpał wisial w powietrzu i jeszcze go potrzymam.
Weste poobserwuje.... bawi sie tu jakas gruba łajza. Oby tylko papier znowu na 2 miechy nie ugrzazł na tych poziomach...
Nie wiem czemu ta łajza nie pozwoli na wiekszy odpał... jeszcze nie obżarł sie ???!!