zęby mnie bolą już od dawna:( szczególnie jak słyszę bełkot rudowłosego i vansanta...
o naszym tzw. rynku giełdowym w RB (republice bananowej) nie ma nawet co mówić...
zero ochrony:
http://bip.knf.gov.pl/pliki/kary_KNF_26.02.2013_tcm6-27121.pdf
szczególnie OFE Nordea...oczywiście oni się dali złapać:) tak nawiasem ciekawe komu Millenium opychało Graala po 5 zł...pytanie retoryczne?;)))))
wiesz ja zgłosiłbym całą sprawę do KNF tylko czy da się udowodnić świadome działanie...wprowadzanie w błąd itd....o ile to mam miejsce ...żadnego komunikatu jeszcze nie było!!!!
to o czym cały czas pisze się na forum raczej odnosi się do kultury biznesowej, a raczej qlturwy...
Oj widzę Panowie że nery puszczają. Co do rekomendacji anali o których jest wspomniane, to oczywiści że gdy się postępuje przeciwnie do nich to jest znaczne większe prawdopodobieństwo powodzenia-zarobku (przykład z Gralla:rekomendacja sprzedaj w okolicach 5PLN i kupuj powyżej 15).
Jednakże te 15PLN w przypadku Gralla to i tak duża promocja w dłuższym terminie. Korekta dobiega końca, czas na zakupy.
jeśli prawdą jest że zarząd uważa niepodawanie informacji i produkcję kotletów - raportów okresowych jako ochronę przed konkurencją...to trzeba się zapytać jak rozumieją obowiązki spółki publicznej...większą ochronę będą mieli jako z o.o. więc może czas pomysleć o tym...i przenieść się na bazar skoro ma się bazarowe zwyczaje!!!!
a kto im broni..ogłosić wezwanie przegłosować wyjście i po sprawie...ale jeśli nie stać ich to muszą respektować obowiązki wynikające ze statusu spółki publicznej...
Najbardziej frustrujace jest to jak patrzy sie na szeroki rynek. Jest duza szansa znaleźć spółki , które będą sie zachowywać lepiej niz ta powoli zalatująca ryba. Człowieka kuisi by spusic te akcje.
Ech.... widzę, że jednak niektóre osoby nie dorosły do inwestowania na GPW....
Kiedy pisałem o realizowaniu zysków to był szczekot teraz teraz rozgoryczenie i złość...
A można było wziąć te kilka(naście) tysiączków różnicy odkupić na niższych poziomach i znów czekać...
I tak trochę jestem zły bo pierwotnie miałem zamiar kupić jeszcze taniej ale dałem się ponieść i przepłaciłem o ok złotówkę....
Graal moim zdaniem da zarobić i to w niedługiej perspektywie, wystarczy mniej szczekania i więcej cierpliwości....