A tak na serio to mozemy jeszcze zobaczyć kurs nizej w przypadku informacji o rozwiazaniu umowy o sprzedaż SF. Moim zdaniem przy tym infie moze myspasc do 11,2 -11,50.
Zgodze sie, ze to jest mozliwe....ale zobaczmy tez ja pojdzie skup....bo z tych 25 mln sporo zostalo, 16 mln jest w kasie....sprzedaz rosnie, dodatnie przeplywy..... a czasu zostalo niewiele....
sypacz jednak nie rezygnuje . Miejmy nadzieje ze to nie AEGON , zawsze lepiej miec inwestora instytucjonalnego. Ze zestawienia na koniec roku wychodzi ze troche zmniejszył zaangazowanie
ten skup też nie jest do końca dobry. Zmniejszą freefloat i to zainteresowanie i obrót akcjami spółki zacznie maleć . i bedziemy miec obroty jak na seko
Ja bym wolał by ich ktos ubiegł ... , ogłaszajac wezwanie i robiąc wrogie przejecie. Juz w ubiegłym roku sporo się o tym mówiło. Teraz jest naprawde ostatni moment na taki ruch. Za 50 mln + premie dla akcjonariuszy mozna nabyć blisko 48% akcji. Jezeli transakcja sprzedazy SF nie dojdzie do skutku co jest wielce prawdopodobne to przynajmniej bedzie wiadomo co jest w spółce i jej strukturach (jak by sprzedali SF - to tak naprawde nie do końca wiadomo co by fundusz kupił) i tak ta struktura grupy jest pogmatwana.
I do takiego ruchu mogło by dojść w naprawde krótkim czasie. Obecna wycena jest naprawde okazja dla funduszy private equity , inwestora branzowego czy tez konkurencji.
kiedys miałem nosa do wezwan , zreszta sie spekulowało o nich (jak i tutaj : Mispol ( 1wezwanie po 7,20) , Azoty, Eko Holding. Na sygnity sie tylko poslizgnałem. Moze i tu sie karta poszczęsci i bedzie wezwanie ze sporą premia dla nas . Skoro sama spółka sie nie troszczy o drobnych to my tez nie musimy się do końca przejmować jej losem.
Moim zdaniem tez jest mozliwe wezwanie. Fajny by byl tytul graal chcial przejmowax , a to jego przejmuja. Moze by wtedy sam bogus oglosil kontr wezwanie tyle ze moze nie miec kasy... , ale to nie bylby nasz problem. Polska branza spozywcza jest bardzo atrakcyjna i bylo juz kilka ciekawych przejec , sprzedaz Morpolu tez to potwierdza. Oby..., mozemy trzymac kciuki za taki ruch. Graal mysle ze tez moze bac sie takiego ruchu i dlatego skupuje akcje. Nie sypac tylko czekac na wyzsze poziomy. Pozdr
nawet niejaki Dyzma wiedział że towaru się nie sprzedaje po niekorzystnej cenie , trzeba go magazynować. Ale on był kretynem a tu same fachowce i specjaliści.
Stara zasada handlu ,trzeba tanio kupić (im taniej tym lepiej) a drogo sprzedać. Kto ma większe szanse zarobić ? Ten kto kupi po 12 PLN czy ten kto kupi po 6 PLN ?