a może ktoś zaczął rysować wykres żeby techniczna też w końcu zaczęła coś sensownego i mającego odzwierciedlenie w rynku pokazywać na papierze?
toby wskazywało na zmianę trendu i odrodzenie się kursu czyli wszystko to do czego sami doszliśmy i na co czekamy.
lew co tam dalej widzisz w rysunkach?
to też twierdze,że stoplos jest przereklamowany,jak odebrać akcje-zrywając stoplosy matołom -drenując płytko korytko,w ten sposób grubas skupi akcje i odbierze i tak to sie kręci...
zajrzyjcie w arkusz zleceń -jedna osoba pakietami po 800 zł dokłada na sprzedaż cały czas,manipulacja trwa żeby nie poszła wyżej,zobaczymy ile mu starczy sił,a tak na marginesie-MATOLE PUŚĆ KURS.(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tyle czasu czekaliśmy to i to przeczekamy.
Krótkodystansowcy przy takich sterownikach nie poszaleją zbytnio.
Jak zrobimy przystanek, to nie będzie tragedii.
Ważne, że zainteresowanie papierem mocno wzrosło, czego jeszcze niedawno nie było.
Co ma być w końcu się stanie. Prędzej czy później.
dokładnie. jeżeli coś wygląda jak słoń, zachowuje się jak słoń,je jak słoń i wali jak słoń to prawie na pewno jest to słoń. nauczyciel mój tak mówił.
obroty dziś nie małe. jeżeli czyszczą to jutro może otwarcie powyżej 0,9?
Jeżeli chodzi o ten rysunek to ładnie widać opór nie na 0,84 a nie jak to pisali nasi znajomi 0,98
Następny 1,7 dalej 1,35 i w końcu 1,75 do 2 zeta.
Z tym, że na wykresie jest błąd z jednym wybiciem, którego w ogóle nie było około pół roku wstecz, nigdy nie było 83,50
Jeżeli chodzi o pierwszą falę to wychodzi mi na wybicie w okolice 1,75
Tak to wychodzi wg mojej analizy, możemy to sprawdzić za jakiś czas, nie chcę żeby ktoś pomyślał, że naganiam ale się tego trzymam.
Średnią mam bardzo niską i już mam zyski ale nie po to tracę czas żeby zarobić 5 czy 15%.
Spójrz kolego ligiec na wykresie rocznym
wykres ładny trochę przypomina mi słonia ale jak piszesz trąba na 83,5 jest fałszywa:-).
tak na serio cały czas nie jestem przekonany że tu technika ma zastosowanie ale może to się właśnie zmienia i za chwilę za chwileczkę będzie miała dlatego poprosiłem Cię o prognozy. dzięki lew za info.pozdrawiam.
panowie jakbyscie byli na miejscu grubasa!!!iść mocno do góry czy wytrzepać drobnych z akcji umiejętnie sterując kursem , apóźniej winda!!!po co ma mocno ciągnąc kurs ku górze jak może stopniowo cofając się przy tym,zrywając stop losy odbierać akcje,jak wywinduje nam weste o 4o groszy wyżej musi sam na wyższych poziomach dobierać i tak w kółko-moje skromne zdanie,..
Jeszcze troche i już nie będzie w tych cenach ale jak widać po ruchach jeszcze są tacy co myślą, że kupią taniej.
Dlatego tak spowolniło, hm a może być tak, jeden raz ENTER i po zawodach.
Wtedy będzie k....a chciałem kupić :)
ci co tu grają na krótko niech panikują...wykresy ,analizy swoje złote zasady można sobie wsadzić w ,,,,,,to westa-rządzi się swoimi prawami,ale straszaki są dobre,bo nam wykruszą przypadkowych klikaczy...
proste!!!,przecież gruby do tej zabawy skierował sztab ludzi,którzy maja na celu umiejętne granie na ludzkiej psychice,,,specjalistą w tym zakresie był don patro-rozdawał bilety na pociąg bez powrotu,...pozdr
Ludzi którzy orientują się w tym, co tutaj dzieje się od miesięcy, jest coraz więcej.
Sytuacja jest diametralnie inna od tej, gdzie nawet najwierniejsi, bali się wchodzić z dodatkowym, większym kapitałem, bo nie wiedzieli co może się jeszcze wydarzyć.
Im większe obroty, tym manipulowanie kursem jest coraz trudniejsze.
Żeby dołować kurs, w tej chwili sterownik musi bardziej się postarać, a oni doskonale wiedzą czy im się to opłaca.
Jak tak długo pracowali nad tym, to na samym końcu przecież nie dadzą spić śmietanki komuś innemu.
Nie ma ludzi nieomylnych, szczególnie na bananowej.
Na niektórych spółkach moon również przejechał się sromotnie, więc ostrożnie podchodzę do prognoz forumowych guru.
Jak masz wolną chwilę, to prześledź stare wątki na NGS.
Wypisywał tam swoje teorie, które wcale się nie sprawdziły.
Nie w tym rzecz, ja i tak nie sprzedam jak zacznie spadać, a wręcz czekałem na zejście na poziomy 0,5x żeby dokupić. Zastanawiam się tylko czy to gra krótkoterminowa, czyli teraz wywalanie na podbitce (co już miało miejsce), czy stałe wybicie sygnalizujące zminę trendu.
nie wiem czy jakakolwiek analiza sprawdza się na tej spółce, czy moondail , jest taki dobry w te klocki, czy ma dostęp do poufnych informacji, nie wiem.
ja nie jestem mistrzem analizy, nie ma dostępu do poufnych informacji. dlatego nie gram, a jak na razie nie wyobrażam sobie grania na tej spółce krótkoterminowo na spadki i wzrosty. wydaje się mi, że na tej spółce jest to w praktyce bardzo. raczej widzę, że wzrosty, czy spadki są tu w najmniej spodziewanym momencie. osobiście bałbym się że wysiądę z pociągu i nie zdążę do niego zapakować się na czas.
generalnie jednak uważam, że 16 zł w ciągu 2 lat jest możliwe, a później..... więc po co kombinować.
Gdyby Westa była polska spółka to takich jaj by sobie nie robili i startowalibyśmy z poziomu 2-3 zł.
skipper gdyby westa była polską spółką to dopiero by się tu działo. tak by nas ubrali że z rozumem długo bym się nie połapał a o pieniądzach to nawet nie wspominam.