pechowiec co z Ciebie za pechowiec Ty jesteś szczęściarz, pechowiec to jest ten co kupił powyżej 10 zeta, chociaż to też nie jest pechowiec tylko inwestor, dlatego że zamroził kasiorke na dłuższy czas i to by było na tyle
Czekaj cierpliwie a dzisiaj idź na piwo to minie Ci stres :)
Tacy, co kupują na samym dołku i sprzedają na górce to tylko na forach :-)
Najważniejsze żebyś mógł za jakiś czas sprzedać z zyskiem.
Weź pod uwagę, że tutaj jest wielu którzy mają wyższą średnią niż Ty, czekają już parę miesięcy i nie rozpaczają z tego powodu.
Trzeba być twardym, a nie miętkim ;-)
Autor | moon-dial [79.188.162.*] 2013-03-05 10:48 Zobacz wątki dotyczące Westa
Zobacz profil Westa
Witam Wszystkich,
W mojej ocenie powinna (przed domknięciem luki) nastąpić co najmniej jeszcze jedna korekta w dół, być może nie aż tak głęboka jak ostatnio, ale jest to konieczne dla potwierdzenia wiarygodności wybicia.
Sprawa druga - główny argument mojego wariantu - to kwestia rozpoznania czy to dystrybucja przed publikacją sprawozdań czy wiarygodne wybicie. Na razie za wcześnie aby to stwierdzić, ale jest kilka przesłanek, mogących to uzasadniać.
Obroty wczoraj były przyzwoite (jak na tę spółkę oczywiście) jednakże dziś już sytuacja techniczna nie wygląda tak różowo, a zbyt gorące głowy co poniektórych aż proszą się o zimny prysznic.
Ja stoję z boku i niczym nie ryzykuję mając górę gotówki w kieszeni ze ZREALIZOWANEGO wczoraj zysku a nie wirtualnego w bliżej nieokreślonej przyszłości.
Bohater na 3 litery... gorszego c...v.....*....a nie widziałem
Dnia 2013-03-05 o godz. 11:01 ~lex mex napisał(a):
> Trzeba przyznac, że moon troche racji ma ale pisze on tylko
> i wyłącznie we własnym interesie.... taka hienka forumowa
> żerujaca na emocjach hehe.....
w czym ma racje?.... inteligentny inwestor nie obwieszcza całemu światu w jakich gaciach chodzi
w mojej opinii wygląda to na subtelną sugestię do tych co mają zysk żeby się zastanowili czy nie chcą go przypadkiem zrealizować. tak to odebrałem. wywoła to oczywiście głębszą korektę i wtedy będzie można taniej odkupić. nie wiem czy dobrze pamiętam ale zdaje się że autor postu wspomina- będę tu wracał więc liczy się z powrotem na papier a wiadomo milej jest odkupić taniej niż się popchnęło. trudno autorowi postu odmówić rozsądku i logiki w postępowaniu. sami wiemy że oficjalnie brak jakiegokolwiek info a tu taka niespodzianka:-).
cóż każdy robi to co mu serce i rozum podpowiada. dobrze wiemy że giełda logiką to się niespecjalnie rządzi więc na dwoje babka wróżyła. tu robienie kółek może przynieść takie sobie zyski gdzie przy normalnych warunkach jesli zaistnieją a wszystko na to wskazuje że tak będzie w perspektywie roku dwóch możemy mieć ścianę pionową z zasięgiem nawet co ceny emisyjnej ale może taką strategię ma ten inwestor.
No tak sprzedałem to musi być korekta a potem znowusz kupię i tak w kółko.
Teraz stoje z boczu, później zmiana tematu już jest dobrze bo kupiłem.
To jednak nie podbitka, jedziemy na .......... itd.
A ja mam akcje a takie wpisy to mam głęboko w poważaniu.
Każdy powinien mieć swój rozum i nie kierować się wpisami z nieobiektywnego forum.
Jeżeli poddaje się manipulowaniu, to nie wróży mu to sukcesu, szczególnie na bananowej.
Niektórzy wieszczyli zjazd do nie wiadomo jak niskich poziomów, a jednak popyt się pojawił i kurs odbił wcześniej niż mogło się wydawać.
Kto liczył na duże zakupy w samym dołku to się przeliczył.
Nie było długiego boczniaka na minimalnych poziomach.
Tysiąc czy dwa można kupić w dołku, jak ktoś ma szczęście. Z większą ilością nie jest już tak prosto.
Pożyjemy, zobaczymy, jak sytuacja będzie się rozgrywała dalej.
Wcoraj napisałem zasade nr1 , dzis napisze zasade nr 2 i 3:
2: "Akcje kupuje sie gdy kurs wyraźnie rosnie"
3: "Akcje sprzedaje sie gdy kurs zaczyna wyraźnie spadać" - i ten moment był wyraźny przy cenie 0,86-0,84 a od 0.87w dół rysowała sie na godzinowym swieczka (ksiązkowo powinna miec troche nizszy korpus) o nazwie spadajaca gwiazda wieszcząca korektę spadkową