Witam państwa w moim nowym wątku.
Wielu z was zapewne zrealizowało dzisiaj zyski po tak wyczerpującym wyczekiwaniu, ja dodatkowo powiększyłem stan posiadania zajmując dogodną pozycję.
Nasuwa się pytanie co dalej otóż przebicie poziomu 1,05 biegacze zakończyli dzisiaj przygodę ze spółką tak trudną i czasami nieprzewidywalną iż i ja czasami miałem dosyć.
W jednym z moich postów napisałem duże pieniądze powstają we krwi i pocie a prawdziwy gracz i inwestor obierając swoją drogę powinien być na takie ewentualności przygotowany.
Domykanie luki 0,98 to proces trudny i czasochłonny , najpóźniej w tym tygodniu zakończenie zmagań ze złotówką sam widząc 0,6x na liczniku zaciskałem żeby jednak nie można przewidzieć wszystkiego.
Na pewno zostanie przełamany ale widać, że jest bardzo dobrze broniony.
W końcu jak ktoś zbiera to chce jak najtaniej skupić.
Myślę, że w niedługim czasie zobaczymy atak na 1,75
Bynajmniej tak widać na At .
Nie zaprzeczam ale Weste dłużej obserwuję i liczę na większe zbiory w przeciwieństwie do moon-dial, nie myślałem że tak szybko wysoczy.
Prawdę mówiąc myślałem J23, że też wyskoczyłeś w zeszłym tygodniu, długo nie dawałeś znaku życia:)
Dokupiłem znaczny pakiet po 0,68 Siedziałem na PMI z dużą kasą skupowałem Lubawę do 0,95 liczę na Lubce na 1,40 w szybkim terminie
Westa na razie nie więcej niż 1,35
no własnie jest pytanie czy korekta będzie przed ???czy jazda tylko w jedna stronę do 1.36.
ten kurs żyje własnymi prawami i ciężko coś przewidzieć choć już nie raz niejeden z nas myślał że go rozkminił.
pozdrawiam wytrwałych
Bywają dni że człowiek ma dosyć giełdy i odpoczywa miałem rózne sytuacje ale doćisneli mnie 0,7n średnia do 0,59 to trochę boli po wyjściu z PMI dopakowałem Westa I Lubawa siedzę dalej na Midasie i takie tm małe inne pierdułki
Jestem zawsze ostrożny takie wzrosty bez korekty trzymanie na 0,80 jak zawsze są diwe mozliwości 1,05 lub zjazd jak nie widzę korekty włącza mi się czerwone światło.
J23
Na Lubawce ładnie kręca zdrowo u nas za szybko zobaczę jutro co jest grane czy sa podpory czy też odchłań 0,75. Należy zamknąc lukę ale bez korekty hm,,,
tak tylko pamiętaj,że nie zawsze jest korekta jak jest ciąg!!korektuje się w locie ,tu nie ma reguły,widzisz ,ze papier jest celowo trzymany przed wybiciem,a myslę,że to nie będą poziomy tak jak tu niektorzy pisza 1,60 czy 1,78 poleci wyżej-gra toczy się pod wyniki,a jakbedą bardzo dobre to do gry wskoczą fundy,narazie to myslenie życzeniowe-pozdr
Będzie czy nie będzie korekta, jedno jest pewne że będą niespodzianki.
Pamiętacie Amice jak poszybowała z 3 zeta w okolice 50 zeta około 1600%
Czytałem na forum jak pytali dlaczego nie ma korekty, ale nikt nie umiał odpowiedzieć.
Jak są perspektywy to nie musi być korekta, no może lekka.
Tutaj jest bardzo dużo niewiadomych dlatego nic pewnego.
Czekam, czekam a z nudów na forum trochę poszczekam.
Naturalne panowie jest to,że przy takim zdołowaniu kursu (patrz -kiepskie wyniki za III kwartał),następuje duże odbicie kursu(mamy jak na razie brak kiepskich informacji i zakładamy ,że będą dobre wyniki .Według anali spółka powinna ogłosić upadłość pod koniec lutego.Okazuje się ,że nic z tego .Spółka ma płynność i prawdopodobnie pokaże dobre wyniki za IV kwartał 2012 i I kwartał 2013.w takim przypadku wybicie do ok. 2 zł będzie naturalną konsekwencją dobrych informacji fundamentalnych.W takim przypadku o jakiej korekcie opowiadamy?Chyba naturalnej w locie z dużymi obrotami oczywiście.Kolega j23 bawi się w inną bajkę min. z Lubawą(kiepskie wyniki za IV kwartał 2012-stąd spadek kursu) i nagania.Pozdrawiam.Bądźmy samodzielni w decyzjach inwestycyjnych.
Nie myślę pisałem wam o Lubawie to mnie o naganianie oskarżyliście tak na marginesie
Rovese moim zdaniem dośc dynamicznie zaliczy 1,50
Lubawka na razie 1,3
Jedna jak i druga spółka przebiły istotne opory Były Cersanit ma szanse w mojej subiektywnej ocenie poszybować do rekomendacji anali które zapewne zmienią na kupuj z trzymaj cena docelowa 1,50 i tak za chwilę się stanie .
Lubawa to nie forum Lubawy ale ja czekam na delegację Armenii i co z Indiami.
Westa bardzo mocny skok spekulacyjny na 0,90 tak sobie myślę że jak pocałujemy jeszcze raz 0,78 nic nam się nie stanie zasadnicza sprawa jak IV kwartał ?
Lubawa przebiła opory - będzie up ładny :)
Redan... gromnice mówiły, że się zwali - myślałem że jutro, a zwalił dzisiaj (nie chwal dnia przed... itd.). Ale i tak będzie oki.
Rovese się przyjrzę, kiedyś miałem.
Alllle nasza ukraińska perła musi nas obsypać złotem i ołowiem. Oby szybciej niż później :)
Najlepiej jakby gruby napisał nam jakich chce warunków, żeby kurs puścić na 2,40 i byłoby szybciej :D
oczywiście w pierwszej połowie roku 2,40.
w drugiej kolejne 2,40 a na zakończenie- w tamtym roku przypominam gwiazdki nie było-extra św Mikołaj ze szczęśliwą 7:-)
gościu pewnie sporo odbierał od ING, to miał średnią trochę wysoką i teraz dusi nas niemiłosiernie żeby ją sobie obniżyć. jeśli wyniki byłyby pod koniec kwietnia, to ma jeszcze sporo czasu:(, chyba że nam jacyś komandosi pomogą ;)
Tylu cudaków już prognozowało,że nie wspomnę o Januszu -do końca 2012 miało być 2,86.Moondial wierzący w spółkę szybciutko się zmył zwątpił w wartość księgową na jedną akcję,ha,ha.Egzemplarze ,takich jest wielu.Pseudo- inwestory.Prawdziwy,do takich sie nie zaliczam,jest pokorny i liczy zyski po kilku latach.Tego sobie i Wam życzę.Ale j23,porażka.Nadawaj ,to się pośmieję.
gorzej już nie będzie...
ten roku powinien przynieść lepsze wyniki sprzedaży, może kontrakty na vrla, ujawnienie nowego dużego akcjonariusza..... może zacząć rosnąć tak szybko że bez sensu okażą się jakiejkolwiek gierki krótkoterminowe.... wszystko jest możliwe...
jutro pewnie lekko go góry i zbieranie, a w poniedziałek idziemy na wyższy level
Po co czekać do poniedziałki? Nie ma kto oddawać i trzeba przenieść grę na wyższy poziom. Radzę dokupić z rana po trochu, zanim ktoś nas uprzedzi i będziemy mieli 0,9x, a po 0,8x zostaną tylko wspomnienia.