• co dalej Autor: ~Eddi Cantor [89.71.77.*]
    analizując wszystkie informacje o spółce wygląda to całkiem ciekawie,
    jest duża szansa na wybicie, ale kurs jakoś nie specjalnie pnie się w górę, pojawił się zwiększony obrót co bło widać w piątek ale wydaje mi się że bedzie to wyglądało to na powolne zbieranie oraz na ogłoszenie jakiegoś komunikatu który wywali kurs, szanse na spadek w okiolice 4-5gr raczej słabe ( chociaż na GPW nigdy nic nie wiadomo )

proszę o wasze typy ale to konstruktywne nie to które przebijają się stwierdzeniami że zachwilę mega odpał

pozdrawiam

Cantor
  • Re: co dalej Autor: ~Bernard [83.28.227.*]
    Poczytaj sobie ostatnie wątki, sporo było teorii. Moim zdaniem ruch w górę to kwestia czasu, ale poczekamy kilka miesięcy. Obstawiam czerwiec-sierpień.
  • Re: co dalej Autor: ~res [91.220.225.*]
    Jak byl pazdziernik co madrzejsi wypisywali ze trzymaja papier styczen-luty bo beda komunikaty dobre i bedzie wybicie na 1zl conajmniej. Teraz pisza o sierpniu. Kupuja pare gr taniej a pozniej skacza na podbitce najwieksi naganiacze.
  • Re: co dalej Autor: ~Bernard [83.6.211.*]
    Ja mogę potrzymać nawet rok, mało prawdopodobne aby spółka z c/wk 0,1, przynosząca zyski (na razie wg prognoz) oraz posiadająca umowę przedwstępną z duzym jak na realia NC inwestorem miała się bujać pomiędzy 0,09 a 0,15 przez najbliższe 12 miesięcy. A obstawiam przełom roku i 2 połowę dlatego, że
    1. Rozliczenie umowy za 1 mln zł
    2. Rozpoczęcie działań z GMK- nie zbyt im spieszno, więc podejrzewam, że usłyszymy jakieś info raczej pod koniec pierwszej połowy roku (zgodnie z zapowiadanym terminem)
    3. Prawdopodobnie wpadną dodatkowe dobre informacje, kontrakty itp. przez co inwestorzy przestaną wreszcie utożsamiać Digate z Novą i spojrzą na to jak na dobrze prosperującą firmę.

Poza tym, nigdy nie jest tak, że 100% akcjonariatu to naganiacze i groszołapy. Ktoś kupuje na podbitkach (sam nie mam sie czym pochwalić jeśli chodzi o cene zakupu), i napewno nie wszyscy uciekają wypłoszeni po każdej zwałce o kilka groszy groszy. Akcjonariat się wymieni, ludzie przestaną sypać po kilka-kilkanaście groszy i ruszymy.
  • Re: co dalej Autor: ~mag [195.22.97.*]
    Dnia 2013-03-04 o godz. 17:57 ~Bernard napisał(a):
    > Ja mogę potrzymać nawet rok, mało prawdopodobne aby spółka
    > z c/wk 0,1, przynosząca zyski (na razie wg prognoz) oraz
    > posiadająca umowę przedwstępną z duzym jak na realia NC
    > inwestorem miała się bujać pomiędzy 0,09 a 0,15 przez
    > najbliższe 12 miesięcy. A obstawiam przełom roku i 2 połowę
    > dlatego, że
    1. Rozliczenie umowy za 1 mln zł
    2. Rozpoczęcie
    > działań z GMK- nie zbyt im spieszno, więc podejrzewam, że
    > usłyszymy jakieś info raczej pod koniec pierwszej połowy
    > roku (zgodnie z zapowiadanym terminem)
    3. Prawdopodobnie
    > wpadną dodatkowe dobre informacje, kontrakty itp. przez co
    > inwestorzy przestaną wreszcie utożsamiać Digate z Novą i
    > spojrzą na to jak na dobrze prosperującą firmę.

Poza tym,
    > nigdy nie jest tak, że 100% akcjonariatu to naganiacze i
    > groszołapy. Ktoś kupuje na podbitkach (sam nie mam sie czym
    > pochwalić jeśli chodzi o cene zakupu), i napewno nie
    > wszyscy uciekają wypłoszeni po każdej zwałce o kilka groszy
    > groszy. Akcjonariat się wymieni, ludzie przestaną sypać po
    > kilka-kilkanaście groszy i ruszymy.

TAK JAK BERNARD MÓWISZ ,JA TAM MYŚLĘ ŻE SKOK BĘDZIE WCZEŚNIEJ ,ALE CO TAM, POCZEKAM....NIE CHCE MI SIĘ SNUĆ PROGNOZ I WYWODÓW BO ZNÓW MNIE WYZWĄ OD NAGANIACZY;)POZDRO
  • Re: co dalej Autor: ~Bernard [83.6.211.*]
    Dokładnie, xxx zaraz znajdzie ten wątek, wklei swój dyżurny tekst o globalu i naganiaczach na wzrost i tyle będzie dyskusji :) Pozdrawiam
  • Re: co dalej Autor: ~Eddi Cantor [89.71.77.*]
    wygląda rzeczwiście całkiem obiecująco, nie chcę rzucać cyfr na wiatr jak inni że musi być 1 zł, ale nie wdaje mi się że przedział 0,1-0,15 jest odpowiedni dla tej spółki

żeby nie było ja osobiście jeszcze nie mam papiera ale mocno czekam kiedy wskoczyć

może do czerwca zobaczmy 40-50 gr

Cantor
    a może ta umowa z GMK to wielka ściema i tylko list intencyjny a nic z tego nie będzie
  • Re: co dalej Autor: ~dg [77.255.63.*]
    papier lubi ciszę, wtajemniczeni wiedza że gra idzie o większą stawkę., niebawem.
  • Re: co dalej Autor: ~eddi cantor [192.109.140.*]
    Cisza cisza ale jak w GMK weszlo w inne akcje to te akcje leca na leb na szyje tak więc tutaj moze byc podobnie tak więc jak wiesz to napisz co takiego wielkiego ma się podziac

Cantor
  • Re: co dalej Autor: ~Bernard [83.9.121.*]
    Ja bym nie miał nic przeciwko, żeby DGT poleciało tak jak BGE "na łeb na szyję" :) Poczytaj raporty to dowiesz się więcej, tu potrzeba spokoju i cierpliwości, naganianie bezcelowe.
  • Re: co dalej Autor: ~xxx [89.229.76.*]
    przeczytałem raporty, dowiedziałem się więcej, same straty, nie dziękuje.
    Czlowieku wypad z forum. Robisz tylko ferment i szkalujesz spolke. Jak bedzie branie to sam bedziesz w pospiechu bral i pozniej mowil ze zarobil. Jestes typowym golasem ktora lata z watku na watek i nie znajac informacji wprowadza w blad.
    a propos BGE to zwróć uwagę kiedy akcje zaczeły spadać. Jest to powiązane z wejsciem GKM,
    porównajcie wykres idealnie przypada spadek = GKM
    ale pytanie było takie czy tutaj nie będzie podobnie i ten 1mln nie uważacie że to dużo jak na jakąś tan spółeczke

Cantor
  • Re: co dalej Autor: ~dg [77.255.63.*]
    jeśli będzie tak rosło jak BGE , to niewykluczone że trochę potem spadnie., to jeszcze przed nami
  • Re: co dalej Autor: ~Bernard [79.185.41.*]
    Wybacz Cantor, ale chyba nie wiesz o czym mówisz. Informacja o wejściu GMK w BGE była 10 sierpnia. Cena wtedy 10 groszy. Dzień później 13 groszy, za 10 dni 23 grosze, po 4 miesiącach 2,50 zł.

Cena do wartości księgowej BGE obecnie 5,14, więc nie dziwi mnie, że taki balon jak BGE w dodatku mający straty pomału stacza się w dół (choć też się pewnie w końcu odbije). Za to u nas C/wk to 0,1, a wyniki coraz lepsze, więc porównanie wychodzi na korzyść Digate.
    Powtarzam, czytać dokładnie raporty, realny biznes ma to do siebie, że nie trzeba go pompować. Pozdrawiam.
    Bernard naganiaczu, czytałem raporty i widzę w nich same straty, piszę o spólce Digate, żeby nie było niejasności, co do wskaznika P/BV = 0,1 według ciebie, jak odejmiesz obligacje Globala, na spłatę których widoki są conajmniej słabe, to robi się juz P/BV=0,5, a pozostałe składniki majatku też są mocno naciągnięte, tak więc jak spólka ma z 1 mln majątku to będzie dobrze a trzeba dodać, że ciągle generuje straty.

• Re: co dalej Autor: ~Bernard [83.28.173.*]
    Z Tobą xxx nawet nie rozmawiam, boś wyjątkowy kałmuk, któremu odpowiadać choćby i 1000 razy byłoby mało bo i tak by nie pojął. Najlepiej sprzedaj jutro Bomi czy co Ty tam masz w portfelu, zamknij konto maklerskie i idź do liceum, to może chociaż składni się nauczysz, bo nawet z tym u Ciebie cienko.
  • Re: co dalej Autor: ~Julian [79.184.53.*]
    XXX, czytasz jednak niedokładnie.

Strata jest, wyjaśniali to, jednak to strata księgowa wynikająca z czyszczenia portfela.

Spółka zaczęła przynosić zyski, widać zwrot, a Ty ciągle narzekasz. Są dobre prognozy. Co się dzieje w spółce, jest co miesiąc podawane w raportach. Widać że coś robią, realny biznes it.

Myślisz, że w pół roku nagle wygenerują miliony zysków? Dziś martwisz się co będzie za kilka lat kiedy dop. Global ma spłacić obligacje. Wyluzuj! Daj im czas.
    xxx z ciebie rzeczywiscie jest tuman z miodem w uszach. Kazdy ci tlumaczy turoniu a ty swoje. No ale trudno sie dziwic tuman zostanie tumanem.
    Zaklinajcie dalej rzeczywistość jak będzie kurs 5 gorszy, to już was tu nie będzie, podliczycie swoje straty, bedziecie płakać mamie w rękach, nawet mnie będziecie obwiniać jak to mają w zwyczaju leszcze, którym wydaję się, że zawsze mają rację i potrafią tylko wyzywać zamiast czytać raporty ze zrozumieniem, takich jak wy nazywam, dawcy kapitału i po wpisach słusznie się wam to należy.

P.S. Przed wami już byli na tej spólce pyskaci, najmądrzejszi i po jakimś czasie znikali, to samo czeka was dawcy kapitału.
  • Re: co dalej Autor: ~Julian [79.184.53.*]
    Przecież to Ty XXX nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. A co będzie jeśli jednak kurs nie osiągnie prognozowanej przez Ciebie wartości 5 groszy?

Ciebie można obwiniać za sianie fermentu.

Pisałeś ostatnio, że wyszedłeś z tej spółki. Po Twojej reakcji wnioskować można że chyba coś Tobie nie wyszło na transakcjach na niej, ale takie życie, to jest giełda, to jest newconnect. Co było za dawnego zarządu to za nami, teraz nowe rozdanie. Sugeruję, abyś uzbroił się w cierpliwość, wyciszył i poobserwował. Może kiedyś wrócisz jeszcze tu i jak inni będziesz cieszyć się z zysków. Tak, Tobie również jak i Spółce i innym posiadaczom akcji digate s.a. tego życzę. Wyluzuj i opanuj emocje.
[x]
DIGATE -14,29% 0,01 2014-07-01 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.