artudit nie wysilaj sie wszyscy wiedza ze jestes pajacem naganiajacym na spadki , pamietasz raport z trzeciego katralu i wielkosc zadluzenia 140mln wiecej niz obecne wynosilo odpowiednio dl ter. ok 80mln , krut. ter. ok 240mln , obecnie zostalo ok 180mln , , jestes za glupi by to zrozumiec
Dnia 2013-03-04 o godz. 04:29 ~ar napisał(a):
> artudit nie wysilaj sie wszyscy wiedza ze jestes pajacem
> naganiajacym na spadki , pamietasz raport z trzeciego
> katralu i wielkosc zadluzenia 140mln wiecej niz obecne
> wynosilo odpowiednio dl ter. ok 80mln , krut. ter. ok
> 240mln , obecnie zostalo ok 180mln , , jestes za glupi by
> to zrozumiec
Durniu,
zobowiązania krótko terminowe, czyli do 12 mce, wynoszą ok 180 mln zł. Czy twój naiwny łeb nie jest w stanie wyciągać logicznych wniosków?
Jak do cholery jest możliwe, że spółka o kapitalizacji poniżej 10mln zł (wycena rynkowa) !!! poradzi sobie z tak dużym zadłużeniem???? no powiedz mi rekinie biznesu JAK????
wiesz co to jest obsługa zadłużenia???
w dużym uproszczeniu matole, zeby zobrazować ci skale problemu: 10% w skali roku od zobowiazan krotkoterminowych daje ci ok. 18 mln/rok czyli jakieś 1,5mln zł miesięcznie
przy przychodach na poziomie 2 mln zł KWARTALNIE (czyli tyle ile ma przychodu budka z kebabem) to jest niemozliwe zeby alterco sie obronilo
rynek dawno zauważył problem dlatego alterco wyceniane jest teraz ponizej 10mln zł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
te ar lepiej zglos swoja stara i dzieci do opieki spolecznej bo juz ci chyba komornik puka a ten tam audytor to nie ja chociaz generalnie ma racje aty kumasz matolku ze po tych odpisach ta wartosc ksiegowa aktywow na ktorej sie wieszalas juz nie pokrywa zobowiazan i spolka ma ujemna wartosc likwidacyjna czyli akcja jestobiektywnie warta mniej niz 0 i niebawem tyle bedzie kosztowac jakim trzeba byc zawzietym glupkiem zeby nadal twierdzic ze to jest cos warte i doprowadzic siebie i rodzine do nedzy tylko dlatego ze jest sie glupim niedouczonym i upartym?
Polecam MTC.
Od kilku sesji jest spore zainteresowanie papierem .
Ostatnio zaliczył historyczny dołek i teraz oddają ci ,którzy w samym dołku kupili a wchodzą cały czas nowi zdając sobie sprawę ,że zawarcie układu to już tylko formalność.
Może być ,że kupującymi są członkowie zarządu lub inwestorzy instytucjonalni.
Zdaje się ,że dziś wyjdą wszyscy ci ,którzy kupowali w dołku i nie będzie już nikogo kto kupiłby poniżej 0,07 zł. Ten poziom będzie oznaczał początek nowej szybszej wspinaczni na kolejne wyższe poziomy.
Nie zdziwię się jak po podaniu info ,że spółka zawarła układ będziemy mieli wystrzał co najmniej w okolice 1zł.
artudit jestes glabem jakich malo dziwie sie ze takich ludzi jak ty ziemia sieje , mnie wyzywasz , obrarzasz moja rodzine a ja ci powiem tylko tyle jestes bardzo biednym i malym czlowieczkiem , a co do mojego kapitalu to nie martw sie bo ja nie jastem takim mlokosem jak ty i zyje z gieldy 15 lat takich baranow jak ty przerabialem juz nie raz tak szybko jak sie pojawiaja tak samo znikaja tepy jestes jak moj lewy but hahaaa buraku ty zapierdolony
Do obcykanych z inwestowania na GPW.Jeżeli jesteście takie kozaki, to co robicie na padalcu. Jeżeli już tu siedzicie, to dla was pestką jest polecieć na górne lub dolne widły.Uczyńcie to w końcu, to i ja ugram parę groszy przy okazji.
Dnia 2013-03-05 o godz. 11:36 ~ar napisał(a):
> zgadzam sie z toba ale 90% tutaj piszacych nie ma
> najmniejszego pojecia o inwestowaniu znaje sie tylko na
> wypisywaniu bzdur i obrazaniu innych
a ty pewnie nalezysz do tych 10% ahahahahhahahahahhahhahahah
smieszy mnie gdy takie marne pustaki jak ty krytykuja innych i maja siebie za ekspertow inwestycji gieldowych.
przyznaj sie ile straciles?
przestan sie nad soba uzalac i wez sie do roboty !!! za duzo pijesz