• WESTA HITEM 2013!? …. Autor: ~skipper [93.174.31.*]
    i kolejnych lat.....

Argumentów za tym jest wiele

1. Najnowocześniejsze linie produkcyjne akumulatorów w Europie i spośród krajów WNP
    2. Nowe zakłady, w tym zakład odzysku ołowiu - redukcja kosztów ołowiu o 30-50%
    3. dynamicznie zwiększają udział w rynku rosyjskim - zapowiedź zwiększenia tego udziału w do 20%
    3. Wsparcie polityczne - zwolnienia z podatków na sprowadzanie zużytych akumulatorów i elementów linii produkcyjnej do zakładu odzysku ołowiu
    4. Własne zaplecze badawcze
    5. w tym roku powinna wyjaśnić się sprawa kontraktów na VRLA
    6. najprawdopodobniej dobre albo bardzo dobre wyniki sprzedaży akumulatorów w QIV
    7. trzy pierwsze kwartały 2013 powinny być zauważalnie lepsze w porównaniu trzech kwartałów roku 2012.
    8. dynamicznie rozwijający się rosyjski rynek samochodów i części do aut

I wiele innych argumentów

Jak uważacie???
  • Re: WESTA HITEM 2013!? …. Autor: ~wojtek [5.173.160.*]
    argumenty,których użyłeś są dobre,jestem w weście od poziomu kilku złotych i mimo tego ,że kapitał mi mocno stopniał widzę w weście ogromny potencjał,którego nie ma połowa spółek z gpw-takzwanych wydmuszek,a wyniki moim skromnym zdaniem za najlepszy okres zaskoczą nie jednego inwestora,zadłużenie bedzie,niektórzy ździwieni,że westa ma takie duże zadłużenie-władze westy od samego początku deklarowały ,że pieniądze pozyskane z debiutu pójdą w pierwszych latach na inwestycje-fabryki ,linia vrla,odzysk ołowiu-jak to zgrasz do kupy ,westa teraz powinna dżwigać się z kolan,,,
  • do wszystkich Autor: iryhor [178.42.96.*]
    udało wam się kupić papier po taniości,nie oddawajcie go tak lekką ręką w tej cenie
    pozdrawiam
  • Re: WESTA HITEM 2013!? …. Autor: ~gruba ryba [79.184.184.*]
    Potrzymuje i zgadzam się z twoją opinią ale muśi spaśc zebym jeszcze mógł zapełnić worek i zakopać na rok , bo za rok może być cena emisyjna.
  • Re: WESTA HITEM 2013!? …. Autor: ~karlsmen [77.113.85.*]
    my to wiemy od pół roku
    duży wie o tym doskonale od roku
    ulica uwierzy za m-c jak przekroczymy 1,76 :)
    fundy sponiewierały kurs do śmieciowego a zarazem śmiesznego poziomu.
    Ale odkupią te akcje po 2 zł od znajomych którym sprzedali po 0.7-1 zł

dobrze będzie i nie oddawać za grosze akcji
    pozdrawiam wytrwałych
  • bez handlu Autor: ~sen [213.195.157.*]
    Czy to jest pierwszy z tych dni "bez handlu " ? - nie sądze, te dni dopiero przyjdą i bedą ostrzejsze.,

Ja mysle ze jest juz kilka osob ktore są w posiadaniu waznych informacji, a my ?
    A my oczywiscie znowu nic nie wiemy
    OK, potrzymam akcje do Maja 2014 i zobacze co z tego wyjdzie, ale mam wrazenie ze bede mogl sobie kupic jakąś posiadlosc nad cieplym morzem
  • Re: WESTA HITEM 2013!? …. Autor: plujacy [83.144.68.*]
    Masz dużo racji.

Ale dodam też krytykę:
    - nadal nie wiemy czy zakład odzysku należy do Westy ISIC
    - firma niestety nadal przynosi straty, co przy zadłużeniu jest pewnym kłopotem
    - mają w dupie inwestrorów (co poniekąd też tłumaczy taką cenę waloru). W zeszłym tygodniu dzwoniłem do nich (na mejle nie ma co liczyć) i jak w końcu złapałem kogoś kto mówi po angielsku to nie dostałem żadnych odpowiedzi bo nie zajmuje się finansami(co zrozumiałe), a przekierować nie chciał/nie mógł...
    - terminy i obietnice nie są spełniane (głównie mam na myśli vlra)
[x]
WESTAISIC 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.