Po zaspokojeniu postanowienia Sądu Rejonowego w Gliwicach ds Upadłościowych i Naprawczych na kwotę 10000zł należy się spodziewać wyznaczenia rozprawy niejawnej w sprawie sygn. akt XII GU 12/13 na której postanowieniem zostanie ustanowiony nadzorca sądowy.
Wszystko idzie w tym kierunku, a posiedzenie Sądu może być w najbliższych dniach.
Wg mojej oceny na dziś 8gr to mocne niedoszacowanie wobec wk i nominału 1zł.
Przy zatwierdzeniu układu tę cenę mamy x 3.
Jak będzie za 2-3 sesje zobaczycie sami.
dzisiejsze zachowanie kursu spowodowalo przesuniecie sie duzej grupy graczy z wyzszych poziomow na 9gr, chyba na to liczyli. Do tego wekend wzbudzi wiecej niepewnosci ("za duzo czasu na myslenie").
dobrze by bylo gdyby wciagneli ich na raz bo beda ponownie dobierac liczac ze sie odegraja.
zostal ktos jeszcze z akcjiami? Ja licze ze pierwszy pakiet oddam powyzej 12gr a jak nie to nie nizej niz 6gr (na szczescie duzo ludzi tam wiec bez problemu powinna ewentualna ucieczka sie udac).
Gra pod "układ" dopiero nabierze rumieńców jak podadzą przybliżoną datę orzeczenia sądu.
Trzeba jasno powiedzieć ,że w tej chwili może bująć w obydwie strony.
Jednak nie widzę innej opcji jak zaklepanie układy i powrót hossy na walorach MTC.
Czy można było lepiej trafić w dołek ?:)))
W tym tygodniu najdalej na początku przyszłego Sąd rozpatrzy wnioski o zawieszenie egzekucji. To bardzo ważny etap, bo pozwoli MTC normalnie funkcjonować.
Natomiast do 19 marca 2013 powinno być postanowienie w sprawie układu.
Listy wierzytelności Spółka doręczyła.
Wręcz przeciwnie - procedura w miarę szybka.
Największy problem będzie z bankiem, ale jak zapadnie postanowienie Sądu to i bank będzie zmuszony się ugiąć i więcej MTC nie przeszkadzać.
Pozdr
nie chcialbym tworzyc kolka wzajemnej adoracji ale uwazam ze wszystko idzie bardzo dobrze jak juz inni sie wypowiadali: idzie bardzo szybko i sprawnie. Zachowanie kursu - prawie ksiazkowe w takich sytuacjach.
ps: poobserwuj fora spolek ktore sie wybily, dopiero po wybiciu pojawia sie mnosto os ktorzy daja sie ubierac, przed wybiciem zazwyczaj pare os normalnie debatuje o szansach i mozliwosciach, pozniej juz tylko klotnie i krzyki ubranych.
- ja nikogo nie namawiam, wyrazam swoja opinie wmieniajac sie argumentami z innymi. Pozdrawiam.