Rezygnacja osób zarządzających
Zarząd Spółki Global Trade S.A. informuje, że w dniu 27 lutego 2013 roku Pan Paweł Koś - Prezes Zarządu Spółki oraz Pani Joanna Żegarska - Wiceprezes Zarządu Spółki złożyli rezygnację z funkcji pełnionych w Zarządzie Emitenta ze skutkiem na dzień 26 marca 2013 r. (moment rozpoczęcia posiedzenia NWZA zwołanego na dzień 26 marca 2013 r.).
Podstawa prawna: § 3 ust. 2 pkt. 11 Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje bieżące i okresowe w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect"
Dnia 2013-03-01 o godz. 04:27 ~inwestor napisał(a):
> To jest trochę zastanawiające,przeważnie szczury pierwsze
> uciekają z tonącego statku.
Coś tutaj śmierdzi
26 marca sa nowe wybory do rady nadzorczej po rezygnacji starych przedpole bedzie czyste i spokojnie beda wybierac nowe wladze ja nie widze w tym nic szczegolnego
Też bym nie widział nic szczególnego,poza tym że 2dni temu zrezygnował już jeden członek rady nadzorczej, no i jak by nie było to stara rada miała do czasu podpalenia super wyniki.
Też jestem przekonany że coś nie tak
Właśnie to jest dobre pytanie,tylko nie wiemy czy te osoby same zrezygnowały co by wskazywało na problemy w spółce,czy poprostu główny akcjonariusz Autohit ma zamiar zrobić restrukturyzację i po prostu zmienia kadrę zarządzającą.
Myślę że za kilkanaście dni się będzie wiadomo
to wiadomo dawno ,ze AUTOHIT rozdaje karty!!!a przecież AUTOHIT to Strykier który też złożył rezygnację!!! a może stwierdził !!! no Panowie wypier>>>>lać ja wyciągnąłem spółkę z problemu a teraz czas powierzyć zarządzanie nowemu odmłodzonemu i dynamicznemu zarządowi??? myślę ,że prawdopodobnie o to Strykierowi chodzi !!! NOWE PYSKI stale wnoszą pozytywne ruchy do firmy!!!
soft - jeżeli mialoby być żle to kto by wyraził na absolutorium dla starego zarządu!!! absolutorium oznacza stwierdzenie prawidłowości działania finansowego organu wykonawczego (w tym przypadku zarządu) w określonym przedziale czasowym.
Absolutorium, owszem ma znaczenie, ale w tym przypadku ? Żadnego.
Jedyne poważne zagrożenie, które moim zdaniem narasta ( brak sprawcy, rezygnacja Zarządu, wyprzedaż Kerondi po 7 groszy ), to ogłoszenie upadłości Emitenta ( i to likwidacyjne ). Byłoby to bardzo na rękę Auto-Hitowi niestety - i ten czarny dla nas scenariusz konsekwentnie obstawiam.
Najbliższe tygodnie rozstrzygną.
(Absolutorium, owszem ma znaczenie, ale w tym przypadku ? Żadnego.)
Co ty wypisujesz za pierdoły!!!!
Wyobraż sobie ,ze jestes prezesem firmy ? to przecież ty od początku do końca za wszystko odpowiadasz!!! kiedy rezygnujesz ze swojej funkcji to musisz się rozliczyć!!! i jedyne co mogłoby cię od tego uwolnić to dostanie Absolutorium bo wtenczas będziesz kryty za swoje błędy!!! w związku z tym ,że prezes i wiceprezes odchodzi to uważam ,że dostaną pozytywny Absolutorium na inny układ by nie poszli!!!!!!! a jeżeli ktoś im to gwarantuje to na siebie przejmuje wszystkie sprawy między innymi złe decyzje wydane za poprzedni zarząd!!!!