Wyniki za 4 kwartał są marne . Ważniejsze jednak będą wyniki za ten rok ponieważ trudno było się mierzyć w 2012 roku z wynikami za 2011 rok bowiem były one podrasowane jednorazowym wydarzeniem dlatego obraz jest trochę nieczytelny . W 2013 roku wydaje się że powinny być lepsze w związku z procentowo mniejszą podwyżką płacy minimalnej ale zakładając że dynamika wzrostu przychodów będzie wyższa . To tylko moje zdanie i proszę się nim nie sugerować .
Jednak patrząc bardziej wnikliwie w ten raport i biorąc pod uwagę co działo się w bardzo dobrym 2011 roku to uważam że nie było w tym 2012 roku tak słabo .
Przychody ok, ale zysku netto w IV kw prawie nie ma, w III kw było 13mln. W styczniowym wywiadzie prezes zapowiadał dywidendę w wysokości podobnej do tej za 2011 rok, ale czy wiedział wtedy że w IV kwartale nie było zysku netto. Tak czy inaczej myślę, że bardziej prawdopodobna jest dywidenda w wysokości 1 a nie 1.5 pln. No to czekamy na info, zazwyczaj propozycja zarządu dotycząca dywidendy pojawiała się w marcu. A w dłuższej perspektywie czekamy na poprawę rentowności netto, bo możliwości są spore...
Zibi nie porównuj 3 kwartału z 4 kwartałem i odwrotnie bo to są 2 jakby różne okresy . Jak spojrzysz ile spółka impel zarobiła w 4 kwartale 2011 roku to też szału nie ma . Pamiętać też należy że w całym 2011 roku wynik był zwiększony o jednorazowe zdarzenia tak więc oczywiście ja oczekiwałem lepszego raportu ale biorąc pod uwagę jaki jest teraz rynek i stan gospodarki to można powiedzieć że żyjemy :))) Sądzę że prezes udzielając wywiadu w styczniu o możliwej dywidendzie wiedział jak się zeszły rok zakończył . Ja sądzę że będzie 1.50 zeta dywidendy . Oczywiście to tylko moje zdanie .
Panowie level 36 zeta jest wbrew pozorom dość trudnym poziomem . Myślałem że gładko go przejdziemy ale jednak gra jest z wykresem i nad tym poziomem trzeba się będzie niżej pochylić . :(