Zobaczycie jak spadnie jak Warbud dowali kary SSI za budowę którą dla nich robili Ambasador w Warszawie tam był kontrankt za 6,7mln jak dobrze pamiętam. Podobno są już nieźle po terminie i jeszcze podobno mocno zaleźli za skórę Warbudowi... Tą firmą znam dobrze i ich umowy to jest dramat pozamiatają ich karami z resztą Warbud tak działa na koniec kary.... Ciężko ich widzę ... No ale zobaczymy za 1-2 miesiace bo budowa już jest na ukońćzeniu..
Dnia 2013-02-26 o godz. 12:01 ~Jogi napisał(a):
> Zobaczycie jak spadnie jak Warbud dowali kary SSI za budowę
> którą dla nich robili Ambasador w Warszawie tam był
> kontrankt za 6,7mln jak dobrze pamiętam. Podobno są już
> nieźle po terminie i jeszcze podobno mocno zaleźli za skórę
> Warbudowi... Tą firmą znam dobrze i ich umowy to jest
> dramat pozamiatają ich karami z resztą Warbud tak działa na
> koniec kary.... Ciężko ich widzę ... No ale zobaczymy za
> 1-2 miesiace bo budowa już jest na ukończeniu..
ładnie ubierają w Marketingu pięknie błyszczą
Przedstawiciele handlowi jeszcze lepiej ale z wykonawstwem jest szczerze kiepsko...
jak było po 0,11-13 nie pisaliście zę too bankrut itp,
jak podskoczyło trochę i rozpędza się w górę to piszecie o karach itp....
powiem tak beczycie po skupowaliście taniej i sprzedawaliście o grosz wyżej , ale tym razem to wam się nie udało, nie uda i płaczecie....
szkoda słów
SSI to rakieta i w końców zaczęło się odliczanie!!!
pozdrawiam wytrwałych !
Dnia 2013-04-22 o godz. 22:53 ~edek napisał(a):
> jak było po 0,11-13 nie pisaliście zę too bankrut itp,
jak
> podskoczyło trochę i rozpędza się w górę to piszecie o
> karach itp....
powiem tak beczycie po skupowaliście taniej
> i sprzedawaliście o grosz wyżej , ale tym razem to wam się
> nie udało, nie uda i płaczecie....
szkoda słów
SSI to
> rakieta i w końców zaczęło się odliczanie!!!
pozdrawiam
> wytrwałych !
ok ja nie jestem specjalistą od giełdy tylko prowadzę hurtownie i nie mam akcji nawet nie wiedziałem że ten walor idzie tak do góry ale widocznie giełda papierowa a rzeczywistość to dwie inne sprawy
Dnia 2013-04-22 o godz. 23:12 ~hurtownik napisał(a):
> Dnia 2013-04-22 o godz. 22:53 ~edek napisał(a):
>
> jak było po 0,11-13 nie pisaliście zę too bankrut itp,
jak
> > podskoczyło trochę i rozpędza się w górę to
> piszecie o
> karach itp....
powiem tak beczycie po
> skupowaliście taniej
> i sprzedawaliście o grosz
> wyżej , ale tym razem to wam się
> nie udało, nie
> uda i płaczecie....
szkoda słów
SSI to
> rakieta i w
> końców zaczęło się odliczanie!!!
pozdrawiam
>
> wytrwałych !
ok ja nie jestem specjalistą od giełdy tylko
> prowadzę hurtownie i nie mam akcji nawet nie wiedziałem że
> ten walor idzie tak do góry ale widocznie giełda papierowa
> a rzeczywistość to dwie inne sprawy
Hurtownik pesymista - od giełdy niespecjalista .To jak trafił na forum bankiera -zna co to "papierki" , "walory" i głos zabiera. Dziękujemy za życzliwość i ostrzeżenia - masz w tym swój cel a to wiele zmienia ! .Pozdrawiam współakcjonariuszy .
Gość wie co pisze, faktycznie jak przekopie się informację to powinni skończyć budowę do końca roku anie było żadej informacji o aneksie i przedłużeniu terminu. Jak sie wejdzie na fora internetowe to każdy pisze że Warbud zjada małych i umowy mają a żyją z firm i kar na koniec budowy. KOntrakt był na 7 mln prawie a nie znalazłem informajci jaka jest górna granica kar zazwyczaj jest to 10 % wartosci kontraktu....ale ta budowa powinna jakos teraz sie konczyc to informacja powinna byc w najblizszym raporcie...
Gość wie co pisze, faktycznie jak przekopie się informację to powinni skończyć budowę do końca roku anie było żadej informacji o aneksie i przedłużeniu terminu. Jak sie wejdzie na fora internetowe to każdy pisze że Warbud zjada małych i umowy mają a żyją z firm i kar na koniec budowy. KOntrakt był na 7 mln prawie a nie znalazłem informajci jaka jest górna granica kar zazwyczaj jest to 10 % wartosci kontraktu....ale ta budowa powinna jakos teraz sie konczyc to informacja powinna byc w najblizszym raporcie...
--- dzięki Hektor za info! Z rana wywalam wszystko PeKaCem. Jak zdążę
Dnia 2013-04-29 o godz. 19:06 ~Hektor napisał(a):
> Gość wie co pisze, faktycznie jak przekopie się informację
> to powinni skończyć budowę do końca roku anie było żadej
> informacji o aneksie i przedłużeniu terminu. Jak sie
> wejdzie na fora internetowe to każdy pisze że Warbud zjada
> małych i umowy mają a żyją z firm i kar na koniec budowy.
> KOntrakt był na 7 mln prawie a nie znalazłem informajci
> jaka jest górna granica kar zazwyczaj jest to 10 % wartosci
> kontraktu....ale ta budowa powinna jakos teraz sie konczyc
> to informacja powinna byc w najblizszym raporcie...
Nie ma górnej granicy.
Zamawiający (WARBUD) ma prawo dochodzenia należności do wysokości poniesionych strat, niezależnie od kar zapisanych w umowie. Oczywiście jeśli wykaże, że straty zostały poniesione z winy wykonawcy (SSI)
Zobaczycie jak to się wkończy , jak wejdziesz na fora to aż zatrzęsięnie jest od wpisów.
Faktycznie ani COFFAS , HERMES nikt ich niechce ubezpieczyć . Dzowniłem do Timu Fegi to mnie hurotnwnie wyśmiały że z SSI to tylko za gotówkę i płatne z gory... Rozmawiałem też z EATON, Simensem to powiedzieli że mają długi i nic im bezpośrednio nie sprzedają już ...
Coś jest nie tak z ich raportami zauważyliście że znowu szukają głównej księgowej tam rotacja jest ...
Dziwi mnie tylko ten wyszczał kursu w górę tak nagle i to 40 % prawie ....a tak naprawdę info że 1 kontrakt podpisali od pół roku za 10 mln , miała być dywideda to jej nie ma .,...
jogi nie siej zamętu na forum,wiesz że dzwonią tylko nie wiesz w którym kościele. Kar żadnych nie będzie, ponieważ to Warbud nie udostępnił frontu robót i opóżnienia powstały z winy Warbudu.Wcześniej sprawdż informację którą podajesz, chyba że Twoim zamiarem bylo taniej kupić.
Widzicie leszcze jak pisałem to mało mnie nie zjedliście na forum jak mówiłem że to jest bankrut… akurat pracuję w firmie konkurencyjnej i wiem jak ich pracownicy do nas przychodzili to mówili co u nich się dzieje … Kreatywna księgowość nikomu nie płacili i tylko kreatywna księgowość.. Jak ich Agis nie przejmie to w październiku ich nie będzie…. Pracownicy za lipiec nie dostali wypłat taką miałem informację na 16 sierpnia… tylko czekać jak ZUS i Skarbowka o swoje się upomni….
z moich informacji wynika ze nic sie nie zmieniło w firmie. co do pracowników po odejsciu ro nie ma co tego komentować bo zawsze zgnoja pracodawce jaki by nie był.