Może wiesz, może zmyślasz.
Ale przeginasz.
Pamiętaj, że tu ludzie inwestują swoje pieniądze.
Gdyby to była prawda, to wczoraj do 0.95 leżało chyba 40k papieru. Dlaczego nikt tego nie łyknął??? Jeżeli Ty masz takie info, to inni je mieli (ci bliżej prezesa) tydzień temu...
mms, jesteś niepoprawny :)
Twoje pytanie o to kto dokłada z prawej można odnieść do całej giełdy i zacząć zastanawiać się nad istotą tego wszystkiego. No bo kto dokłada na tych wszystkich spólkach z prawej, no kto? Niepotrzebnie sugerujesz jakieś nie wiadomo co a odpowiedź jest prosta: ludzie, inni gracze. Nie ma co sugerować jakichś spiskowych teorii. Dla równowagi proponuję także nie mniej fundamentalne pytanie "kto zatem ustawia się z lewej".
Piotrek, po co tak ostro?
Może negocjacje wcale nie były takie łatwe i dopiero wczoraj się zakończyły?
Co złego w tym, ze ktoś podrzuca newsa przed czasem?
Na wątku panuje za duża nerwowość i wszyscy się wszystkiego czepiają.:)
mms już by chciał 2,50, tej ceny mozesz nawet w tym roku nie zonbaczyć, więc wywal prosze i nie siej popeliny. 1,50 w tym miesiącu, , potem bedziemy pływać od 1,50 do 2 zł, czy będzie 2,50, no nie wiem jak podpisza umowę ramową a nie pojedyncza z lotosem, to napewno, jak rusza z budową biogazowni 2 z 4, gdzieś czytałem że 6, ale to ktoś chyba przesadził, to i 2,50 pyknie
zobaczymy...na razie nie ma co prognozować bo mamy lekkie odbicie po wielkim spadku...a jak to mówią zdechły kot też lekko podskoczy po upadku z 10 piętra;)
jeśli zamknięcie dziś będzie nad 1,05 a jutro nad 1,2 to możemy liczyć na powrót większych wzrostów...jeśli dziś spadniemy pod 1 to na wiele bym nie liczył przynajmniej w tym miesiącu;)
jurek sobie z was troche jaja robi, ale przestworza 2,5-3 zł to w zasięgu BGE, najpierw musimy doknąc lukę z 1,50 a potem zobaczymy, poczekmay na komunikat
to zależy -jak zaczną się budowy biogazowni to 2,5-3 zł daje wycenę niecałe 25-30 mln zł
a więc wartość jednej biogazowni...jak z kontraktami będzie ok i wybudują te 4 biogazownie to wycena na poziomie 150-200 mln nie będzie dziwiła a więc 15-20 zł na akcje...ale o przyszły rok i przy założeniu, że wszystko pójdzie dobrze...
Dobrze wiesz, że ci co pisali o bankructwie robili to z różnych powodów. Jedni chcieli niżej kupić inni nie mają pojęcia co gadają
A co nam dają widły? To tylko odreagowanie spadków - przynajmniej na razie
Dla nas są ważne komunikaty. A tych brak. Sam pisałeś że przecena była za duża.
Ważne co potem a tu niestety nić nie wiemy
Nie zrozumiałeś mnie
Ja tu jestem na długi termin
To że spadało czy będzie spadać, to rzecz normalna. Spółki spadają, wzrastają znów spadają...
Nie w tym rzecz.
Co było złe, to informacje, jakie po niewczasie napłynęły z firmy
Do tej pory one są wciąż aktualne
Nie miałem żalu że spada ale o to dlaczego spada...rozumiesz?
Tak jak teraz nie ma znaczenia, że rośnie. Wzrost ma znaczenie jak jest potwierdzony faktami.
Najważniejsze, że mamy ten sam cel.
Może jednak za jakiś czas będziemy cieszyć się razem
Ty że akcje rosną
A ja że firma się rozwija i akcje idą w górę.
Niby masz rację, ale pamiętaj ,że aby zbudować 1 biogazownię trzeba mieć finansowanie. Nawet jak UE coś da to i tak musi być wkład własny. A wkład własny to spora emisja. Wtedy Twoje wyliczenia się już nie zgadzają. Prezes pokazał, że lubi emisje
Będzie dobrze. Ale te wyceny 5-10-15 raczej w przeszłości nam nie służyły
Pewnie ktoś ma jeszcze sporo do upchnięcia....
witam jurku,
ostatnio jesteś mocno atakowany, więc postanowiłem dać ci sygnał, ze wielu wciąż ceni twoje opinie i informacje, które podrzucasz. Nie dajmy się zniechęcić hejterom, marudom i naganiaczom:)
W tym zalewie nerwów i żółci na forum większość zapomniała, że gra na własne ryzyko oraz, ze pewnych faktów nie da się przewidzieć. Potem zarzucają innym oszustwa, kłamstwa i błędne prognozy.
Kto mógł przewidzieć śmierć Gudzowatego i związane z tym problemy z głównym kontraktem? Teraz najważniejsze jest jednak, że spadkobiercy Gudzowatego zdecydowali skupić się właśnie na biopaliwach(a pozbywają się części gazowej jego imperium) i że problemy zostały wyjaśnione a umowa kontynuowana.
To firma Pana Gudzowatego miała kłopoty z płynnością? Proszę cię przestań opowiadać takie duby smalone bo pewnie każda z jego firm mogłaby wciągnąć BGE nosem. I nie wycieraj sobie gęby nieboszczykiem, nie wypada.
Nie wiem czy miała kłopoty z płynnością. Wiem, że śmierć głównego właściciela to zawsze najtrudniejszy moment dla firmy. Spadkobiercy mogą zamknąć interes, sprzedać go lub anulować umowy. Dlatego cieszę, się, że postawili na biopaliwa i że umowa jest doprecyzowana.
A twoje zarzuty, że ktoś mówił, że będzie 5 złotych do końca marca, są dziecinne. Proponuję ci przejrzeć całe forum bankiera i czepiać się wszystkich, którzy piszą o tym jaki będzie przyszły kurs. Nakręcanie się na wzrosty to jedna z przyjemniejszych rzeczy tutaj i każdy temu ulega. Ale równie ważne jest odróżnianie marzeń i prognoz od informacji.
Z całym szacunkiem albo jesteś mało lotny albo tylko takiego udajesz. Zatem jasno sformułuję zarzut pod TWOIM adresem: otóż rozpowszechniasz informacje jakoby spółka jednego z czołowych polskich przedsiębiorców (już nie żyjącego) zawarła kontrakt z BGE na 300 mln zł a następnie go nie realizowała z powodu problemów z płynnością.
A czyjeś (jurka) gadanie o 5 zł za miesiąc, 15 po raporcie za Q2 to mi "lotto".
Ale co jest najtrudniejsze dla Ciebie do zrozumienia?
-że śmierć głównego właściciela ma wpływ na losy firmy i może wywołać perturbacje?
- że firma miliardera może mieć kłopoty finansowe, których nie rozwiązuje on jak dobra wróżka sypiąc kasą, lecz każąc spółce stanąć na nogi i ogarnąć problemy bez "zapomogi" od właściciela? Solorz też miał płacić na Śląsk wrocław a nie dał ani grosza, choć kasy ma najwięcej w Polsce. Rychu Krauze też nie ratuje swoich firm, choć jakoby jest miliarderem.itp.
Dziękuję nikusiu,
ubzdurałem nie ubzdurałem, info pojawia się już z kilku źródeł i wydaje się prawdopodobne. Może nie przeszło jeszcze testów laboratoryjnych i nie nadaje się jeszcze do publikacji w "Science" ale tu jest giełda i tu kupuje się plotki.
Dobrego wieczoru wszystkim i poluzowania zwieraczy, tym bardziej że dzień był zadowalający. Co ciekawe zrobiliśmy dziś prawie tyle procent co fluid
A teraz proszę Państwa, proszę mi powiedzieć co to za spółka:
1. wszyscy drobni akcjonariusze na forum na nią klną, że to "wałek", "bankrut",
2. ma 3 osoby zatrudnione
3. tymi osobami realizuje kontrakty, osiągając na koniec roku 25.000.000 obrotu i 500.000 zysku
4. w tym zawarła kontrakt na 300.000.000 ze spółką Aleksandra Gudzowatego
Czy to Wasz bankrucik, pod przywództwem nieudolnego Prezesa? Czy może deal, o którym każdy z Was marzy, majstersztyk zarządzania w stylu "od zera do milionera"?
Tak, tak jurku - 5 zeta do końca marca, 15 po raporcie za Q2. To dużo jeszcze macie do wywalenia? Przypominam ci, że miałeś już nie pisać. Może przenieść się na Dase jednak.
Piotrek nie gadaj głupot, w czym niby jurek Ciebie oszukał?? Przeciez to, że spadło nie jest jego winą. Każdy tutaj jest na własną odpowiedzialność i nie można miec pretensji do nikogo. Jakby było juz 5 zł to być pewnie miałbyś inne zdanie....
Radek, chyba Ty nie czytasz tego co ja piszę???
Gdzie ja napisałem, że ktoś mnie oszukał????
Nie żartuj sobie
Ja tu jestem z własnej woli. Moje inwestycje moje ryzyko - chyba nikt tak często jak ja tego właśnie nie podkreśla
Nie mam żalu do Jurka. Już kilkakrotnie o tym pisałem.
Jakieś pretensje mam np do BGE. Np obecnie nawet nie uaktualniają strony www. Nie ma słynnego raportu ani zmian w akcjonariacie. Wcześniej każda zmiana ukazywała się natychmiast
Może masz racje, że z Twojej strony wcześnie to były tylko życzenia
Np w marcu 5 zł
Jednak wiele osób mogło tym się sugerować.
Ale to ich sprawa. Każdy sam podejmuje decyzje
Przepraszam więc za to co napisałem
Rozumiem jednak, że tym razem to nie są Twoje życzenia. I po raz pierwszy publicznie deklarujesz, że jesteś pewien i wiesz, że w BGE nie będzie emisji (oczywiście w rozsądnym czasie) oraz że do 20 III wiele rzeczy nam się wyjaśni.
Może jeszcze sprecyzuj jakie rzeczy???
Piotrek czy ty naprawdę liczysz na jakąkolwiek poważną odpowiedź ze strony tego niby-insidera? To wejdź sobie na Dase tak też możesz poczytać jego nic nie warte wypociny.
Piotrek jeżeli uraźiłem to przepraszam. Jesteś jedną z niewielu osób na tym forum, która pisze tylko merytorycznie. Co do raportu za IV kwartał masz rację, z komunikatów wynikało że przychody i zyski będa większe. Ja jednak nadal wierzę w tą spółkę.
Jak spada tk nawalacie na wszystkich co mowili ze bedzie dobrze
Jak komunisci zasrani byle by tylko podpier.... kogos bo kowalski ma wiecej niz ja
Zachowujecie sie jak dzieci w piaskownicy spojzcie z 3 osoby na siebie i sami stwierdzcie to
Tu kazdy wchodzil na swoje ryzyko a jak leko spadlo to juz lament taka jest polska zasr...mantalnosx
A jakby teraz bylo 5zl i spadlo by na 3zl tk bylo by to samo lament i napierda....na innych wam zawsze za malo zachlanosc polska nie zna granic
Spadlo za chwile to odbije bge to nie jest jakas szma......
Firma sie rozwija i tak duzo juz dala zarobic z 6gr na 1zl co wyscie tu chcieli juz 15zl gdzie nie ma podstaw do takiej ceny jak beda kontrakty biogazownie to taka cena tu napewno bedzie i nie ma zadnej watpliwocsi
Bge bedzie stopniowo wzrastac i cena 2.50zl wroci
Jak nie chcecie grac to dajcie na lokate i po klopocie
Ci co nie chcieli siedziec w bge odali cena spadla i teraz znow wraca na swoje miejsce bo ich akcje ktos zabral za darmoche a wy dalej lament bo ciagle wam cos nie pasuje