• WDM i tak WAS zasypie Autor: ~sznuri [89.229.91.*]
    nie ma to tamto
  • Re: WDM i tak WAS zasypie Autor: ~góra [83.4.130.*]
    skąd wiesz że WDM sypie
  • Re: WDM i tak WAS zasypie Autor: ~Zenith TM [164.127.124.*]
    WDM nie ma w akcjonariacie. ;)

1 Targosz Maciej 25.70%
    2 Michalcewicz Małgorzata 25.70%
    3 Szymuś Paweł 25.70%
    4 Astoria Capital SA 9.31%

Razem 86.41%
    witam faktycznie a kiedy oni mają prawo sypać
  • Re: WDM i tak WAS zasypie Autor: ~stan66 [159.205.195.*]
    Dnia 2013-02-20 o godz. 13:40 ~Zenith TM napisał(a):
    > WDM nie ma w akcjonariacie. ;)

1 Targosz Maciej 25.70%
    2 Michalcewicz Małgorzata 25.70%
    3 Szymuś Paweł 25.70%
    4 Astoria Capital SA 9.31%

Razem
    > 86.41%

Astoria jest spółką zależną WDM i od 12 lutego wychodzi z akcjonariatu... ale to akurat chyba dobra wiadomość.
  • Re: WDM i tak WAS zasypie Autor: ~Zenith TM [46.112.126.*]
    Na ALDZIE właśnie WDM wyszedł.

(Co roku wzrost sprzedaży, inwestycje z zysku zamiast z emisji i świetne wskaźniki, 12mln przychodu a kapitalizacja tylko 0,9mln. ;)
    a jak myslisz kiedy ruszy alda
  • Re: WDM i tak WAS zasypie Autor: ~Irkens [83.5.14.*]
    Za ok pół roku
  • Re: WDM i tak WAS zasypie Autor: ~zyga51 [89.72.93.*]
    Wywalac za dobre info lecimy na 31gr
  • Re: WDM i tak WAS zasypie Autor: ~kl [85.221.208.*]
    zniechęcili tym zsypem :-(
  • Re: WDM i tak WAS zasypie Autor: ~Zenith TM [46.112.126.*]
    Trochę niepokoi mnie ta cisza na arkuszu i na forum...
  • Re: WDM i tak WAS zasypie Autor: ~góra [83.4.126.*]
    czyli w wolnym obrocie mamy ok 1 300 000 akcji
  • Re: WDM i tak WAS zasypie Autor: ~kl [85.221.208.*]
    zyga miał racje
    niech się bawią sami
  • Re: WDM i tak WAS zasypie Autor: ~kosmaty50 [91.210.48.*]
    a mi się wydaje, że zdanie..:pieniądz lubi ciszę...ma swoje znaczenie, jak się zacznie dym na forum to będzie już po imprezie i wtedy czas pożegnać się serdecznie.pozdrawiam.
  • Re: WDM i tak WAS zasypie Autor: ~Zenith TM [31.175.25.*]
    Cmentarna cisza i zamarcie obrotu może oznaczać niestety tylko jedno...

...Spekuła SA poszła sobie w ch**. ;)
  • Re: WDM i tak WAS zasypie Autor: ~góra [83.4.128.*]
    myslisz że będzie spadać
    twoje typy wystrzeliły fuld,bpn
    Niestety na Fluidzie nie starczyło mi cierpliwości. ;)
    Góra, przynajmniej nie daj się dzisiaj ubrać spekule w papier Fluid!
    Moim zdaniem na 100% wkręcają leszczy w papier przed emisją. ;)
  • Re: WDM i tak WAS zasypie Autor: ~yes [77.245.245.*]
    twoje obserwacje, wnioski i mądrości są powalające

żal mi cię - ile ty masz latek ?
    sam jesteś powalający
    to było do ~Zenith TM :)
    Konkretnie, co masz mi do zarzucenia?
    analizując sytuację jak myslisz która spółka lepsz alda czy aedes na aldzie sypali teraz tu sypią dzięki
    Moim skromnym zdaniem i ALDA i AEDES są równie dobre do inwestowania na dłużej, to świetnie rokujące perełki o ile nie wydarzy się w nich jakiś dramat.
    np. twój niepokój spowodowany obserwacją forum jakbyś na tym opierał swoje decyzje :)
    teorie o spekule - wchodzi ... nie wchodzi ... a może była i wyszła :)
    Dnia 2013-02-21 o godz. 09:55 ~yes napisał(a):
    > np. twój niepokój spowodowany obserwacją forum jakbyś na
    > tym opierał swoje decyzje :)
    teorie o spekule - wchodzi ...
    > nie wchodzi ... a może była i wyszła :)

- Spekuła SA działa również na forach, wiec analizowanie forum ma jak najbardziej sens.
    - Spółka taka jak AEDES, czy ALDA poradzą sobie bez Spekuły SA, rynek zawsze doceni wartościowe spółki, może nie będzie spektakularnych odpałów, ale też nie będzie bolesnych upadków. (vide EEX)
  • Re: WDM i tak WAS zasypie Autor: ~Irkens [83.10.191.*]
    Ze strony AEDESU:
    Szanowny Panie, Przede wszystkim dziękujemy, iż obdarzył Pan spółkę Aedes S.A. zaufaniem i zechciał Pan zostać jej Akcjonariuszem. Jednocześnie przepraszamy za problemy techniczne, które wystąpiły z adresem „investor@aedes.pl”. Problem został już usunięty, zapraszamy do korzystania ze wskazanej skrzynki w przyszłości. Odnosząc się do Pana obaw dotyczących zadłużenia Spółki, chcielibyśmy zwrócić uwagę, że na koniec IV kwartału 2012 rok zobowiązania długoterminowe zostały zmniejszone rok do roku o 36,4 procent. Jednocześnie, ze względu na realizację nowych kontraktów wzrosły o ok. 30 proc. zobowiązania krótkotrwałe.
    Jednakże są one regulowane na bieżąco podczas rozliczania kolejnych etapów prowadzonych projektów. Podczas realizacji tak dużych i zaawansowanych inwestycji, trudno jest uniknąć zaangażowania środków własnych, szczególnie na pierwszych etapach projektu. Ponadto, współczynniki zadłużenia Spółki, w ujęciu rok do roku są niższe: Współczynnik ogólnego zadłużenia (zobowiązania ogółem / aktywa razem): 0,78 na koniec IV kwartału 2012 r. wobec 0,82 na koniec IV kwartału 2011 r. Współczynnik zadłużenia długoterminowego (zobowiązania długoterminowe / kapitał własny): 0,09 na koniec IV kwartału 2012 r. wobec 0,24 na koniec IV kwartału 2011 r. Wskaźnik zadłużenia kapitałów własnych (zobowiązania ogółem / kapitał własny): 3,54 na koniec IV kwartału 2012 r. wobec 4,65 na koniec IV kwartału 2011 r. Zaznaczamy, iż podane wyżej wskaźniki wyliczone zostały na podstawie danych finansowych za okres czterech kwartałów 2012 roku, które to dane nie były poddane badaniu biegłego rewidenta. Zgodnie z treścią raportu bieżącego EBI 2/2013 z dn. 8 stycznia 2013 roku, Spółka objęła dwuletnie obligacje imienne o łącznejwartości nominalnej 2.430.000,00 złotych. Obligacje wyemitował jeden z najbardziej zaufanych Kontrahentów Spółki. Wysoki poziom Jego wiarygodności oraz długoletnia współpraca obu podmiotów stały się podstawą zawarcia umów objęcia ww. obligacji. Mając na uwadze wzajemne zaufanie o znacznej wartości, stosownym zabezpieczeniem została objęta część ww. papierów dłużnych. Należy także mieć na względzie, iż częściowa zapłata za w/w obligacje została dokonana w formie potrącenia wierzytelności Spółki od Kontrahenta z tytułu spłaty pożyczki z dnia 14 sierpnia 2012 roku, o której informowano raportem bieżącym EBI 11/2012 w dniu 24. sierpnia 2012 roku. W kwestii kursu notowań akcji Aedes S.A. trudno jest komentować sytuację, bowiem mogą być to działania spekulacyjne. Zarząd Spółki nie widzi innych przyczyn zachowania inwestorów, ponieważ stale pozyskiwane są nowe kontrakty i prowadzone rozmowy handlowe. Obecnie Spółka posiada zabezpieczony portfel zleceń do połowy 2014 roku. Jednocześnie, Zarząd wykazuje starania w celu pozyskania kontraktów w segmentach budownictwa komercyjnego oraz przemysłowego. Analitycy rynku wskazują, że w najbliższych latach te właśnie branże budownictwa powinny wzrastać. Reasumując, sytuacja Spółki jest dobra, realizowane są przyjęte zlecenia. Większość prac odbywa się zgodnie z przyjętymi harmonogramami. Aedes S.A. jako spółka publiczna nie posiada prawnych instrumentów aby móc poznać tożsamość akcjonariuszy mniejszościowych, czyli takich, którzy posiadają akcje dające przynajmniej 5 proc. ogólnej liczby głosów na walnymzgromadzeniu. Dopiero po przekroczeniu tego progu akcjonariusze mają obowiązek prawny ujawnić się i poinformować Spółkę (zgodnie z art.69 ustawy o ofercie publicznej […] z dn. 29 lipca 2005 r., Dz.U. 2005 Nr 184 poz. 1539). Aktualnie Spółka nie otrzymała żadnych zgłoszeń od Akcjonariuszy. Mamy nadzieję, że wyczerpująco odpowiedzieliśmy na zadane przez Pana pytania. Gdyby miał Pan dodatkowe wątpliwości, zapraszamy do ponownego kontaktu. Jednocześnie, mając na względzie obowiązek równego dostępu do informacji dla wszystkich Akcjonariuszy Spółki, informujemy, iż treść zadanego przez Pana pytania wraz z udzieloną odpowiedzią, zostanie opublikowana na stronie internetowej www.aedes.pl w dziale „Relacje inwestorskie”. Oczywiście Pana dane osobowe oraz adres e-mail pozostaną do wiadomości Spółki. Z wyrazami szacunku Zespół Relacji Inwestorskich Aedes S.A.
  • Re: WDM i tak WAS zasypie Autor: ~obrót [83.68.77.*]
    Wyniki lepsze a poziom kursu taki jakby były gorsze.
    Polityka informacyjna firmy też bardzo dobra.
    Chyba nie należy się przejmować tylko cierpliwie czekać.
    Jestem w plecy ale jestem spokojny
  • Re: WDM i tak WAS zasypie Autor: zyga51 [89.72.93.*]
    Dnia 2013-02-21 o godz. 10:19 ~obrót napisał(a):
    > Wyniki lepsze a poziom kursu taki jakby były gorsze.
    > Polityka informacyjna firmy też bardzo dobra.
    Chyba nie
    > należy się przejmować tylko cierpliwie czekać.
    Jestem w
    > plecy ale jestem spokojny

Ja tez mam leka strate ale spokoj tu najwazniejszy, masz racje
    Astoria wczoraj przesłała zawiadomienie że zeszła poniżej 5%
    Astoria sprzedała bo chciała? Czy musiala?
  • Re: WDM i tak WAS zasypie Autor: ~joł [37.128.61.*]
    gdzies to wyczytał
    Na ich stronie
    Astoria chyba nie najlepiej sobie radzi .Jeśli byli zmuszeni sprzedać to jest to świetny moment na zakup.
    Jęśli sprzedawali bo coś więcej wiedzą to jest to świetny moment na wyjście.
    Ja zaryzykuje to pierwsze:)
    Ktoś tu na forum napisał Że Astoria jest częścią WDM a ten fundusz na gwałt zbiera kasę, niedawno wysypali całość papieru Aldy i to przed tak dobrym komunikatem za IV Q.
    (Banki ścigają WDM?) ;)

Co nie znaczy, że AEDES jeszcze nie liźnie 40 groszy...
    Wiem że może liznąć.Dobiore i będę w całkiem dobrym miejscu .Na 0,42 już wejde.
    Tutaj uśrednienie nie powinno być złym pomysłem.
  • Re: WDM i tak WAS zasypie Autor: ~joł [37.128.61.*]
    daj uprzejmie linka bo albo ja sie kompromituje albo ty
    Dnia 2013-02-21 o godz. 13:29 ~joł napisał(a):
    > daj uprzejmie linka bo albo ja sie kompromituje albo ty
    ------------------------------------------------

link: http://www.newconnect.pl/?page=get_espi_file&file=zal_8225607.pdf

Nawiasem mówiąc mieliśmy kilka tygodni temu identyczny news na spółce ALDA.

• Re: WDM i tak WAS zasypie Autor: ~henk70 [212.98.89.*]
    jak ktoś dostał akcje właściwie za free to może wywalać po kazdej cenie a i tak jest zarobiony. Mam nadzieję, ze w ostatnich dniach wywalali dalej bo jak widac jeszcze troche tego papiera mają/mieli... Po tym biurze maklerskim to sie można wszystkiego spodziewać, mam nadzieję, że Prezes Targosz pójdzie po rozum do głowy i znajdzie/znalazł inwestora, ktory to od nich odbierze, a nie będzie dalej opowiadał, że to działania spekulacyjne spuściły kurs spółki w dół....
  • Re: WDM i tak WAS zasypie Autor: ~kosmaty50 [79.191.31.*]
    chyba zejdzie do minimum...aj a myślałem że będzie ok
[x]
AEDES 25,00% 0,10 2017-10-12 15:00:12
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.