• ubezpieczenia a emerytury Autor: ~bazyl [91.235.0.*]
    widzę wiele zapytań o ubezpieczenia a oczekiwania przyszłej emerytury:) od 20 lat pracuję jako agent ubezpieczeniowy i jestem przekonany, że żadna porównywarka nie dokona za nas trafnego wyboru. Kilku agentów stara się tu zareklamować może i dobrze.
    Nic nie zastąpi dobrego i profesjonalnego doradztwa, tylko jak je znaleźć???
    Jeżeli interesuje Państwa tylko emerytura to z pewnością nie powinniście wybierać ubezpieczenia na życie, lecz produkt inwestycyjny (uwaga na koszty i opłaty często sprytnie ukryte w warunkach polis inwestycyjnych) lub ofery funduszy inwestycujnych (polecam zdyscyplinowanym). Na rynku pojawiły się też IKE, oraz IKZE ale to nie miejsce do rozpisywania się szerzej na ten temat.
    Pozdrawiam serdecznie:)
  • Re: ubezpieczenia a emerytury Autor: ~aronija [89.72.214.*]
    Dlaczego uważa Pan, że łączenie polisy na życie z inwestowaniem nie jest dobrym pomysłem? Ogólnie jestem zwolenniczką samego ubezpieczenia, ale z racji iż ostatnio wpadło mi trochę pieniędzy, pomyślałam, że inwestycja nie jest głupim pomysłem.
  • Re: ubezpieczenia a emerytury Autor: ~Łukasz8787 [88.220.128.*]
    Nie warto łączyć inwestycji z ubezpieczeniem życia lepiej rozbić to na dwie polisy
  • Re: ubezpieczenia a emerytury Autor: ~przemos [83.6.157.*]
    Ja właśnie mam taką polisę z inwestycją, Posiadam właśnie IKE, dzięki czemu odkładam sobie na przyszłą emeryturę. Uważam, że jest to bardzo dobre rozwiązanie.