• Serial odpisów nie ma końca!!! Autor: ~Henri [193.151.102.*]
    Odpisów ciąg dalszy, nieźle przepłacili za te miernoty BEM i TECRESĘ.
  • Re: Serial odpisów nie ma końca!!! Autor: ~Walter Lewis [192.249.36.*]
    Może oświecisz nas gdzie zauważyłeś kolejne odpisy z tytułu BEM i TECRESA bo nie bardzo mogę się doszukać takowych. Człowiek jednak uczy się całe życie więc bądź tak dobry i doedukuj nas maluczkich....
  • Re: Serial odpisów nie ma końca!!! Autor: ~Ichwisenicht [31.174.107.*]
    Może nie chodziło mu o odpis ale na wynik netto III kw bo BEM znowu zaciążył na wyniku?
  • Re: Serial odpisów nie ma końca!!! Autor: ~Walter Lewis [89.70.103.*]
    No ale wtedy nie mówimy o żadnym serialu odpisów. Wiadomo że odpis z tytułu BEM i TECRESA poczyniony w pierwszym półroczu będzie widoczny w kolejnych raportach co do tego nie mam żadnych obiekcji. Tylko post kolegi sugeruje że mówimy o kolejnych takich odpisach co nie wydaje się być prawdą.

• Re: Serial odpisów nie ma końca!!! Autor: ~Ichwisenicht [31.174.107.*]
    Wiem, ale być może kolega Henri już nieco zniecierpliwiony. Ze swojej strony zauważam jednak że jeśli traktować BEM jako samodzielną jednostkę to jej wycena jest chyba nadal zawyżona. Czy dalsze odpisy są niemożliwe????
    Nie chodzi oczywiście o grupę bo tu wyniki nie najgorsze. Być może powinni podnieść wycenę spółki matki i dalej obniżyć BEM i Tecresę. { serial BEM2 :) }
    Obecna wycena tych spółek jak mniemam jest dla banków???
  • Re: Serial odpisów nie ma końca!!! Autor: ~Walter Lewis [192.249.36.*]
    No teraz to dotknęliśmy sedna sprawy.

Co do wysokości odpisu i jego adekwatnosci do obecnej sytuacji tych podmiotów to pewnie dopiero przy rocznym raporcie wyjdzie czy istnieje konieczność aktualizacji odpisu. Zgadzam się z tobą że odpis z pierwszego półrocza nie oznacza że temat jest zamknięty , trzeba by wiedzieć jak rzetelnie został on policzony.

Kolego Henri więcej cierpliwości :)

Zgadzam się że odpis pojawił się pod kątem banków i jasnej prezentacji sytuacji grupy dla nich.
[x]
MERCOR -0,80% 24,90 2025-09-19 17:01:56
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.