Produkcja prawie zadna ! A wiec sprzedazy - dochodow tez prawie nie ma! Pieniadze z emisji przekrecone . Zadluzenie wzrasta , najwartosciwszy dyrektor (Kossmann) ucieka z tonacej lodzi, wladze przejmuje "mistrz wala" z sadovay a wiec wszystkie gwiazdy na niebie wskazuja 50gr/akcja w jeszcze w lutym a nastepnie wniosek o upadlac z ukladem
ostatnio jak ing mieszał w 5 sesji skoczyło 200 procent,zobaczymy co po walnym i jakie bedą wyniki za najlepszy okres sprzedazy dla tej branzż?mogą zaskoczyć,,,jak nie bedzie nowych zamówien pod vrla i po walnym sie nic nie wydarzy to moim zdaniem czeka nas tu dłuzsza stagnacja ,co myslicie?
myslę że za pierwszym podejściem nie zamkniemy luki , nie utrzymamy 1
gruby tu zamiesza jeszcze nie raz ,będzie chciał zniechjęcic do papiera
jeśli nic szczególnego obecnie się nie wydarzy,mocne wyjście powyżej 1,5 widziałbym po 2 kwartale
pozdrawiam
spójrzcie na wykres pcg ,jest podobny do westy, zobaczcie ile czasu gruby mieszał i zamykał lukę,ale warto było poczekać ,myślę że tu będzie podobnie zostanie nas do konca niewielu
pozdrawiam
ja tu nie mam dużego wyboru ,sprzedaje powyzej dwójki,zeby odrobić częśc straty,jezeli do końca roku byłby znaczny skok miło bym sie rozczarował ,to jest giełda -tu wsz jest mozliwe,zobacz na sadovaye,nie wiem czy ukraincy sie umówili,będziemy robić debiuty na polskiej giełdzie,pozyskiwać pieniądze a później dół,,pozdr
Westa to spółka wysokiego ryzyka.
Jeśli ktoś choć trochę wie o inwestowaniu to wie z czym wiąże się ryzyko.
Spółka na tę chwilę z małym FF i niewiele trzeba aby namieszać z kursem, co niedawna historia pokazała.
jura twoje zyczeniowe myslenie nic ci nie pomoze i 1zl nie bedzie, gpw to miejsce gdzie duzi zabieraja nam malym pieniadze i pozniej wylewamy swoje zyczenia jak jura utopieni w akcjach z mega stratami.
na wescie jest totalny brak obrotow, brak popytu jak ktos tego kupil duzo to nie sprzeda za wiele bez zwalenia kursu.
nie rozumiem po co sie pchac w jakies dziwne twory jak westa.
ale twoja kasa.
moon-dial nagania juz pare miechow cos w stylu "dalej konsolidacja w przedziale 0,6x" to i jak w koncu kiedys bedzie dzida do gory to powie a nie mowilem a to ze wczesniej sie moze kisic miesiacami na 0,50zl to niewazne.
nie tykac patykiem westy, dobra rada.
uśpione spółki budzą się w najmniej oczekiwanym momencie,owszem towarzystwo wymęczone na giełdzie przez weste,długa stagnacja,pismaki pisali o braku płynności,przed nami wyniki za najlepszy kwartał,a ja myslę,że westa da zarobić w tym roku kilkaset procent,ukraincy bedą musieli coś postanowić na wza,może czeka nas w przyszłości dodruk,..pożyjemy ,zobaczymy..
Spokój jeszcze raz spokój a wszystko się niebawem wyjaśni.
Jak ktoś kupił to chyba wiedział co kupuje a jak nie to po co się pluje.
Pójdzie na północ i na forum też będzie tłum i płynność będzie i obrót.
A następnie zaczną fundusze wchodzić itd.
Pewnie je odkupi za pieniądze przyszłych emerytów, jak będą kilka razy droższe.
Sprzedał je znajomym królika, a później będzie pięknie odbierał papier, żeby ładnie rosło.
mam dość sporo od ok6ciu miesiecy i wiem ze moze uplynac duzo czasu ale mam nadzieje na duze pieniazki od samego poczatku zakładałem ze długie miesiace bede z westa