tyle bedzie miał jak to przejdzie wiec...by musialo byc wezwanie
i nie inaczej tylko po 35...wiec wiem ze zaraz spadna gromy na to co napisane,ale jak to ominą jesli to WI bedzie mial owe 78% a nie jakieś słupy?
jaki jest czas na ogloszenie wezwania jesli to przejdzie?
ile czasu obowiązuje obowiazek wezwania...chyba rok od grudnia
nie wiem ale na dzisiaj to chyba tak wyglada prawnie
44/1000=ca. 4,4% taki free float macie juz na perelce. Wiec teraz moga byc tylko wzrosty.
Zakladam ze przy kursie 12 gr WI bedzie miec cisnienie by cusik puscic ulicy. NIe posrednio ale przez jakis klon. 20% to calkiem niezly % w kilka tygodni. Ale bedzie musial jeszcze troche podpompowac. Watpie by wykladal kase, pewnie jakies info typu list z kataru itp czyli perspektywy kosmiczne. Wartosc emisyjna nowego toaletu to 10 gr, wiec podejrzewam ze wycenil go na 1-2 gronie. Leszcz ma wiedziec ze nominal i emisja to 10 gr by bronil i wciagal papier. Taki maly myk
Ale w sumie bedzie ogloszone wezanie na skup akcji, tak ustali rada. Jestem tego sure.
De......bilu to juz sie nie da czytac szkoda ze aborcji nie bylo jak powstawales,ale coz takie dziwologi SA tez wsrod nas szkoda CIe Naprawde Zyrtec beret doszczednie
CPH jak zawsze twoja odpowiedz merytoryczna
ja sie zwyczajnie pytam jak to jest prawnie realne, Jesli WI po objeciu bedzie miał 78%
jak to jest na dzisiaj?
muswi byc wezwanie po 35 czy nie?
tyle w pytaniu, a ty jak zawsze swoje wizje
Panie merytorycznie prosze, bo w komunikacie jak byk stoi ze to WI ma 78 a nie jakieś słupy
rozumiem ze zakladasz ze popchna w rynek jakieś 100mln szt i zejda ponizej))))))))
Skad wziales 35 gr, cena wezwania. Rozumie ze po takiej cenie chcialbys sprzedac.
POdobno beda grube zlotowki.Tak cwierkaja pszczolki na forum
A powaznie, po co koles ma robic wezwanie, jak moze wydrukowac ile chce po ile chce.
To pierwsza obcja, druga
Napisalem wczesniej ze po wydrukoaniu ponad 1 mld toaletu ff bedzie na poziomie 4%, a przymusowe wezwanie robi sie gdy ma sie wiecej niz 95%. Wiec to moze koles zrobic.
A po jakiej cenie. Pomysl logicznie. I tak obstawiam.
Wrzuci w rynek kilka mln akcji ( samo info itp )i przy braku popytu kurs zleci na 4-6 gronie. Tu bedzie sprzedawal powiedzmy ze strata.:-), w co watpie. Taki stan potrwa z kilka miesiecy a pozniej tak jak piszesz zrobi wezwania ze srednia z x miesiecy. I tu bedzie robil srednia jak najnizsza by jak najmniej zaplacic. POd koniec roku powie kupuje wszyskie akcje od leszcza i daje super cene 8-9 groni. Sprzedaz albo zostaniesz z toaletem for ever.
POdsumowujac, jak bedzie sprzedawac i sypac w rynek to papier i tak odbierze przy wezwaniu w takiej samej cenie lub nizej. Was wydyma bez mydla, a on zarobi na odpisach itp. Wy mu jestescie potzrebni jako dawcy i naganiacze na kupno toaletu. Takiej darmowej druzyny co stuka na forach i nagania nigdzie nie znajdzie. I co ciekawe robicie to za darmoche.
POwodzenia
No dobar CPH skoro jesteś taki obeznany to powiedz mi (bo nie do konca jestem w temacie upadłości) jak ma się odbyć realizacja upadłości układowej? Z Twoich wpisów wynika ze Wisniewski przejął firmę w celu uzyskania odpisów podatkowych i nie interesuje go zwiekszanie wartości papiera bo i tak wciskając go ulicy zarobi na nim bo dostał go za free ( tak przynajmniej łapię to co wypisujesz na forum). Skoro wierzyciele zgodzili sie na układ to wg ciebie jak się odbędzie rozliczenie z nimi układu?
Sorry, nie jestem CPH, ale akurat Mu poniżej odpisywałam i zobaczyłam Twój post.
O jakim układzie Ty piszesz ?
IGR juz dawno nie jest w upadłości - ani układowej ani żadnej innej.
Układ rok temu zatwierdzony i zrealizowany, a postępowanie upadłościowe jest zamknięte.
To tak dla wyjaśnienia, chociaż nie wierzę, że tego nie wiesz i pewnie sobie jaja robisz.
Wiesz co Kopenhaga, jak Cię czytam, to nie wiem czy Ty rzeczywiście taki głupi jesteś czy takiego zgrywasz. Jeżeli zgrywasz, to jasna sprawa, a jeżeli naprawdę nie znasz przepisów to dziwię się, co robisz na giełdzie (choc to tłumaczy fakt, że - jak kiedyś się przyznałeś - masz niski procent trafień i przeważnie wtapiasz).
Jak już znajdziesz chwilę w przerwach między pisaniem na forum, to poczytaj sobie przepisy i tam stoi jak byk, że:
1. wezwanie trzeba zrobic m.in. gdy przekroczy się 66%
2. cena wezwania to nie tylko średnia z 6 miesięcy, ale też jest warunek, że cena nie może byc niższa od ceny, którą ten co ogłasza wezwanie zapłacił za akcje w ciągu ostatnich 12 miesięcy.
Siedzisz tu dzień i noc (z przerwą na narty) i czytasz wszystkie komunikaty, więc powinieneś pamiętac, że w listopadzie WIH kupił kilka akcji po 0,35 - to były śmieciowe ilości, ale liczy sie fakt. A to oznacza, że jeżeli w ogóle dojdzie do wezwania, to minimalna cena wynosi 0,35 (jeżeli wezwanie będzie robione przez WIH i jeżeli bedzie ono do końca listopada).
Inna sprawa, że na wezwanie jest 3 miesiące (od rejestracji w KRS), więc jest trochę czasu i można zrobic ruch w kierunku zmniejszenia udziału %:
- albo poprzez sprzedaz udziałów jakiemus kolejnemu podmiotowi (raczej nie, bo chyba W. nie chce sie pozbywac swojej firmy),
- zrobic dodruk kolejnych akcji dla jakiegoś podmiotu X i wtedy udział WIH w całości się zmniejszy - takie rozwiązanie obstawiam (pewnie będzie w zamian za brakujące 16% WInvestments).
Jeżeli jednak WIH zejdzie poniżej 66%, to i tak będzie powyżej 33% a wczesniej nie był, co i tak oznacza, że wezwanie będzie musiało byc, tylko pewnie na śmiesznie małe ilości akcji.
Jeszcze kolejna rzecz - tak tu się nieraz przechwalasz, jak to inwestujesz zagranicą, podajesz przykłady lewarów, przeliczniki i takie tam.
Czemu więc głupiego FF nie potrafisz policzyc ?
Podpowiem Ci - wynosi jeszcze mniej niz napisałeś, tzn. 2,99%, a właściwie będzie wynosic jak zarejestrują akcje w KRS. (trzeba podzielic 44,5 mln akcji przez 1487 mln a nie przez 1000 jak to wyżej zrobiłeś.
W zasadzie niepotrzebnie rozpisuję się pod Twoim postem, ale od razu chciałam odpowiedziec Koledze wyżej.
jezu ludzie, sami sobie odpowiedzcie czy ten biznesmen zrobi wezwanie i zapłaci wam cokolwiek więcej jak ma po 10gr... masakra... i kurs będzie ok wahał się, ale szedł w jednym kierunku, a wy będziecie dalej się zastanawiali nad wezwaniem, wartością spółki W.... planami 8-) przecież dobrze wiecie, że on nie musi wywalać w rynek, wystarczy żeby sprzedał innemu klonowi, który może nie teraz, ale za jakiś czas wywali to w rynek...
Dnia 2013-02-16 o godz. 09:02 ~agent_orange napisał(a):
> jezu ludzie, sami sobie odpowiedzcie czy ten biznesmen
> zrobi wezwanie i zapłaci wam cokolwiek więcej jak ma po
> 10gr... masakra... i kurs będzie ok wahał się, ale szedł w
> jednym kierunku, a wy będziecie dalej się zastanawiali nad
> wezwaniem, wartością spółki W.... planami 8-) przecież
> dobrze wiecie, że on nie musi wywalać w rynek, wystarczy
> żeby sprzedał innemu klonowi, który może nie teraz, ale za
> jakiś czas wywali to w rynek...
inna opcja to moze WI pozyczy komus tam komus kilka mln toaletu dla stabilizacji kursu :-)
Oczywiscie to wszystko po to by odebrac papier od zagubionych pszczolek w lesie
Co do wezwania pisalem o PRZYMUSOWYM wezwaniu, A to ze ktos mam 66% moze a nie musi oglaszac wezwania na reszte. To ze kupil WI kiedys tam kiedys, juz nie pamietam ile , toalet po 35 groszy, to zwykle info pulapka dla leszcza. A jak sie myle to dlaczego toalet zalicza kolejne min. Tak tak odpiszesz ze zbieraja przed odpalem, ze to tylko drobna korekta by wystarszyc drobne pszczolki z ula.
POwtorze , papier zaliczy 8 groni jak nic, a wasze zaklinanie nic nie da. A moze sie myle wiec sugeruje kupno i tankowanie do oporu ile sie da.
Co do obliczen dalem uproszczenie i wzialem 1000 mln nowych toaletow. Ty jako ksiegowa sprytnie szybko obliczyleas, znalazlas blad i piszesz, ze jest tego prawie 1500 mln ( nie bawiac sie w aptekarza) Wiec co, jest jeszcze gorzej.
Co do moich inwestycji i trafien, to ci sprostuje mozna miec trafienia np 20% i zarabiac, a wszystko zalezy kiedy zamkniesz pozycje.
Wiec zycze powodzenia, choc nie wiem jak wy na toalecie wychodzicie do przodu i bardzo chetnie bym poczytal i moze czegos sie nauczyl jak wy to robicie, kiedy gorka kiedy dolina.
Pozdrawiam
Niedawno wzyscy się z tym zgozili, że zostało nam tylko czekać bo nic tu nie możemy i nie wiadomo co oni kombinują.
Pokazało się koejne info i znowu sami eksperci, tak jak z piłką nożną . Drużyna przegrywa, to mamy 40 mln polaków trenerów i fachowców od piłki.
Ja tam spokojnie czekam. Sadzę, że zejdzie niżej 10 gr i dokupię trochę tego szajsu , nawet więcej niż trochę i spokojnie obserwuję jak będzie szło do góry. Nie szybko , ale jednak.
dobrze leo7 że użyłeś tej metafory, bo będzie tutaj jak z piłką... nic się nie stało.... ten ch**y hymn przegranych parów, które nie zasługują nawet na kopa w dupę, no ale cóż, polaczki mają rozrywkę z żubrem i cyfrowym polsatem, tak samo będzie tutaj... nic się nie stało... :-)
Nie unoś sie Panie CPH. Jak na kogoś, kto nie kupuje akcji IGR znowu za bardzo się emocjonujesz...
Nigdy nie napisałam, że kupuję w dołku a sprzedaję na górce. A przede wszystkim nigdy nie napisałam, że trzeba kupowac albo trzeba sprzedawac.
Nie powiedziałam też, że będzie wezwanie, a jedynie, że jeżeli stan sie nie zmieni, to wezwanie - zgodnie z przepisami - będzie musiało byc.
Ale naiwna nie jestem i domyślam się, że pewnie tak to zostanie rozegrane i poprzepisywane może nawet na 20 nowych "inwestorów", by wszystko ładnie liczbowo się zgadzało i by ominąc koniecznośc wezwania.
Dziwi mnie jednak Twoja (i Agenta) pewnośc siebie i właśnie w tym się różnimy, tzn. ja mam akcje ale nie mam pojęcia jak będzie i mówię to otwarcie - równie dobrze może spaśc do 5 gr jak i urosnąc do 30. Wy obaj za to nie macie akcji ale jesteście 100% pewni, że spadnie i mądrujecie się o tym jeden przez drugiego przekonując o tym resztę świata.
I - co tysiące razy już tu było mówione - zażartośc Waszych odpowiedzi nie idzie w parze z Waszymi wyjaśnieniami, że jestescie tu z nudów lub dla zoologiczenj ciekawości (swoją drogą nie słyszałam bardziej kretńskiego określenia, które pewnie wg autora ma byc śmieszne).
A księgową nigdy nie byłam, nie jestem i już raczej nie będę:)
Jeżeli kiedyś w przyszłości dojdzie do sytuacji, że zacznę się przejmowac jakąś spółką i z "pasją" dyskutowac na jej forum, ale równocześnie nie będę miała jej akcji (ani zamiaru ich nabycia), to na pewno (jeżeli w ogóle się zorientuję, że tak robię) rozważę pójście do lekarza lub co najmniej do psychologa ...
---------------------------------->>>> To, że WI obejmowało akcje po 10 gr. nie znaczy, że kolejne komunikaty o sprzedaży części udziałów dalej nie będą miały innej ----> wyższej ceny.
Naganiacz. :-) oczywiscie. Chce wam odebrac toalet po taniosci a pod koneic roku sprzedac po 1,20 jestes w stanie to podwazyc, a moze zarekomendujesz 5 zyla za sztuke.
Radze kupowac, a ci co juz maja papier powinni byc wdzieczni ze maja okazje jeszcze taniej kupuc. Pod warunkiem ze ta cala paplanina ma wplyw na co kolwiek. Moze na ruchy poszczegolnej pszczolki, ale na pewno nie na caly ul.
Dnia 2013-02-16 o godz. 18:15 ~CPH napisał(a):
> Naganiacz. :-) oczywiscie. Chce wam odebrac toalet po
> taniosci a pod koneic roku sprzedac po 1,20 jestes w stanie
> to podwazyc, a moze zarekomendujesz 5 zyla za sztuke.
Radze
> kupowac, a ci co juz maja papier powinni byc wdzieczni ze
> maja okazje jeszcze taniej kupuc. Pod warunkiem ze ta cala
> paplanina ma wplyw na co kolwiek. Moze na ruchy
> poszczegolnej pszczolki, ale na pewno nie na caly ul.