Znaczy ze wszystko ( wyniki ) juz bylo w cenie
Oznacza to ni mniej ni wiecej ze akcjonariat "dojrzał" i po raporcie jeszcze raz udzielil kredytu zaufania wladzom spolki
Ten rok powinien dac w koncu porządnie zarobic akcjonariuszom
dobrze to ująłeś: akcjonariuszom, bo może za rok spółka wyjdzie na zero jeśli chodzi o zysk netto...
Obstawiam, że przy byle podbiciu będzie sypanie, żeby tak jak napisałes, akcjonariusze mogli zarobić...
no chyba wszyscy w szoku,że nie spadło,co....??? Jak by nie patrzeć-to wedle analizy technicznej świadczy to o sile papieru ,a dlatego,że informacja była b.zła,a kurs na zamknięciu zamiast spaść-to wzrósł.Być może rynek zdyskontował to wczesniej,a teraz wyprzedza ewentualną poprawę w fundamentach...?
Dzieci. Zapomnijcie o nawet 1 mojej złotówce zainwestowanej w firmę manipulującą inwestorami i bezczelnie naciągającą tych głupawych na graficzne przekłamania w raportach i tani PR.
Pozdrawiam
p.s Obstawiam rozwodnienie kapitału i emisję ok.2.5 mln akcji po 1.5pln.
Moje wpisy jako jedynego można potraktować praktycznie. Są merytoryczne i tyle.
Dzięki temu, mam nadzieję, niektórym udało się uratować przed 70 procentowym spadkiem.
Co Wy wnosicie myśleniem życzeniowym? Wasza wyobraźnia nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Rzeczywistość jest taka,że:
-Spółka nie ma praktycznie kasy
-na dzień dzisiejszy nie ma wystarczającej ilości kontraktów pozwalających utrzymać się przez kolejny kwartał bez zastrzyku finansowego
-programy z UE skończone, twarde realia biznesowe nie pozwolą na przetrwanie słabych
-spółka "się zwija"- redukcja zatrudnienia, drastyczny spadek przychodów tłumaczony sytuacją na rynku reklamy
-zobowiązania krótkoterminowe prawie dwukrotnie przewyższają kapitał własny
-raport piszą w kolorze turkusowym (sic!)
-mają problemy ze ściąganiem należności
-nie mają kasy na wkład własny na projekt dofinansowany przez UE
Ostatnio podałem Wam spółki, które wzrosły o od.30-150% w przeciągu roku. W 2013 o ok.100% wzrosną między innymi akcje spółki Grupy ADV - o zmienionej nazwie w połowie roku na Grupę SMT. Cena na koniec roku 29pln na akcję.Przychody zbliżą się do 250mln. C/Z po 2013 roku 13.
Spółka ta o dziwo świetnie sobie radzi w "czasach kryzysu na rynku reklamy" jak to określa Wasza spółka.
Pozdrawiam