Wygląda na to, że dla pana Karkosika tylko Krezus jest teraz najważniejszy, osobiście liczyłem na to, że to Impexmetal jako firma z tradycjami i kapitałem będzie liderem projektu związanego z wydobyciem i sprzedażą rud metali. Żeby tylko na końcu nie okazało się, że jak to już bywało w przeszłości np. w przypadku skotana z produkcją biopaliw, że cały ten tak świetny nowy biznes Krezusa to tylko zabieg pr'owy, z którego wyjdą lub nie wyjdą drożdże. Obawiam się, że Boryszew też przeinwestował w automotivie niestety.
zmarnowali tę firmę, impexmetal centrala handlu zagranicznego lata doświadczeń na rynku metali, a kurs zachowuje się jakby to były notowania jakiegoś nieopierzonego siusiaka. Nawet jeśli wyniki będą słabsze to co z tego w Stanach już hossa S&P najwyżej od 2007 roku, a my gdzie jesteśmy z tymi notowaniami. I znowu po wynikach pan przewodniczący rady zapewne będzie kreślił w tvncnbc jakie to wielkie plany inwestycyjne ma impex i to już kolejny rok to słyszę, a notowania coraz słabsze, mimo że to chyba jedyna spółka w grupie, która generuje jakąś gotówkę. Krezus jeszcze nie zaczął wydobywać a już 1mld wyceny. Coś tu śmierdzi panowie, nie wiem czy spółka nie pójdzie do piachu jak już zasponsoruje obligacje boryny i nowe akcje krezusa emitowane, dla przypomnienia po 20 złotych. To będzie dobry sposób na transfer wieloletniego urobku imexmetalu, a my zostaniemy z papierem toaletowym.