Dnia 2013-02-14 o godz. 11:58 ~aducha napisał(a):
> To co Netia królową telekomów? TPSA, kwestia czasu jak
> stanie się spółką groszową:> Hawe? dobrze poczyna
> ale czy przebije Netie?
warto ja chyba miec .ja trzymam nie sprzedalem widze ze ktos mocno zbiera do wora.tpsa ma problemy netia chyba lepsze szanse na rozwoj.
z całym szacunkiem dla was ja widzę mocne sypanie. czekam do jutra jak walnie to niestety ugrząznę. jak podskoczy zostaje. na chwilę obecną podaż przewyższa popyt. co o tym myślisz agucha
Leszczyzna sypie, pokupowali po 4,80 a teraz sprzedają po 3,98, niech się wysypią do końca i będziemy iść powoli w góre, ja trzymam i nie ulegam emocjom, tymbardziej sygnałem dla netii przy takiej przecenie tpsy jest wyparcie tego komunistycznego giganta z 1 miejsca w telekomach.
z tego co pamiętam 21go są wyniki za 2012. może być tak że dopiero wtedy akcjonariat zdecyduje o kierunku kursu. Może być też tak że netia za przykładem całego gpw poleci w przepaść za sprawą s&p którego wzrosty wyhamowują a korekta winna nastąpić już jakiś czas temu. Dużo niewiadomych jak zwykle
To jednak faktem się stało że 4 złote to nowa wycena , pytanie jak wyniki i dywidenda . Kurs od kilku miesięcy systematycznie ulega przecenie, a na tak stabilnej spółce musi być mocno poparte realną wyceną .
Wydaje mi się, że pierwszy kwartał dla Netii będzie nieciekawy (jeśli chodzi o informacje przekładające się na wartość waloru ). Niektórzy piszą o " zakotwiczeniu" się na poziomie w granicach 4 złotych. Jestem zdania, że papier będzie mógł co najwyżej osiągać ten poziom w najbliższych miesiącach. Wyniki będą przeciętne, choć z całą pewnością nie tak dołujące jak w przypadku tepsy. Wcześniejsze wypowiedzi prezesa Netii wskazują, natomiast na niezagrożony poziom dywidendy. Jednak przekształcanie strategii wskazuje na poważny dołek firmy, który bądź nie bądź zatrzyma papier na dużych spadkach tym, którzy kupili go na poziomach przed oberwaniem rykoszetem od tepsy. Jeśli ktoś inwestuje krótko- lub średnio terminowo, powinien pozbyć się waloru ze stratą i przesiąść się na coś o wiele bardziej perspektywicznego, tak aby odrobić realnie stratę, a nie czekać z nadzieją na lepsze czasy telekomów. To był trudny rok, ale ten ma być jeszcze gorszy...
Uważać z tym wchodzeniem teraz. Oberwie się jeszcze niżej, niestety na moje również nieszczeście. Teraz już nie będę wychodził bo za duża strata zacznę dokupować dopiero koło 3 albo wogóle. Wytrwałości życzę bo na tej spółce trzeba ją posiadać