Zarząd VEDIA S.A. informuje o wprowadzeniu 4.906.250 szt. akcji zwykłych na okaziciela serii C Spółki do Alternatywnego Systemu Obrotu na rynku NewConnect. Wprowadzenie nastąpiło w dniu 27 grudnia 2010 r. na postawie Uchwały nr 1428/2010 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A.
Jednocześnie w dniu 28 grudnia 2010 r. Spółka złożyła do Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie wniosek o wyznaczenie pierwszego dnia notowań w/w akcji na dzień 5 stycznia 2010 r.
CO ZA BARAN PISZE O DYWIDĘDZIE ONI TYLKO POTRAFIA DRUKOWAĆ AKCJE
Na podstawie § 7 ust. 1 i 5 Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu, Zarząd Giełdy postanawia:
1) określić dzień 16 maja 2011 r. jako dzień pierwszego notowania w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect 3.307.143 (trzech milionów trzystu siedmiu tysięcy stu czterdziestu trzech) akcji zwykłych na okaziciela serii D spółki VEDIA S.A. o wartości nominalnej 0,10 zł (dziesięć groszy) każda, pod warunkiem dokonania w dniu 16 maja 2011 r. rejestracji tych akcji przez Krajowy Depozyt Papierów Wartościowych S.A. i oznaczenia ich kodem "PLVEDIA00011";
2) notować akcje, o których mowa w pkt 1), na rynku kierowanym zleceniami w systemie notowań ciągłych pod nazwą skróconą "VEDIA" i oznaczeniem "VED".
Obecne obligacje nie są zamienne na akcje!!!!. 2 lata temu takie były i zostały zamienione po cenie 64 grosze!! a wiec wyżej niż obecny kurs. Potem byłą emisja po 70 groszy, aby zakupic NDELA.... wiec trudno obecny kurs uznac za wysoki.
Ponadto, zgodnie z zapowiedzią, obligacje będą zrolowane, czyli wypuszczą za kilka miecięcy nowe i z uzyskanych pieniędzy spłącą dotychczasowych obligatariuszy. Majac na uwadze, że wiekszośc dotychczasowych obligatariuszy to ludzie z VEDII, spodziwałbym się prędzej, że po wykupie obligacji zaczną skupowac akcje samej spółki, wiedząc ze perspektywy na ten rok są bardzo dobre..... ale to tylko moje przypuszczenia.
Podam ci kilka przykladów Petroil sprzedał akcje po 10zł by zakupić koncesję
Advadis sprzedawał obligacje po 2,50gr a teraz jest po 4gr i jeszcze takich 50 innych bym wymienił .Wchodzą na giełdę po to by obiecywać zawierać tajne umowy a głupi się cieszy że sprzedali po 70gr a ja wiem że nie.