Wygląda ciekawie, ale zazwyczaj mała płynność i mam wrażenie, ze dzisiaj ktoś dystrybuuje papier na 0,58 zł. Jednak trochę kupiłem aby nie stracić kontaktu.
Dnia 2013-02-13 o godz. 11:17 ~nestor napisał(a):
> jeszcze nie. Czekam na rozwoj wydarzen :) Fajnie jakby do
> 0,5 sie zblizyl :)
---------------------------------------
Zdarzenia trzeba kreować a nie czekać na ich rozwój... ;)
Może jeszcze dzisiaj będzie 70groszy.
Dzięki Nestor za cynk. ;)
Wykupiłem Wam na AEDES wszystkie papiery ukryte na 0,58 zł, macie wolna drogę. Może jeszcze dzisiaj łyknę kolejne 15tys. ;)
Gdy dogłębnie przyjrzałem się spółce uważam że to świetna inwestycja.
Wszystkie papiery imienne po za 13%:)))
C/Z 2,94
C/WK 0.67
Piękny zysk netto po III Q, zakjeb... przychód.
Perełka.
(nie naganiajcie na forum AEDES, moze kumpla zainteresuję) ;)
Mam ten papier kupiony po 0,57. Nie naganiam na forum Aedes bo tam i tak dużo naganiaczy :-) Wydaje się, że w dłuższej perspektywie może być niezły zysk na tych akcjach.
Ps. Co myślicie o spółce Symbio? Tam jest tak mały FF i jeszcze mają cały czas zysk... Co prawda w 2012 mają mniejszy zysk niż w 2011 ale tak czy owak.
Znam te spółkę jak zły szeląg, kiedyś, kiedyś grałem na niej i za cholerę nie mogłem jej rozgryźć. Po za tym uważam, że Polacy nie są gotowi na przepłacanie za żarcie ekologiczne, szczególnie w sytuacji powiększania sie bezrobocia, zmniejszenia dochodu i kiepskich nastrojów na rynku konsumenckim. Symbio to spółka dla bogatego społeczeństwa.
Juz Wam pisałem nieraz, że z zasady nie podaję na forum ile mam papieru. Jeżeli chcecie sami powiedzieć ile macie to dobrze a jeżeli nie to też dobrze. )
Muszę przyznać góra, że Twój nick jest adekwatny do posiadanego portfela. ;)
Gdybyś był z nami w październiku to mielibyśmy wszyscy tu zaangażowani ponad 4/5 FF a papier do sylwestra kosztowałby ponad 10zł. (co sie odwlecze to nie uciecze) ;)
Dnia 2013-02-13 o godz. 11:32 ~jumbo napisał(a):
> Mam ten papier kupiony po 0,57. Nie naganiam na forum Aedes
> bo tam i tak dużo naganiaczy :-) Wydaje się, że w dłuższej
> perspektywie może być niezły zysk na tych akcjach.
-------------------------------------------------------
Jedna rzecz mnie tylko zastanawia, po co w grudniu wzięli 3 mln kredytu z banku a w 3 tygodnie później przekazali 2,4mln innej spółce, wykupując obligacje? Masz jakiś pomysł?
Dnia 2013-02-13 o godz. 14:41 ~Zenith TM napisał(a):
> -------------------------------------------------------
> Jedna rzecz mnie tylko zastanawia, po co w grudniu wzięli 3
> mln kredytu z banku a w 3 tygodnie później przekazali
> 2,4mln innej spółce, wykupując obligacje? Masz jakiś
> pomysł?
(znam takie przypadki, ale tylko u Patrowicza) ;)
Tak, kupili obligacje wyemitowane przez kontrahenta. Zastanawiałem się nad tym i nie mam sensownego pomysłu dlaczego tak zrobili (w dodatku na kredyt).
Nie znalazłem nazwy tej spółki, która wyemitowała obligacje. Przy obecnych kryteriach przyznawania kredytów, może mieli problem z tym i dlatego taka forma pozyskania kapitału?
Przeglądałem poprzednie 10 dni, dzień po dniu i wygląda mi, że na to, że wtedy wymieniło się sporo akcjonariatu i to na wzrostach. Dzisiejszy obrót to pestka przy tym co było.
Albo to była podbitka pod wyrzucenie cześć papieru, albo nadal wymiana akcjonariatu. Na razie wstrzymam sie z dalszym kupowaniem do jutra, może kupię znacznie taniej, albo raport coś wyjaśni.
Dnia 2013-02-13 o godz. 15:15 ~jumbo napisał(a):
> Widzę, że dziś mocno ktoś pozbywa się papieru. Nie wygląda
> to dobrze.
-------------------------------------------
Przyglądałem się uważnie jak rozstawiają papier i jak go zbierają, możliwe, że przewalają papier z kieszeni do kieszeni aby rozkręcić obroty przed jutrzejszym raportem. Wygląda to naprawdę ciekawie, warto mieć jutro przygotowaną kasę na koncie i palec na enterze. Ja jednak dzisiaj nie wezmę w ciemno kolejnych 15tys, wezmę jutro w widno. ;)
(jak będzie dobry raport to może i więcej)
"W IV kwartale 2012 roku AEDES S.A., notowana na NewConnect spółka specjalizująca się w szerokim zakresie usług budowlano-montażowych – zanotowała ponad 19 mln zł przychodów ze sprzedaży oraz ponad 434 tys. zł zysku netto. W porównaniu do analogicznego okresu 2011 roku oznacza to wzrost o odpowiednio 25,0 i 15,4 procent.
Narastająco, na koniec 2012 roku wyniki Spółki przedstawiają się podobnie. Przychody wyniosły ponad 55,6 mln zł i były wyższe od tych uzyskanych rok wcześniej o 58,4 procent. Zysk netto również wzrósł i osiągnął wartość ponad 1,17 mln zł, wobec 1 mln zł w 2011 roku (wzrost o 16,9 proc.).
„Wzrost przychodów był możliwy głównie dzięki naciskowi, który położyliśmy na terminowość realizacji projektów. W ubiegłym kwartale zakończyliśmy pierwszą część dużej inwestycji zlokalizowanej przy ul. Miłkowskiego w Krakowie. Staramy się także pozyskiwać zlecenia, które posiadają już zabezpieczone finansowanie.” – mówi Maciej Targosz, prezes zarządu Aedes S.A.
PROGNOZY DLA RYNKU NA 2013 ROK
Według opublikowanych dotychczas raportów dotyczących rynku budownictwa mieszkaniowego, ożywienia w tym segmencie należy się spodziewać dopiero w 2014 roku wraz z uruchomieniem przez rząd nowego programu „Mieszkanie dla młodych”. Natomiast w sektorze budownictwa przemysłowego oraz komercyjnego, analitycy rynku zakładają wzrosty.
„Sytuacja makroekonomiczna, która wpływa na rynek pracy, a co z tym związane gotowość i zdolność głównie młodych ludzi do zaciągania kredytów hipotecznych, spowodowała wstrzymanie się wielu deweloperów od rozpoczęcia nowych inwestycji. Jednakże, zauważamy ożywienie w segmencie obiektów komercyjnych. Zamierzamy tutaj właśnie poszukać miejsca dla siebie, pozyskując nowe zlecenia.” – komentuje Maciej Targosz
I dodaje:
„Pracy na ten rok na pewno nam nie zabraknie. Jesteśmy w trakcie realizacji kilku dużych inwestycji. Najdalszy termin oddania jednej z nich przypada na trzeci kwartał 2014 roku. Do tego czasu powinniśmy pozyskać nowe zlecenia.”
Dnia 2013-02-13 o godz. 14:41 ~Zenith TM napisał(a):
> Dnia 2013-02-13 o godz. 11:32 ~jumbo napisał(a):
>
> Mam ten papier kupiony po 0,57. Nie naganiam na forum Aedes
> > bo tam i tak dużo naganiaczy :-) Wydaje się, że w
> dłuższej
> perspektywie może być niezły zysk na tych
> akcjach.
> -------------------------------------------------------
> Jedna rzecz mnie tylko zastanawia, po co w grudniu wzięli 3
> mln kredytu z banku a w 3 tygodnie później przekazali
> 2,4mln innej spółce, wykupując obligacje? Masz jakiś
> pomysł?
Dnia 2013-02-13 o godz. 11:05 ~góra napisał(a):
> nie ma tego wiele to co oni nas tak cisną
--------------------------------------
Dlaczego tak cisną?
Spójrz na wykres:
http://stooq.pl/q/?s=ald&c=3m&t=l&a=lg&b=1
stworzył się nam ładny kanał wzrostowy i ktoś próbuje przebić wsparcie w w tym kanale, abyśmy z niego wypadli. Góra, zastanów się, jeżeli chcesz sprzedać papier to bronisz wsparcia w tym kanale wzrostowym jak twierdzy, aby drogo sprzedać a gdy chcesz tanio odkupić to za wszelką cenę chcesz przebić wsparcie.