Spółka AEDES może pochwalić się dobrymi wynikami, zwłaszcza na tle pogrążonej w kryzysie branży budowlanej. Jakie atuty posiada ta spółka? Więcej w rozmowie z prezesem AEDES, Maciejem Targoszem.
AEDES S.A. posiada bogaty park maszynowy, dzięki któremu Spółka ogranicza koszty prac oraz czas realizacji zleceń.
W bazie sprzetowej posiadamy m.in. kompletne systemy szalunków stropowych i ściennych takich firm jak: Hunnebeck, Doka; systemy ogrodzeń Betafence oraz pełny zakres osprzętu niezbędnego do profesjonalnej i szybkiej realizacji inwestycji.
Nie wiem skąd Wam przyszedł pomysł pisania o Waszej spółce na wątku CDRED-a, ale z ciekawości zerknęłam na tą "perłę"---- przecież Wy macie tylko 13% FF. Od Was nic nie zależy.
Co najważniejsze prezes podkreślał w wywiadzie, że prowadzą działalność w bardzo bezpieczny sposób i wypłacanie środków za wykonanie inwestycji mają zagwarantowane przez banki, więc im nie grożą de facto opóźnienia w płatnościach :-)
jeden taki lata po wszystkich forach i namawia na aedes-to tak jakby się brzytwy chwytał-pewnie wtopił wszystko i chce odzyskać ale to se ne wrati kurs 0,40
Wcześniej jakoś mnie zupełnie omineła ta spółeczka, przeanalizowałem sobie ją i wygląda naprawdę elegancko taka mała kapitalizacja w stosunku do tak dużego zysku hmm nawet gdyby mieli nic w IV kwartale nie zrobić to i tak wynik roczny jest mega, grana jeszcze nie była więc to duży plus..jestem ciekawy najbliższych dni..
Wartość księgowa 4.92 mln
C/WK 0.55
Kapitalizacja 2.71 mln
zysk po III kw. 738 tyś pln
Nie piszcie tyle to może uda się jeszcze trochę wyzbierać w tych poziomach ;-)...ja myślałem z początku, że mają zysku 70 tyś a nie ponad 700 tyś.....do tego taka maleńka kapitalizacja-bez komentarza.