W ujęciu rocznym zysk 2,3 mln. Przy c/z skromnie licząc 10 akcje już są warte 4 zł. A najlepsze przed nami.Gdy rozliczą IQ 2015 będziemy na poziomie 10 zł minimum
Cytuję Oceniając wskaźniki wartości rynkowej niewątpliwie cieszy wzrost zysku na jedną akcję (EPS- Earnings Per Share) z poziomu 0,07 zł w 2013 r. do poziomu 0,41 zł. Również warto zauważyć, iż wartość księgowa Spółki przypadająca na jedną akcję (BVPS- Book Value Per Share) zwiększyła się do poziomu 1,40 zł w 2014 roku. Należy również podkreślić, iż często wykorzystywany przez Inwestorów wskaźnik C/Z (Cena/Zysk) na dzień 9.02.2015 wynosi 6,04, co wskazuje na wartość niższą aniżeli wskaźnik C/Z z dnia 14.02.2014, który wówczas wynosił 11.52. Warto również nadmienić, iż C/Z dla sektora WIG_BUDOWNICTWO na dzień 9.02.2015 r. wyniósł 11,79.
O co tu chodzi? Czemu rynek się nie podłącza.... Nie rozumiem tego... Wydmuszki mają wzrosty i obroty, a solidne fundamenty nie są doceniane;/ dziwny ten NC... Przy tym raporcie w chwili obecnej powinniśmy być przy drugich widłach.... Zysk na akcję prawie 50 groszy!!! Spółka idzie w deweloperkę, takie wyniki, a tu kiszka... nawet tą swoją podaż w miarę macie. Dziś 26 tys. akcji zmieniło właściciela. Musimy iść na ten regulowany:) Drodzy Państwo, a samo się nie zrobi. Zarząd Aedes swoją robotę wykonał(i to solidnie patrząc na raport), inwestory teraz czas na Was :>
Jak czemu Animator do kitu i plynnosc jak na take zyski marna wlasciwie nie ma plynnosci sam byłem zainteresowany ale widze po 100 akcji wystawiają to nie dla mnie nie inwestuje za drobne na cukierki hehe.
NC zamiast NewConnect. będę niedługo nazywał NoComment :D czego jak czego, ale minusa to się chyba nikt tutaj nie spodziewał:) najgorsze, że na dodatek na brak podaży narzekają:) podaż jak wcześniej pisałem to 3-4 zł, jak nie 4-5 zł przy tym raporcie:) i tak jestem zaskoczony, że "aż, tyle podali" przy takim zysku!!! ECCHHH, no nic czekamy na deweloperkę ;>