Jestem podobnego zdania. Plasma jest firmą niezauważoną jak na razie, więc jeśli raport za Q4 będzie dobry (czytaj: zostaną zrealizowane prognozy) - to moim zdaniem spokojnie na tym etapie brniemy do okolic 20 zł... Gorzej, jeśli wyniki będą słabe. Ale ja, z różnych względów, stawiałbym na dobry Q4.
ja sie troche obiawiam o wyniki za IVQ 2012, wiem że realizuja zlecenia itd ale istnieje możliwość że marża nie jest tak duża jak to wygladlalo po raporcie za IIIQ, który mogł zostać podkolorowany w celu sprzedaży akcji Avivie tylko nie wiemy kto sprzedał, być może osoby zwiazane ze spółka???
Kontrakty są już na ten rok a energetyka chce wydać jeszcze więcej.To jest naprawde dobra fima tylko wadą jest że NC ,ale to się zmieni zobaczycie.Zysk po IIIkw. też jest nie zły.Tylko akcji mało w obiegu i jak ktoś chce kupić więcej musi podbić kurs(co każdy wie że tak się akcji nie zbiera)Moim zdaniem w maju będziemy na około 22 zł do 25zł ale to tylko moje prywatne wyliczenia.
Moim zdaniem, jeśli firma poradzi sobie pod względem płynnościowym, to znacznąca poprawa wyników, a zarazem wzrost wyceny w najbliższych kwartałach to tylko kwestia czasu.