wsparcia:
50( broni się)
44 - domknięcie luki
38-pośrednie wsparcie(dolki, po odbiciu do 48, z podwójnego dna 34)
34- podówjne dno- minima historyczne ( przed komunikatem o odzyskaniu płynności, zbyciu maspeya i rozszerzeniu działalności)
opory :
91 - szczyt z grudnia tamtego roku, jako opór po odbiciu od podówjnego dołku 55 po infie o niedoborze finansowym na 120k
76-77 (ost intra day'owy podówjny szczyt)
62 wczorajszy szczyt
tego nie wiem kto to szarpał, jak by taki popyt ja skróciłam się, średnią miałam ok 55,
niepotrzebnie wzrosła na 70 kupi, ale 55 nie było tragedii, ładnie skróciłam sie na 60 to i średnia spadła na 50 z tzw kupi.
nie wiem czy da się na tej spółce zarobić, ale mam już nieduża pozycje DT, pomyslę jednak o zkapuach na 4 aby zejść ponizej 50 w ostateczności
2 wariat bez kupi zamknać do końca i ewentualnie wznowić się jak pisał xxx kiedy będzi estabilny trend, a na razie za duze ruchy down up
Ja mam czas potrzymam jeszcze z miesiac moze bedzie te 2zl jak nie to nie bedzie tragedii.
Na powaznie to jest rynek glowny a NC traktuje jak poligon treningowy.
Niekiedy warto poczekać , tym bardziej że wkrótce info w sprawie podpisania listu intencyjnego co za pewne bedzie miało duze znaczenie na kurs tej spólki.
Dokladnie. A ze inwestory dziela sia na takich co maja kase i czas i na tych co przegrywaja rente babci w nadzieji ze mozna zarabiac na gieldzie nie pracujac to juz inna sprawa.
wpsarcie na 44 broni sie,ale jezeli nie wyjdziemy trwale powyzej 50 groni na zamknięciu w najblizszych dniach , a sentyment na rynku nie poprawi się to mozemy nawet testować kolejne wsparcia
co wy z tymi 2 zeta? nie wierzę abyśmy tam wrócili, nie wierze w 1 pln, test 91 gr to max na co nas stać, o ile to wydarzy sie, bo patrząc na nastroje i zejście ponizej 50 gr pachnie mi to osuwą
mi wydaje się , że automaty chodzą, ale druga sprawa to nie było chętnych do kupna, albo na obrotach wybijemy w 2-3 dni 50 groni, albo przetestujemy pośrednie 38-40
Automata to jest juz od dawna taka ze nie kupuje sie spolki co w jednym ruchu wzrosla 100% bo obecnie spolek ktore rosna wiecej niz ta ustawowa norma spekulantow jest jak na lekarstwo.
Nie no Michał nie żartuj , chociaż nigdy nie powinno się mówić nigdy ale w tym przypadku , pytanie - komu opłaca się sprzedawać na tym poziomie bo chyba nie ma takich którzy są zarobieni , nie liczę 5 gr , ja w dalszym ciągu obserwuję i jak będzie ruch na koniec to i luka w górę jutro może być , a może dziś jakiś zaciąg na koniec , ale to może
jak nie ten poziom? a jaki byłby odpowiedni? pewnie nominał co? to, że sprzedałeś/ nie kupiłeś to już nie nasz problem, wiele czynników pokazuje, że jesteśmy na dnie i spółka będzie rosnąć
mam nadzieje, że w odróżnieniu od ostatnich tygodni. powoli i systematycznie co za tym idzie bardziej stabilnie
jutro sądny dzień raport.
aczkolwiek negatywny chyba w cenach, pozytywny zaskoczyłby ale na to nie liczcie: 3 kw straty a 4 kw zle komunikaty, spóła o odzyskaniu płynności pisała w styczniu
wszyscy wiemy, że raport będzie zły co prawdopodobnie jest już wliczone w cenie, a może nie będzie aż tak tragicznie? pomimo tego wydaję mi się, że trzeba patrzeć na sprawę bardziej technicznie (np. niejeden warzywniak chciałby mieć taki obrót) niż fundamentalnie
w takim wypadku społka będzie wyglądała bardziej pozytywnie niż reszta nc o czasami lepszych fundamentach