Ciekawe czy wcześniej zobaczymy Ropczyce po 30 zł ck/wk 0,7 c/z 9 czy LPP po 10.000 c/wk
18 c/z 50% na co postawią fundusze przy lokatach 3% w skali roku?
na tej spolce na 30pln bym nie liczyl, a fundusze? moim zdaniem gdyby mialy wejsc to juz by wchodziły, prawdopodobnie dodrukuja sobie (zarzad) papierków ktore miedzy siebie porozdzielaja i nawet gdyby spadły do 8 to i tak w takim przypadku sa do przodu czyz nie?
To jest dopiero połowa obniżek stóp,stopy spadną do 3,25 albo 3 a Ropczyce są bardzo zdrową fundamentalnie dobrą sółką ja zadałem konkretne pytanie dotyczącą przyszłości wycen LPP i Ropczyc.
10.000.000,- było na stole do 22 stycznia 2013 roku nikt się nie zdecydował na ani jeden zapis a teraz spółka spada prawie tak samo jak była zagrożona upadłością po sprawie opcji walutowych ja już z tego nic nie rozumie tu cały czas jest wycena bankruta.
"Popłoch na rynku, akcje potentata magnetyzowego traca ponad 2% czy to drugie TPSA"
Czy kiedyś zobaczymy taki tytuł na pierwszych stronach dzienników? Hehe
może tak być tylko najpierw zostańmy potentatem hehe wszystko przed nami tylko poczekajmy troszke bo nie dokupiłem jeszcze tyle ile zaplanowałem
pozdro
Dnia 2013-02-03 o godz. 13:02 ~xtx napisał(a):
> Ciekawe czy wcześniej zobaczymy Ropczyce po 30 zł ck/wk 0,7
> c/z 9 czy LPP po 10.000 c/wk
18 c/z 50% na co postawią
> fundusze przy lokatach 3% w skali roku?
Lokaty mogą być nawet po 2,5%,ale wygląda na to że LPP może być wcześniej po 10.000,
Jeżeli tylko 5% pieniędzy z lokat trafi na GPW to Ropczyce będą po 40zł,stąd to przeniesienie na jesień połączenia z ZM invest.Spólka pracownicza kupowała na giełdzie akcje średnio po 35zł.
Spółka dalej wyceniana jak bankrut c/wk 0,48 obecny wzrost to tylko malutki podskok.Apator ,Redpol wskażniki wyceny kilkakrotnie wyższe ,40 zł to jest realna wycena,tu zachwile będą potężne wzrosty.
Jeżeli chodzi o parytet to jestem spokojny,nie strzelą sobie w kolano,po wakacjach pieniądze z lokat będą coraz większym strumieniem płynąc na GPW,Ropczyce to jest bardzo solidna firma i wydaje mi się że już jakiś fundusz pomału wchodzi albo Q uerkus albo Altus.