na chciwość dopiero przyjdzie tu czas. ale do tego jeszcze jest daleko. szykuje się przecież dopiero druga fala długoterminowego wzrostu. obstawiam, że będzie to fala wydłużona.
tia. teorie spiskowe... ja wolę twarde fakty, a tu jest sporo powodów do optymizmu. wygląda jakbyś to ty nie odrobił pracy domowej... ale jak wiadomo jesteś tylko tanim naganiaczem.
Kiedyś kupiłem krezusa po 3zł,cieszyłem się jak dziecko jak go sprzedawałem po 4,15.
Później jeszcze poszedł w górę ale wiadomo,ubierają,ubranka na zimę...itd.Chwile później był po 5zł, zaraz po 8, 12..,.w 3m-ce chyba.Teraz spokojnie po 18 bym sprzedał.Tak jest jak się czyta forum i nabija sobie łeb opiniami "specjalistów".
Dnia 2013-02-02 o godz. 23:21 ~tintin napisał(a):
> Zastanawiałem się nad wejściem, jednak powstał brzydki
> górny cień na dziennym...
doji faktycznie nie wyglada najlepiej
ale w poczatkowej fazie nie ma wiekszego znaczenia
http://www.almanachinwestora.pl/analiza-techniczna/swiece-japonskie/doji
głęboka korekta to był zjazd z 2,20 do 1,62. po piątkowej sesji coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że scenariusz, o którym pisałem od miesiąca stanie się realny, czyli był zjazd do 1,62 (obstawiałem 1,60), potem korekta (którą można potraktować jako podwójny szczyt) do 2,17 w locie, z zamknięciem na 2,04, co bardzo źle wróży, a teraz zjazd na 1,30. Jan bardzo się pomylił, pisząc o spadkach na 50 gr, przy poziomach 0,9-0,95, a był wzrost do 2,20, jednak należy zadać pytanie, co było powodem tych "spektakularnych" wzrostów. na razie zapomnijcie o 5 zł. papier będzie wysoko za 2-3 lata (chodzi mi o poziomy powyżej 10 zł), a teraz musi się pokisić, postraszyć leszczynę, żeby spanikowana go wyrzuciła i odkupiła właśnie powyżej 10 zł. od kumatych grubasów i znowu biadoliła, jak to została wyruc.ana przez nieuczciwych spekulantów i w ogóle jaki ten system jest zły itp.
Można zauważyć po wpisach, że wiele osób sprzedało akcję. Jeżeli dzisiaj będzie na plusie to radzę wsiadać, bo drobni tego nie odbierają. P początek dnia po piątku naprawdę mocny!
Musze przyznać ze i ja czekam na niższe poziomy...
Gra na tej spółce nauczyła mnie ze sprzedaje się powyżej 2 zł , a kupuje 1,6 -1,7 dopuki calatrawa w grze .....:-)
pozdr
jak to co ? nie widzisz zaleznosci i wplywu dynamiki pkb na rynki ?
Uwierz mi ,ze o spadkach zadecyduja przynajmniej dwa elementy:
-spadek pkb ,najprawdopodobniej recesja w RP
-slabe wyniki PCG w I kw. 2013 -to jest pewne (Ikw 2013/I kw 2012 )
kurs PCG w 2013 , moim zdaniem, wyplaszczy sie(boczniak ) i do konca roku , nie zblizy sie do 2 zł .
janosik ,też pamiętam;) poza tym po co ta agresja ,nikt tu swojego pit -u nie pokazuje.prawdę trzeba umieć wyluskac z tej grafomanskiej forumowej pisaniny .dla mnie liczą się nastroje na forum ,to dobry punkt wyjścia do taktyki lub strategii.reszta to wlasna wiedzą ,czujność i spryt.