Ten papier juz tak ma:jak spada to na łeb na szyje ale jak ruszy w góre to turbinka tylko syczy! Tym razem będzie tak samo ale wcześniej jeszcze spadnie kilkanascie groszy.Przy tej cenie która jest obecnie można już spokojnie pakować do wora bo później może okazji już nie być.
GTC przez cały dzień broniło się przed zejściem poniżej poziomu 8,25 zł, ale ostatnie minuty przynoszą mocniejsze naruszenie wsparcia wykres dzienny i widoczny również efekt domina po uruchomieniu stopów. Tym samy tendencja korekcyjna zapoczątkowana w trakcie pierwszej tegorocznej sesji zostaje umocniona i ewentualny proces budowania jej odwrócenia trzeba ponownie rozpoczynać od początku.
Jest tu ktoś madry ?
https://www.bankier.pl/wiadomosc/GTC-sprzedalo-Platinium-Business-Park-za-138-84-mln-euro-2668814.html
Porównajcie sobie wyniki gtc kiedy nic nie sprzedawali, a zobaczcie jak się będzie miał ich wynik upublikowany do 11 marca br. kiedy zostanie powiększony powiedzmy o 100mln e (bo nie wierzę by do tego czasu alianz im przelał wszystko).
Jeżeli dodacie sobie sprzedaż platinium to nagle wyjdzie, że spółka poraz pierwszy od dawna będzie miała pokaźny zysk netto. Jeżeli się mylę proszę o korektę, ale popartą liczbami.
nie sieje paniki tylko piszę co słyszałem.
Sam mam akcje i raczej nie zalezy mi na obniżaniu kursu ;)
Niestety ktoś mocno sypie.... niezaleznie od tego jakie będą wyniki.
wypowiadał się gość z KBC sec.
mówił o możliwości większych strat w IV kwartale.
Że oczekiwania były większe, że wydawało się że wychodzą już na prosto po emisji akcji i sprzedaży w W-wie, ale jednak może być inaczej.
Kij wie o co chodzi.
Zamknięcie na minimach sesji nic dobrego nie zwiastuje - niestety :(
A widzę, oczywiście że tak mówił. Ale niby dlaczego mają mieć większe straty skoro transkacja za platinium NIE ZOSTAŁA jeszcze zaksięgowana w żadnych wynikach !?
A czy ten geniusz z KBC mówił, że sprzedaż platinium nie została jeszcze ujęta w wynikach ? bo mnie się wydaje, że jak zwykle fachowcy napędzają panikę by samemu zarobić.
Gotówka z emisji poszła na galerie w wilanowie i białołęce a raczej do zabezpieczenia tychże, ponadto zmniejszyli zadłuzenie. Zapominacie wszyscy o emisji obligacji.
Dnia 2013-02-14 o godz. 18:09 ~omm napisał(a):
> może liznąć 7,10 ale ja dobieram bo za niedługo 10zł jak
> nie zejdzie niżej niż pisze a nie powwinno zasięg okolice
> 13zł
a jak wyliczyłeś zasięg do 13 zł a czemu nie do 15 zł
Przykro jest stracić w jeden dzień 5 tysiaków.Na szczęście to strata wirtualna ale przy mojej cenie zakupu 9,19 za papier kasa zamrożona na minimum pół roku o ile w ogóle do odzyskania.Ten papier jest cholernie nieobliczalny.Dobrze że kov i eurocash zarabia mi kaske więc jakoś luty mi się bilansuje prawie na zero
kolego za 2miechy spokojnie odrobisz ja prawie w tej cenie sprzedałem teraz jest czas na zakupy im niżej od ceny dzisiejszej tym większa okozja zwróć uwagę na stąporków
Wracając do wypowiedzi analityka w tvn cnbc ,utkwiła mi jeszcze jedna teoria wytłumaczenia obecnego spadku ”analitycy spodziewają się słabych wyników ,sprzedając akcie w obawie powstania nagłego rozczarowania ,podobny do obecnego spadku tpsa. Obserwując dzisiejsze notowania ,zauważyłem ostrą walkę o utrzymania wsparcia na 6,60.